studeren in finland

Big Announcement: ik ga studeren in Finland (Jyvaskyla)!

Hoi allemaal. Welkom of welkom terug!
Ik ben nog maar net terug van mijn vrijwilligerswerk in Pai en ik ben al weer bezig met het voorbereiden van mijn volgende avontuur. Je hebt in de titel al kunnen zien wat ik ga doen; ik ga studeren in Finland! In deze blogpost vertel ik je er waar in Finland ik ga studeren en wat ik ga studeren.

Studeren in Finland

Op 1 januari van het nieuwe jaar zal ik voor 5 maanden naar het koude Jyväskylä vertrekken om daar te gaan studeren. De Pabo biedt studenten de mogelijkheid om hun minor in het buitenland te doen en die kans grijp ik als globetrotter natuurlijk met beide handen aan. Ik ga deelnemen aan het Erasmusprogramma, samen met nog een groot aantal andere studenten uit Europa. Het zal een gezellig, internationaal gezelschap gaan worden!
De vakken die ik zal gaan volgen zullen vooral op het onderwijs gericht zijn. Ik ben van plan een aantal stages te lopen op scholen in de stad, maar ga ook zeker een talencursus Fins gaan volgen.

Reizen in Finland

Uiteraard zal ik niet alleen maar gaan studeren. Zoals het een goede student betaamt zal ik ook naar de nodige feestjes gaan en het land gaan ontdekken. Zo ben ik van plan naar Helsinki te gaan, maar meer dan wat dan ook wil ik graag naar Lapland toe.
Hopelijk lukt het me ook om buiten Finland te reizen. Landen als Rusland, Estland en Zweden zijn zo dichtbij, die mag ik dan eigenlijk niet missen!

sprookjesachtig lapland

Aftellen

Nog een kleine twee maanden en dan is het zover, dan stap ik op het vliegtuig. Tot die tijd heb ik nog genoeg te doen!
Mocht je nog goede tips hebben, of ga je ook studeren in Finland, laat het me dan weten in een comment!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Big Announcement: ik ga studeren in Finland (Jyvaskyla)!”

 1. Té gek, wij waren daar deze zomer. Ik ben voor een deel Finse, mijn oma en opa wonen er en nog veel meer familie, ik heb eee Fsnse achternaam en ik voel me Finse.
  Je zult het er enorm naar je zin hebben, zelfs in de winterkou!

  Grtz Kimberley

 2. Vette shit,
  :p
  Ik zou dat ook wel willen hoor vijf maandjes naar Finland ;).
  Hihihi.
  Gelukkig maar, want ik ga zelf ook. Dat wordt janken bij het afscheid, ook bij jou :p.
  Dikke kus

 3. Jeetje wat gaat de tijd snel zeg. Zeg je je kamer nu voor altijd op of ga je er straks weer in wonen? Ik hoop dat je hier veel gaat schrijven over je belevingen in Finland en ik blijf het zeker volgen!

  1. Jufje, ik ga mijn kamer onder verhuren. Dit betekent dat er tijdelijk iemand in komt en dat ik bij terugkomst weer een eigen plekkie heb. Een prima oplossing.

 4. Hey vonnie! Nou, ik ben weer van de partij hoor….Zal weer proberen je verhalen in de gaten te houden! Succes met alle voorbereidingen! xxx

 5. Ontzettend gaaf al die voorbereidingen! Hopelijk lukt het met je kamer om een betrouwbara en net persoon te vinden!
  Veel succes met alle laatste keren van dingen (en tot morgen!)

 6. Hey Yvonne,

  heel erg veel plezier in finland….ik zal zeker je verhalen lezen. Ben benieuwd!
  Geniet ervan…want dit maak je niet meer snel mee!
  Zie je over een half jaar weer op de pabo

  Groetjes Nicole

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares