Mijn Lifestyle Mijn Tips

Welke elektronica neem jij mee op reis?

elektronica op reis

Tegenwoordig neemt de gemiddelde backpacker niet alleen nog maar zijn paspoort, een simpele fotocamera, een notitieboekje en mp3-speler mee op reis. Het lijkt bijna of je daar niet meer mee aan kunt komen. Backpacken doe je vandaag de dag met een rugzak vol elektronica.

Sommige mensen nemen ontzettend veel mee, ik zelf reis met vrij weinig elektronica. Althans, dat vind ik. Een ander denkt daar wellicht anders over. Ik moet wel bekennen dat de hoeveelheid spullen de ik meeneem in de loop der jaren toegenomen is. Ik laat je zien welke elektronica ik mee op reis neem.

Telefoon

Mijn telefoon heb ik altijd bij me. Ik heb pas sinds een jaar een smartphone (een oud model), maar ik ben er blij mee en gebruik hem dan ook veel. Op reis koop ik vaak een simkaart van het land waar ik ben zodat ik toch bereikbaar ben, maar geen bergen geld hoef te betalen. Makkelijk om hostels te bereiken of even snel een berichtje naar het thuisfront te sturen. Verder kan ik met mijn telefoon gewoon doorgaan met het uploaden van foto’s, die ik tijdens mijn reis maak, op Instagram.

Update: inmiddels gebruik ik de Samsung Galaxy S4, een véél fijnere telefoon!

Compact Camera

Vlak voor ik in 2010 naar China vertrok schafte ik een kleine, handzame, digitale camera aan. Wat een enorm fijn dingetje! De kwaliteit van de foto’s is goed en ik kan er ook leuke filmpjes mee maken. De camera is daarnaast ook heel handzaam en past bij wijze van spreken in mijn broekzak. Dat is in mijn ogen ook meteen het voordeel van een Compact Camera ten opzichte van een DSLR. Een kleine camera neem je zonder moeite mee en weegt bijna niets.
Inmiddels is het toestel 3 jaar oud en door het vele gebruik is hij wat beschadigd, waardoor de kwaliteit van sommige foto’s wat minder is. Er zit een vlekje binnen in de camera dat je op de afbeeldingen ziet en op de lens zit een klein krasje.

E-reader

Ik ben dol op lezen en lees dan ook behoorlijk wat boeken wanneer ik op reis ben. In het vliegtuig, wachtend op de bus of tijdens een lange treinreis; geef mij een boek en je hoort me niet meer. Dat was vroeger toen ik nog een kind was al zo en ook nu kan ik nog altijd verdwijnen in een boek. Het probleem tijdens de vakanties was echter altijd het meenemen van boeken. Want als backpacker wil ik me geen breuk hoeven te sjouwen aan de boeken die ik meeneem.
Gelukkig heb ik sinds een jaar een Kindle e-reader en daar ben ik echt zo blij mee! Ik kan zo veel boeken meenemen als ik wil en het weegt niks. Thuis lees ik ook nog wel echte boeken, maar op reis neem ik alleen maar mijn e-reader mee. Oh, en natuurlijk een reisgids.

DSLR Nikon D3100

Sinds vorig jaar heb ik dan eindelijk ook een Spiegel Reflex Camera. Het stond al een tijd om mijn (eerlijk gezegd ons) verlanglijstje en vorig jaar, toen we, onder andere, in Nederland waren heb ik er dan eindelijk een aangeschaft. Verjaardagsgeld van / voor ons beiden en spaargeld waren genoeg voor deze mooie camera. Inmiddels is gebleken dat hij zijn geld meer dan waard was; er zijn al zoveel mooie foto’s mee gemaakt! In New York kochten we een extra lens, een met wat meer bereik.

iPod

I love me some good music! Zonder muziek zou ik niet kunnen leven. Als kind speelde ik blokfluit en dat deed ik met volle overgave tot ik in de eerste van de middelbare school zat. Een paar jaar lang speelde ik niet, maar op mijn 15e begon ik met het bespelen van de saxofoon. Dat heb ik, met een paar korte onderbrekingen, gedaan tot ik in 2010 naar China vertrok.
Als muzikant luister ik ook veel naar muziek en natuurlijk doe ik dat ook onderweg. Soms vind ik het fijn om me even terug te trekken in mijn eigen wereld. Zeker wanneer ik zoveel heb gezien en gedaan dat ik al die prikkels even moet verwerken. Dat doe ik dan het liefst met mijn oordopjes in, luisterend naar fijne muziek die op mijn iPod staan.

Dit zijn de elektronische spullen die ik mee op reis neem. Nu is het jouw beurt;

 Welke elektronica neem jij mee op reis?

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Marlou
  28 August, 2013 at 8:42 AM

  Ik neem nog minder mee zelfs 😉
  Telefoon (smartphone wel, maar inderdaad ook een oude/trage iPhone), camera en m’n mp3speler. Verder zit mijn tas vooral vol met een notitieboekje, reisdagboek en kaarten en brieven om onderweg te schrijven. Wat dat betreft ben ik namelijk echt heeel ouderwets, maar ik vind het heerlijk 🙂 Snelle berichtjes aan het thuisfront kan ik versturen zodra er wifi is, en mocht ik echt even behoefte hebben aan internet is er altijd wel ergens een computer die ik kan gebruiken. Denk ik dan maar.

 • Yvonne
  Reply
  Yvonne
  30 August, 2013 at 6:04 PM

  Notitieboekje en pen gaan ook bij mij mee. Een echt dagboek houd ik niet bij.
  En je hebt gelijk hoor; internet is overal wel beschikbaar, net als een computer.

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  2 September, 2013 at 9:50 PM

  Mijn smartphone, camera, iPod en mijn iPad. Die laatste is dan meteen mijn e-reader 😉

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares