Nog 3 maanden tot de bruiloft!

Met nog 3 maanden tot de bruiloft is het de hoogste tijd voor een update. De dagen en weken vliegen voorbij en de datum van onze bruiloft komt rap dichterbij. Nog slechts 100 dagen! Zijn we er klaar voor? Wat moeten we nog regelen? Ik vertel het je in deze update.

3 maanden tot de bruiloft

Met nog slechts 3 maanden tot de bruiloft (plus een paar dagen), loopt de spanning toch wel een klein beetje op. Regelmatig vragen we onszelf af of we het allemaal gaan redden met de voorbereidingen en of alles op tijd geregeld en klaar is. Gelukkig hebben we de locatie al een paar maanden vastliggen en hebben we sinds vorige maand ook een fotograaf. Een aantal familieleden heeft tickets geboekt (nu wij nog) en de getuigen zijn gevraagd.

De Locatie

Onze huwelijksdag gaat plaatsvinden op één locatie. We trouwen aan het eind van de middag en zullen daarna op dezelfde plek eten, drinken en feesten. Lekker praktisch! We wilden zelf niet van de ene plek naar de andere pek hoeven gaan en het is zo ook makkelijker voor de gasten die geen auto hebben.
Ik vlieg tussen nu en de eerste week van april naar Nederland om mijn nieuwe werkvisum aan te vragen en dan kan ik ook éindelijk de locatie in het echt gaan bekijken. Ben zo benieuwd! Wie weet deel ik we; een sneak peek.

Fotograaf

Het is vrij gebruikelijk om als aanstaand bruidspaar (oh, wat klinkt dat officieel en serieus!) af te spreken met een mogelijke fotograaf voor op je trouwdag. Bij ons ging dat uiteraard niet en daarom spraken we een aantal fotografen via Skype. Dat ging niet altijd even soepel (lang leve het Internet), maar het ging gelukkig goed genoeg om een indruk van elkaar te krijgen én om een keus te maken.
Voor onze zoektocht vroeg ik in een vorige blog of één van mijn lezers nog een goede suggestie had voor een fotograaf. Marijke (van Wanderersblues) stelde haar man Jeroen voor als fotograaf en met hem hadden Miguel en ik zo’n Skype-gesprek als hierboven beschreven. Jeroen en Marijke wonen niet naast deur, maar dat was voor Jeroen geen probleem en zo kwam het dat we na het gesprek en wat mails voor Jeroen als fotograaf kozen. Mocht je wat van zijn werk willen zien, Jeroen deelt zijn werk op Jeroen Danckers Fotografie.

3 maanden tot de bruiloft
WenPhotos / Pixabay

Papiermolen

Als alles goed gaat dan hebben we na dit weekend alle papieren bij elkaar die we nodig hebben. Van verklaringen dat we beiden ongehuwd zijn tot geboortecertificaten met stempels en bewijzen dat we in Beijing wonen. Het is best een gedoe om alle juiste papieren te krijgen, zeker wanneer je ze uit een ander land moet krijgen en online moet aanvragen. Nou hoeft dat laatste niet zo’n issue te zijn, maar veel sites werken hier in China niet en daar bovenop vonden er de afgelopen weken belangrijke vergaderingen plaats in Beijing waardoor VPN’s het niet tot nauwelijks deden. Best frustrerend!
Wanneer alles compleet is gaat de hele stapel naar Den Haag en wordt het doorgestuurd naar de gemeente waar we trouwen.

Tickets naar Nederland

Er zijn al familieleden en vrienden die hun tickets naar Nederland gekocht hebben, wat erg leuk was om te horen. Vooral van de vrienden, want een ticket naar Nederland is best duur. Het was dus afwachten of mensen daadwerkelijk dat ticket zouden boeken.
Nu moeten wij nog tickets kopen. Gelukkig heb ik toestemming gekregen van mijn werk, dat was nog wel even een dingetje hoor. Uiteraard had ik tijdens mijn sollicitatiegesprek aangegeven dat ik eind juni (voor het eind van het schooljaar) ga trouwen, maar toen ik onlangs vroeg hoe het geregeld zou gaan worden kreeg ik een heel vreemde reactie. Een reactie die ik hier niet ga delen, maar die me echt flabbergasted achterliet.
We zullen een paar dagen voor de dag naar Nederland komen, op dezelfde dag dat er familie aankomt.

Op de dag zelf

De invulling van de dag zelf is nog niet helemaal rond, daarvoor moet ik binnenkort met de eigenaren van de locatie gaan praten. Wat we heel graag willen is een taartbuffet in plaats van slechts één bruidstaart. We houden enorm van eten en taart, dus waarom slechts één soort als je er meerdere kunt hebben?
Waar we (in elk geval ik) nog meer van houden dan van taart is kaas. Blauwe kaas, scherpe Italiaanse kaas, geitenkaas, of elke andere willekeurige kaas; ik lust het (waarschijnlijk, haha). En dus wil ik heel graag een enorme kaasplank naast het dessert zodat mensen kunnen kiezen wat ze willen. Of beide kunnen nemen.
Nog een paar maandjes wachten tot het zo ver is, voor nu verlekker ik me bij de mooie Pinterest-plaatjes die ik heb verzameld.

3 maanden tot de bruiloft
HNBS – Pixabay

Verder willen dat het vooral een relaxte dag wordt, niet te formeel, maar een gezellige dag met familie en vrienden met daarbij goed en lekker eten en tijd om veel bij te praten. Oh, en elkaar te leren kennen. Ik zal een paar van Miguel zijn zussen pas de dagen voor de bruiloft voor de eerste keer in het echt zien. En mijn moeder zal zijn moeder ook pas dan voor het eerst ontmoeten.

Jurk & pak

Wanneer ik in april naar Nederland ga, zal ik een shopsessie met mijn moeder en oma inplannen voor een jurk. Ik denk niet dat ik er echt één zal kopen vanwege de tijd, maar passen en kijken wat ik mooi vind en wat mooi staat, dat kan natuurlijk wel.
Mijn daadwerkelijke jurk laat ik waarschijnlijk hier in Beijing maken, dat moet vast lukken.
Miguel gaat zijn pak sowieso hier in Beijing laten maken. Er zijn hier veel kleermakers en wat is er nou mooier dan een op maat gemaakt pak? Waarschijnlijk wordt dat een project dat we samen gaan doen; Miguel het passen en meten, ik het vertalen.

Uitnodigingen

Het is nu halverwege maart; tijd om de uitnodigingen te versturen. Gelukkig hebben we een paar maanden geleden al de ‘Save the Date’ verstuurd, nu is het tijd voor de daadwerkelijke uitnodigingen. Net zoals de kaarten voor ‘Save the Date’ zullen we deze zelf ‘ontwerpen’ en hier in Beijing laten drukken. Het plan is dan dat ik ze meeneem naar Nederland en daar op de bus toe. Ik heb net wat meer vertrouwen in de Nederlandse post dan in de Chinese, vandaar.

What’s else?

Met 3 maanden tot de bruiloft is dit ongeveer het lijstje met zaken die nog gedaan moeten worden. Verder willen we nog aankleding kopen voor de locatie en moeten we nog een hotel regelen voor na de dag en, niet onbelangrijk, moeten we nog beslissen waar we onze honeymoon willen vieren. En wellicht een cadeautje voor de gasten?
Hoewel het veel is dat geregeld moet worden en het allemaal wat lastiger is doordat we met 3 landen te maken komt het ongetwijfeld wel goed. En zo niet, dan toch.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Nog 3 maanden tot de bruiloft!”

  1. Toch nog een hoop geregel! Wordt vast een top dag. Enne… Kaas en taart combiberen tot cheescahe? Mmm

  2. Leuk om te lezen!!! Wij trouwen in Nederland over meer dan een jaar, maar zijn nu al de locatie aan het uitzoeken. We willen alles in november ofzo rond hebben, zodat we de uitnodigingen hier kunnen laten drukken (veel goedkoper) en aan mijn ouders kunnen meegeven die dan komen. Ik wil dan ook al mijn jurk hier gaan kopen samen met mijn moeder. Moet lukken allemaal. Pas in juni kunnen we met Den Haag beginnen, maar als dat de locatie en alles er al is dan hoeft alleen dat nog. Een hoop geregel maar komt goed!

  3. Jeetje moet een echte rare reactie van je werk zijn geweest. Hadden ze gedacht dat je de volgende dag weer terug was? Succes met de verdere voorbereidingen!

  4. Heel leuk om te lezen. 100 dagen nog maar, dat is echt héél snel! Heb je inmiddels al een bestemming gekozen voor je huwelijksreis?

  5. Mooi om te lezen en natuurlijk komt onze bruiloft weer even terug in mijn herinnering. 23 gasten uit Europa die naar Mozambique kwamen. En weet je … ik ben alle ‘gedoe’ zo goed als vergeten. De echte herinneringen zijn de bruiloftsdagen (twee in ons geval, dat is de Mozambikaanse traditie) en het bezoek. Geniet van alle voorpret en ik weet zeker dat alles goed komt.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares