bauer in china

Bauer in China – op bezoek bij GoYvon

Sinds begin van dit jaar is het programma ‘Bauer in China’ op televisie. In dit programma reizen Frans Bauer en zijn vrouw Mariska naar China, Macau en Hong Kong om het land en de eeuwenoude cultuur wat beter te leren kennen. Persoonlijk heb ik helemaal niets met Frans, ik vind zijn muziek écht niets, maar dit programma spreekt me toch wel aan. Laat me je vertellen waarom.

Frans en Mariska op bezoek

Heel wat maanden geleden kreeg ik een e-mail van iemand die voor het programma ‘Bauer in China’ werkt. Ze vertelde dat ‘de Bauers’ voor hun nieuwe programma naar China zouden reizen om meer over het land te weten te komen. Eén van de steden die ze zouden gaan bezoeken zou Beijing zijn. Als vooronderzoek naar het programma en op zoek naar Nederlanders in de miljoenenstad hadden ze mij gevonden. Ze vroegen me of ik het leuk zou vinden om mee te werken en om te laten zien waar ik werk.
Zoals ik zei heb ik helemaal niets met de muziek van Bauer, maar meewerken aan het programma om te laten zien waar ik werk leek me wél leuk. Ik reageerde op de e-mail en zo stond het productie-team een paar maanden later voor de poort van mijn school. Daar leidde ik ze rond en vertelde ik wat over mijn leven en mijn werk in Beijing

Een paar maanden later…

… kwamen een paar mensen van het productie-team terug naar Beijing, samen met cameramannen en Frans & Mariska. Door het drukke programma dat ze hadden, en door een training die ik had, was het alleen maar mogelijk om heel vroeg opnames te maken. Om 7 uur stonden ze al bij mijn school! Op die vroege ochtend gaf ik Frans en Mariska dezelfde rondleiding als die ik het team een paar maanden daarvoor had gegeven. Ik liet ze zien waar de leerlinge en leerkrachten eten, nam ze mee naar het gymnasium, verbaasde ze door ze onze toffe schooltuin te laten zien en liet ze natuurlijk mijn klaslokaal zien.

Waar zijn de camera’s?

Eerlijk gezegd had ik verwacht wel wat spanning te voelen bij de opnames. De camera’s waren groot, er was serieus geluidsapparatuur aanwezig en het ging toch op de Nederlandse televisie uitgezonden worden… Die zenuwen waren er helemaal niet! Vanaf het eerste moment was het heel ontspannend. De Bauers, en dan met name Frans, kletsen enorm makkelijk en dat helpt natuurlijk enorm bij zoiets. Ik vond het verrassend leuk en gezellig om ze mijn school te laten zien en over mijn leven te vertellen. De tijd vloog om! Na zo’n 3 kwartier vertrokken ze al weer naar hun bus om zich gereed te maken voor de volgende bestemming. Maar, dat deden ze niet voordat we eerst een foto hadden gemaakt!

bauer in china

De uitzending

Als je het programma volgt, dan weet je wellicht 8 afleveringen zijn en dat afgelopen weekend aflevering 7 op televisie was. Als je het programma volgt, dan weet je óók dat het item waarin ik te zien ben nog niet uitgezonden is. Daaruit kun je heel makkelijk concluderen dat mijn item in aflevering 8, de laatste aflevering zit. Volgende week is er geen uitzending, en daarom is de aflevering met mijn item op 9 maart te zien. Ik ben heel benieuwd hoe het item eruit gaat zien en welke stukjes er wel of niet inzitten. Zelf kan ik het vanuit Beijing niet rechtstreeks kijken, maar gelukkig staat het altijd direct op NPOgemist waardoor ik het vaak zondagochtend kijk.

Details

Bauer in China
Zaterdag 9 maart, 21:35
NPO 1

Mocht je gaan kijken, dan ben ik heel benieuwd wat je van de aflevering en het item vindt. Laat je het me weten in een reactie?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Bauer in China – op bezoek bij GoYvon”

 1. Ik heb het nog niet gezien, maar ga proberen zeker te kijken op 9 maart. Als ik eraan denk. En anders ga jij vast een linkje plaatsen. Toch?
  Wel een leuke ervaring lijkt me.

 2. Wat leuk! Afgelopen week de uitzending met Monique gezien. Was leuk gedaan. Benieuwd hoe jouw item er in zit en hoe het er uit ziet. Tsjitske

 3. Yvonne ik ga het op de kalender zetten. Hahaaaa Franske en Yvonne….leuk zeg.
  Ik vind zn muziek leuk en Mariska schijnt ook aardig te zijn.
  Ben benieuwd.

  Suczestien in China?????

  Ps Maybe one day for me!!!

 4. Cross fingers. Ik hoop voor je dat jouw bijdrage de eindmontage heeft gehaald. Goede vrienden hadden een soortgelijke hoop – ook gefilmd op locatie enzovoort – maar uiteindelijk is hun onderdeel ‘gesneuveld’ op de montagetafel.

 5. Wij kijken de serie van Frans en Mariska, zeker omdat we van de zomer een rondreis door China gaan maken. Vanmorgen dus weer even wat dingen opgezocht en toen stuite ik op jou site, hè die ken ik die was gisteren ook op tv. Leuk om te zien en geniet ook van je video’s en informatie over China

 6. Totaal langs me heen gegaan dit. Gelukkig staan ze allemaal nog op NPO gemist, dus die ga ik op mijn gemak eens terugkijken. Ga mijn best doen om niet direct bij aflevering 8 te starten, maar netjes bij het begin te beginnen 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares