zagreb street art

Zagreb Street Art II – Art Park & Teatar&TD

De eerste blog over de Zagreb Street Art werd maanden geleden enthousiast ontvangen en dus is het hoog tijd voor de tweede! De Zagreb Street Art is op zo veel plekken aanwezig dat ik met gemak twee blogs kan vullen om je de mooiste kunstwerken te kunnen laten zien. In dit artikel zie je foto’s van werk dat je vind in het Art Park en het Teater&TD.

Zagreb Street Art – Art Park & Teatar&TD

zagreb street art

Het Art Park is wat het is. Een park met daarin kunst. Er zijn diverse kunstuitingen te zien, maar je vindt er voornamelijk graffiti. Het Art Park bevindt zich op een mooie plek, op een hoger gelegen deel van de stad. Bij het ingaan van het park heb je dan ook een mooi uitzicht over de stad.

Het park was ooit verwaarloos en een hangplek voor junkies, maar een aantal kunstenaars in de stad besloten samen om er in de zomer van 2016 een Art Park van te maken. Een openluchtmuseum met beeldende kunst, maar ook met optredens.

zagreb street art
Een haan op de muur.

Pimp my Pump en Studio Lapo Lapo waren de initiatiefnemers van het festival en hadden zichtbaar hun best gedaan er iets van te maken

zagreb street art

Deze vreemde dieren bekijk je het best van een afstandje.

Teatar & TD

Je vindt Teatar & TD aan de Savska cesta 25, niet ver van het centrum van de stad. Het is een cultureel centrum waar activiteiten worden verzorgd. Denk aan dansoptredens en concerten. Het terrein is versierd met een paar prachtige kunstwerken! Deze werken vind ik een stuk mooier dan de werken die ik in het Art Park zag. 

zagreb street art
Als kind dacht de kunstenaar dat zijn speelgoed tot leven kwam op het moment dat hij zijn kamer verliet.

Sommige werken zijn realistischer dan andere werken. De kleuren van dit werk spreken me vooral aan, dat wat het uitbeeldt wat minder. Sterker nog, ik weet niet precies wat ik er van moet maken. Heb jij een idee?

zagreb street art

Dit is één van mijn favoriete werken van al de Street Art die ik in Zagreb heb gezien. Ik vind het echt heel mooi.

Je vindt het echt behoorlijk veel werken bij het Teatar &TD, je kunt er met gemak een uurtje rondlopen. In de zomer is het cafeetje dat zich op het terrein bevindt ook geopend, daar kun je prima een drankje drinken om even af te koelen. Althans, als het warm is.

zagreb street art
Een combinatie van abstract en realistisch.

De werken op de middelste en rechter foto zijn behoorlijk groot (je ziet in het midden de motorkap van een auto) en best indrukwekkend. Ik vind ze vooral indrukwekkend omdat ze behoorlijk realistisch neergezet zijn. Ja, de persoon heeft het hoofd van een uil, maar dat betekent voor mij niet dat het niet realistisch is. De handen en voeten zijn heel gedetailleerd.

Zagreb Street Art is gaaf!

Tenminste, dat is mijn bescheiden mening. Ik vond de Street Art in Medika ook erg mooi trouwens. Als ik alle vier plekken met elkaar vergelijk en je twee plekken moet noemen waar je écht heen moet tijdens je bezoek aan Zagreb dan zouden dat Medika en Teatar&TD zijn. Daar vind je simpelweg de beste en mooiste werken.

Meer lezen over Kroatië? Bekijk dan ook eens deze artikelen.

De Krka Watervallen in Kroatië

De Plitvice Meren

Wat te doen in Split?

Street Art in Zagreb I

Vakantie in Kroatië – fotoverslag

zagreb street art

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares