De Verenigde Staten Noord-Amerika

Sneeuw, warm waterbronnen en bizons in Yellowstone National Park

Yellowstone in de winter bezoeken

Wanneer je, zoals ik, schoonfamilie in de staat Montana hebt wonen en ook nog eens dichtbij Nationaal Park Yellowstone, dan móet je daar natuurlijk eens naar toe. En als je dat niet in de zomer kunt doen, dan moet het maar in de winter! Ik kan je alvast vertellen, dat is bést bijzonder! In deze blog geef ik antwoord op de vraag; Yellowstone in de winter bezoeken, hoe is dat nou?

Yellowstone in de winter bezoeken

Voor het eindelijk zo ver is kijk ik er al weken naar uit; ik ga weer naar de Verenigde Staten! In 2013 was ik voor het eerste in de Verenigde Staan en toen bezocht ik Florida en New York. Nu, enkele jaren later reis ik naar een grensstaat; ik ga naar Montana. In Montana wonen 2 van mijn schoonzussen en het wordt, na 8 jaar, wel eens tijd om ze te ontmoeten!

Montana in de winter gaat héél iets anders worden dan Florida in de zomer, maar dat het bijzonder zal zijn staat vast! We verblijven in Livingston, wat ten noorden van Yellowstone National Park ligt en op zo’n 30 tot 45 minuten rijden. De tijd hangt uiteraard af van het weer. Toen ik er was deden we er 45 minuten over doordat we langzaam moesten rijden vanwege de sneeuw.

Yellowstone in winter bezoeken

Government Shutdown

Op het moment dat ik in de Verenigde Staten ben is er een zogenaamde ‘Government Shutdown’. Veel nationale parken zijn gesloten (ik hoor later dat een collega ergens in de V.S. een boete heeft moeten betalen omdat hij tóch een park in was gegaan) en ambtenaren krijgen geen salaris. Gelukkig is Yellowstone wél gewoon open en kunnen we met de auto naar binnen.
Of er entree gevraagd werd durf ik niet te zeggen. Mijn schoonzus heeft een jaarkaart voor haar auto en daarmee reden we zo naar binnen. Ideaal!

De entree voor een auto is $35,00, daarmee kom je Yellowstone én Grand Teton in.
Een jaarkaart kost $70,00.

Yellowstone in winter bezoeken

Mammoth Hot Spring Terraces

Door het weer, budget en de plek waar we bleven (Livingston), ben ik helaas niet bij Old Faithful geweest. Old Faithful is de bekendste geiser in Yellowstone en die mag je eigenlijk niet missen tijdens je bezoek aan Yellowstone.
Bezoek je Yellowstone in de winter, dan kun je helaas niet zelf naar Old Fatihful. In de winter zijn veel wegen in Yellowstone afgesloten vanwege de sneeuw en zodoende kun je alleen met snowmobiles of snowcoaches. Ritjes in deze sneeuwmobielen zijn niet goedkoop; je betaalt per persoon al snel zo’n $100,-. Voor ons lag dit boven ons budget, wij hielden het bij een wandeling langs de Mammoth Hot Spring Terraces

Yellowstone in winter bezoeken

Er zijn twee houten paden waarover je langs de terrassen en hot springs kunt lopen. Terwijl je langs de terrassen loopt adem je niet alleen frisse lucht in, maar vooral ook de zwavel die omhoog komt. Héérlijk! Een grapje natuurlijk, want de zwavel heeft een behoorlijk sterke geur en die is niet bepaald lekker fris.

Yellowstone in winter bezoeken

Door de kou van de winter is een groot deel van de terrassen natuurlijk bevroren, maar aan het oppervlak, waar het warme, hete water zich bevindt is het allesbehalve bevroren. Het water is daar kokend heet en dat is goed te zien.

Yellowstone in winter bezoeken

Door de algen en mineralen die zich in het water bevinden en verharden wanneer ze met lucht in aanraking komen hebben de terrassen heel veel verschillende kleuren.

Wilde dieren

Yellowstone in winter bezoeken

Bezoek je Yellowstone in de winter dan is de kans op het zien van wild heel wat kleiner dan wanneer je in de zomer naar Yellowstone gaat. Mijn hoop om beren te zien had ik al lang voor vertrek naar de Verenigde Staten opgegeven, maar ik ging er stiekem een beetje vanuit dat ik wel een eland zou kunnen zien. Helaas is dat niet gebeurd. Het enige wat ik heb gezien waren wat bizons en schapen…

Prachtig uitzicht op de bergen

Yellowstone in winter bezoeken

Wanneer we terugrijden naar Livingston geniet ik van het uitzicht. Het is opgeklaard, de lucht is kraakhelder en de bergen zijn bedekt met een mooie, verse laag sneeuw.

Terug naar Yellowstone, hopelijk in de zomer

Hoewel de winter in Yellowstone prachtig was (op wat sneeuwstormen na), zou ik heel graag terug willen om Yellowstone in de zomer te bezoeken. Het lijkt me fantastisch om Old Faithful te zien én de dieren die in Yellowstone leven.

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares