Boeken, films & TV

Bauer in China – op bezoek bij GoYvon

bauer in china

Sinds begin van dit jaar is het programma ‘Bauer in China’ op televisie. In dit programma reizen Frans Bauer en zijn vrouw Mariska naar China, Macau en Hong Kong om het land en de eeuwenoude cultuur wat beter te leren kennen. Persoonlijk heb ik helemaal niets met Frans, ik vind zijn muziek écht niets, maar dit programma spreekt me toch wel aan. Laat me je vertellen waarom.

Frans en Mariska op bezoek

Heel wat maanden geleden kreeg ik een e-mail van iemand die voor het programma ‘Bauer in China’ werkt. Ze vertelde dat ‘de Bauers’ voor hun nieuwe programma naar China zouden reizen om meer over het land te weten te komen. Eén van de steden die ze zouden gaan bezoeken zou Beijing zijn. Als vooronderzoek naar het programma en op zoek naar Nederlanders in de miljoenenstad hadden ze mij gevonden. Ze vroegen me of ik het leuk zou vinden om mee te werken en om te laten zien waar ik werk.
Zoals ik zei heb ik helemaal niets met de muziek van Bauer, maar meewerken aan het programma om te laten zien waar ik werk leek me wél leuk. Ik reageerde op de e-mail en zo stond het productie-team een paar maanden later voor de poort van mijn school. Daar leidde ik ze rond en vertelde ik wat over mijn leven en mijn werk in Beijing

Een paar maanden later…

… kwamen een paar mensen van het productie-team terug naar Beijing, samen met cameramannen en Frans & Mariska. Door het drukke programma dat ze hadden, en door een training die ik had, was het alleen maar mogelijk om heel vroeg opnames te maken. Om 7 uur stonden ze al bij mijn school! Op die vroege ochtend gaf ik Frans en Mariska dezelfde rondleiding als die ik het team een paar maanden daarvoor had gegeven. Ik liet ze zien waar de leerlinge en leerkrachten eten, nam ze mee naar het gymnasium, verbaasde ze door ze onze toffe schooltuin te laten zien en liet ze natuurlijk mijn klaslokaal zien.

Waar zijn de camera’s?

Eerlijk gezegd had ik verwacht wel wat spanning te voelen bij de opnames. De camera’s waren groot, er was serieus geluidsapparatuur aanwezig en het ging toch op de Nederlandse televisie uitgezonden worden… Die zenuwen waren er helemaal niet! Vanaf het eerste moment was het heel ontspannend. De Bauers, en dan met name Frans, kletsen enorm makkelijk en dat helpt natuurlijk enorm bij zoiets. Ik vond het verrassend leuk en gezellig om ze mijn school te laten zien en over mijn leven te vertellen. De tijd vloog om! Na zo’n 3 kwartier vertrokken ze al weer naar hun bus om zich gereed te maken voor de volgende bestemming. Maar, dat deden ze niet voordat we eerst een foto hadden gemaakt!

bauer in china

De uitzending

Als je het programma volgt, dan weet je wellicht 8 afleveringen zijn en dat afgelopen weekend aflevering 7 op televisie was. Als je het programma volgt, dan weet je óók dat het item waarin ik te zien ben nog niet uitgezonden is. Daaruit kun je heel makkelijk concluderen dat mijn item in aflevering 8, de laatste aflevering zit. Volgende week is er geen uitzending, en daarom is de aflevering met mijn item op 9 maart te zien. Ik ben heel benieuwd hoe het item eruit gaat zien en welke stukjes er wel of niet inzitten. Zelf kan ik het vanuit Beijing niet rechtstreeks kijken, maar gelukkig staat het altijd direct op NPOgemist waardoor ik het vaak zondagochtend kijk.

Details

Bauer in China
Zaterdag 9 maart, 21:35
NPO 1

Mocht je gaan kijken, dan ben ik heel benieuwd wat je van de aflevering en het item vindt. Laat je het me weten in een reactie?

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  24 February, 2019 at 8:32 PM

  Ik heb het nog niet gezien, maar ga proberen zeker te kijken op 9 maart. Als ik eraan denk. En anders ga jij vast een linkje plaatsen. Toch?
  Wel een leuke ervaring lijkt me.

 • Yvonne
  Reply
  Diana
  27 February, 2019 at 12:40 AM

  Wat leuk! Ik ga natuurlijk kijken!

 • Yvonne
  Reply
  Tsjitske
  27 February, 2019 at 1:11 AM

  Wat leuk! Afgelopen week de uitzending met Monique gezien. Was leuk gedaan. Benieuwd hoe jouw item er in zit en hoe het er uit ziet. Tsjitske

 • Yvonne
  Reply
  Bram Keller
  27 February, 2019 at 7:28 AM

  Yvonne ik ga het op de kalender zetten. Hahaaaa Franske en Yvonne….leuk zeg.
  Ik vind zn muziek leuk en Mariska schijnt ook aardig te zijn.
  Ben benieuwd.

  Suczestien in China?????

  Ps Maybe one day for me!!!

 • Yvonne
  Reply
  Koen
  27 February, 2019 at 10:02 AM

  Cross fingers. Ik hoop voor je dat jouw bijdrage de eindmontage heeft gehaald. Goede vrienden hadden een soortgelijke hoop – ook gefilmd op locatie enzovoort – maar uiteindelijk is hun onderdeel ‘gesneuveld’ op de montagetafel.

 • Yvonne
  Reply
  Saralien (mammalien)
  27 February, 2019 at 4:38 PM

  Wat leuk om te lezen! Heb het programma nog niet gezien (ik ben niet zon Bauer fan) maar wil nu wel kijken…

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  4 March, 2019 at 8:37 AM

  Super leuk, ik ga zeker kijken!

 • Yvonne
  Reply
  Wouter Horst
  9 March, 2019 at 10:16 PM

  Super hoor!!! Leuk item in het programma.

 • Yvonne
  Reply
  Saskia @ woonthier
  10 March, 2019 at 6:44 AM

  Ik vond het leuk om te zien! Ik zei hier thuis ‘hey! Die ‘ken’ ik!!! Vroeger heb ik je zeker gevolgd op twitter ed. Superleuk!

 • Yvonne
  Reply
  Martin Wempe
  10 March, 2019 at 6:45 PM

  Wij kijken de serie van Frans en Mariska, zeker omdat we van de zomer een rondreis door China gaan maken. Vanmorgen dus weer even wat dingen opgezocht en toen stuite ik op jou site, hè die ken ik die was gisteren ook op tv. Leuk om te zien en geniet ook van je video’s en informatie over China

 • Yvonne
  Reply
  iliveformydreams.com
  26 May, 2019 at 2:30 PM

  Niet gezien maar klinkt zeker leuk 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   29 July, 2019 at 5:04 AM

   Je kunt het volgens mij nog steeds terug kijken. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Paula
  14 June, 2019 at 2:10 PM

  Totaal langs me heen gegaan dit. Gelukkig staan ze allemaal nog op NPO gemist, dus die ga ik op mijn gemak eens terugkijken. Ga mijn best doen om niet direct bij aflevering 8 te starten, maar netjes bij het begin te beginnen 😉

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares