studeren in finland

Bezoek uit Nederland & een school-update

Hoi allemaal!
Als eerste nog bedankt voor de welkomstberichtjes hier. Erg leuk!! Ik zou zeggen: ga zo door, want ik vind het nog steeds leuk om ze te lezen! In deze blog vertel ik je over het bezoek uit Nederland en geef ik je een update over mijn studie.

Bezoek uit Nederland & een school-update

bezoek uit nederland

Actief in de Finse kou met mijn ouders

Vorige week woensdag was dé dag; m’n ouders kwamen op bezoek. Afgelopen woensdagochtend zijn ze weer vertrokken. We hebben een heel leuke week gehad en veel gedaan. Woensdag was een bijkomdagje voor ze, want de hele nacht hadden ze gereisd; trein, bus, vliegtuig, auto. Wat we welke dag hebben gedaan weet ik niet meer precies, maar veel hebben we wel gedaan! We zijn het centrum in geweest, hebben op een meer gelopen, een sluis bekeken, hebben in het national park ‘Leivonmaki’ gewandeld, 2 keer gelanglaufd, gelopen door de bossen en getourd met de auto over ijsweggetjes. Echt, van overactieve ouders word je best moe! Ze kregen er geen genoeg van! Logisch, want ze waren maar een weekje hier, en we hadden super mooi weer! Verse sneeuw en heel veel zon!

Nu is m’n kamer weer leeg en zie ik paps & mams over 2 maandjes weer, om gelijk weer samen op vakantie te gaan, haha!

Dat studeren, hoe bevalt dat nou eigenlijk?

Vorig weekend was het dus Pasen en veel lessen vielen uit. Dat kwam dus goed uit met mijn bezoek! Omdat ik toch vrij weinig vertel over de lessen hier, zal ik jullie even bijpraten

Om heel eerlijk te zijn vallen de vakken me hier een beetje tegen. Tijdens veel lessen denk ik ‘oh, dit heb ik op de Pabo al gehad’. Hetgeen dat verteld wordt is meestal niet echt nieuw. Daarnaast is het ook erg simpel; bij 1 vak had ik een boek dat meer iets voor de middelbare school was. Hoe geef ik op 10 verschillende manieren een compliment aan de klas?

Bij een ander vak {cultural identity & internationality} heb ik een 4 uur lang moeten luisteren naar alle chemische verbindingen van uien, maar ook van eieren en snoepjes. Tijdens dit vak heb ik ook een kopje moeten beschilderen. Als je niet kwam, dan moest je vier uur lang huiswerk maken. Niet bepaald universitair niveau, dacht ik.
De stage is best interessant, het is alleen de taal die het zo lastig maakt om alles te begrijpen en te volgen… M’n andere stage in het speciaal onderwijs wordt steeds maar afgezegd, dus ben benieuwd of dat nog wat wordt.

Denk dat ik wel weer genoeg heb verteld, ga m’n bammetjes smeren en dan de sneeuw trotseren!! {en hier is het wel ietsje meer dan in NL met de Pasen… Nederland kan ook niets hebben: alles lag gelijk plat hoorde ik}

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Bezoek uit Nederland & een school-update”

  1. Haha ik mag me dus voorbereiden als julie hier heen komen. Dan heb ik niet alleen overactieve ouders maar ook nog een hyper active zus er bij.

    Ik heb al het één en anders uitgezocht wat wel leuk is om te doen. Gaat wel goed komen.

    Die school van jou is volgens mij gewoon bijzaak. Ze viert daar meer vakantie zo te horen.

    Gr ME

  2. Inderdaad erg getroffen met het weer en wat hebben we genoten van al het sneeuw en de mooie landschappen. Wat een rust.En blij je weer even gezien te hebben.Kan ik weer een poosje op teren. En nu nog 2 maanden en dan zie ik (en papa) jou en Wouter eindelijk weer. Kan niet wachten tot het zo ver is. En zo te lezen van Wouter komt dat ook helemaal goed.
    Groetjes XX

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares