studeren in finland

Een Fins wintersprookje in Leivonmaki

Om eerlijk te zijn heb ik het niet zo op de winter, de kou en sneeuw. Maar soms, soms is het toch wel heel mooi hoor. Dat geknisper onder mijn voeten wanneer ik door de verse sneeuw stap, binnenkomen na een winterse wandeling en warme choco drinken, het hoort er toch wel bij. Toen ik in Finland studeerde bezocht ik twee keer het mooie Leivonmaki en ik laat het graag aan je zien.

Winter in Leivonmaki

leivonmaki

Leivonmaki National Park bevindt zich niet zo ver van Jyvaskyla (dit is de stad waar ik studeerde) en is een relatief nieuw park. Het werd in 2003 ‘opgericht’ en is heerlijk groot met z’n 29km². Veel ruimte om doorheen te lopen, de frisse lucht op te snuiven en te genieten van de prachtige vergezichten.

leivonmaki
Het meer dat bevroren is en waar je heerlijk overheen kunt lopen. Of scooteren.

Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, allemaal goed te doen, en van verschillende lengtes (zo tussen de 2 en 7 km). Verdwalen is moeilijk, want er staan overal genoeg bordjes.

leivonmaki

Deze overkapping / hut lag aan het water (in dit geval ijs). Door het hele park heen vind je dit soort plekken waar je uit kunt rusten en genieten van de zon en het uitzicht. Er light altijd brandhout klaar en je kunt een kampvuurtje maken en daar je broodjes en worstjes op roosteren. En natuurlijk je chocolademelk opwarmen.

Leivonmaki Finland

Oh… Dat vuurtje brandt natuurlijk niet zomaar. Je moet er wel even wat hout voor hakken. In dit geval was mijn vader de houthakker.

Leivonmaki Finland

En als je geen zin hebt om door de bossen te banjeren op je snowboots ga je ijsvissen.

leivonmaki

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Een Fins wintersprookje in Leivonmaki”

    1. Hoi Elise,
      Bedankt voor je berichtje en leuk dat je me nu hier komt volgen.

      Ik begrijp je helemaal hoor, wat betreft de kou. Ik houd ook van de warmte, haha.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares