Deze boeken las ik in juli 2019

Afgelopen maand was een héél succesvolle leesmaand! Ik had zeeën van tijd om te lezen terwijl ik in de trein zat en het landschap rustig aan me voorbij trok. De Trans Mongolië Express is echt ideaal voor wanneer je tot rust wilt komen en je je stapel ‘nog te lezen’ boeken wat wil verkleinen. Ik las de afgelopen maand 8 boeken. Sommige beter dan andere. Ik laat je zien wat ik zoal las.

Een aantal links in deze post zijn affiliatie links. Wanneer jij via zo’n link een boek (of ander product) koopt krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra.

De VakantieBieb & Kindle

De boeken die ik deze maand las, las ik in verschillende vormen. Een aantal van de boeken las ik op mijn Kindle, sommige op mijn telefoon via de VakantieBieb app en ik las een paar papieren boeken. Lekker veelzijdig! De Kindle vond ik het fijnst, mijn telefoon last het minst prettig, vooral vanwege het kleine scherm.
Ik downloadde de app van de VakantieBieb voor het tweede jaar op rij en ik ben er weer erg enthousiast over! In deze app vind je 50 boeken die je in juli en augustus gratis kunt lezen op je telefoon of tablet.

Waves – Sharon Dogar

Sharon Dogar - Waves“Where is she? And what was she doing out on the waves that night?”

For Hal, now, this summer is different. Sure he’s spending it, as always, with his family at their cottage on the wild west coast of England. But this summer he meets Jackie, beautiful, impetuous Jackie. Lying with her on the beach while she sculpts mermaids from wet sand–it’s paradise. Or would be, if only he didn’t keep hearing the desperate pleas of his lost sister Charley in his head.

For Charley, then, last summer was different. Pete, the impossibly gorgeous surf god, wanted her, she couldn’t believe it! To lick the sand off his lips, to let the sun tan the outline of her hand over his heart–she’d do anything to be with him. Even if it meant sneaking out and leaving her tagalong brother Hal behind. Just for one night. How could she have known what would happen by dawn?

Set at a beach where growing up goes wrong, Waves is a coming-of-age mystery about first love and tragic loss. About a family drowning in sorrow, and the courageous son struggling against the tide to save them.

Een boek dat ik tijden geleden op een book fair kocht omdat het me wel interessant leek. In het begin was het verhaal nog wel oké; ik was nieuwsgierig naar hoe Charley in coma was geraakt en dat zorgde er voor dat ik door bleef lezen. Wanneer Hal steeds vaker de stem van zijn zus in zijn hoofd hoort wordt het echter wat minder geloofwaardig waardoor het moeilijker werd om door te lezen. Mocht het verhaal je aanspreken, hier vind je het Engelstalige luisterboek, hier de Nederlandse vertaling.

Mijn Ware Verhaal – Karin Bloemen

Karin Bloemen - Mijn ware verhaalIn haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Karin Bloemen laat echter ook zien hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

Mijn ware verhaal is een hartverscheurende ode aan het leven; een boek dat je de adem beneemt en dat je in één ruk uitleest.

‘Vanuit een diepgewortelde schaamte wordt alles ontkend en doodgezwegen. Met die schaamte wil ik afrekenen. Schaamteloos zijn, eerlijk zijn. Schaamteloos eerlijk.’

Aan het begin van de maand las of hoorde ik ergens iets over dit boek dat Karin Bloemen schreef over haar jeugd. Wat ik er over las / hoorde sprak me aan en ik besloot het te lezen. Het is een verhaal over een verschrikkelijke jeugd, een jeugd die niemand zou mogen meemaken. Ondanks (of dankzij) dat het een enorm aangrijpend verhaal is had ik er moeite mee om het weg te leggen. Zelfs wanneer ik dat liever wel wilde. Ontzettend moedig dat ze dit boek geschreven heeft. Klik hier voor de hardcover, hier voor het e-book.

Broertje – Michael Berg

Michael Berg - BroertjeIn een landhuis aan de Côte d’Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in shock en niet aanspreekbaar. Fillon belt de zus van Felix, Lotte Pradeau, een Nederlandse stand-up comedian, die met haar familie heeft gebroken. Ze reist naar Zuid-Frankrijk en komt voor een dilemma te staan, kiest ze voor zichzelf of voor haar broertje.

Het eerste boek dat ik via de gratis VakantieBieb App las en waar ik vanaf het begin meteen ‘in’ zat. Het boek begint goed en spannend waardoor ik alleen maar wilde doorlezen. Gelukkig kon dat zonder problemen; ik zat immers uren achtereen gesloten in de trein. Het gedrag van het broertje van Lotte wordt realistisch beschreven, wat het prima leesbaar maakt, ondanks dat Lotte en haar broertje al vrij snel iets doet wat enigszins onwaarschijnlijk is. Het avontuur dat volgt is boeiend om te lezen.
Naarmate het boek vordert kom je als lezer meer te weten over waarom de vader van Lotte en Felix vermoord is, iets wat voor mij wel iets dieper uitgewerkt had mogen worden. Ik had daar wel meer over willen lezen.
Het einde is zowel een beetje verrassend als te veel. De manier waarop het verhaal uiteindelijk eindigt is enigszins ongeloofwaardig. Desalniettemin was Broertje een leuk boek om te lezen.

Je kunt de VakantieBieb App nog tot eind augustus gebruiken, mocht je het boek daarna willen lezen, dan koop je het voor nog geen €5,00 hier.

Cody –  Bernice Berkleef

Bernice Berkleef - Cody
Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Net zoals Broertje las ik Cody ook via de VakantieBieb en ik las het in een middag uit. Een vermakelijk boek waarbij ik vrij lang op het verkeerde spoor zat. De schrijfster weet het boek zo te schrijven dat alle aanwijzingen naar één persoon wijzen. In de tweede helft van het boek gebeuren er dingen die je op een ander spoor zetten, maar alsnog was ik verrast toen ik er achter kwam wat er daadwerkelijk met Cody gebeurd was. Goed geschreven dus, want hoewel ik boeken heb gelezen met dezelfde soort situaties had ik dit niet zien aankomen.

Dit boek lees je tot en met 31 augustus gratis via de VakantieBieb App en daarna koop je het e-book hier.

In Gods Naam (Code 37) – Tille Vincent

Tille Vincent - In Gods NaamEen jonge vrouw wordt op een avond in elkaar geslagen en brutaal verkracht in een parkeergarage in Gent. Ze beslist het stil te houden, maar dat verandert wanneer er een vreemde brief in haar bus belandt. Kent de verkrachter haar adres? Wat betekenen de Bijbelse verwijzingen in de brief? Moet ze de mannen in haar omgeving wantrouwen of is de verkrachter een volslagen vreemde?
Hoofdinspecteur Hannah Maes en haar team gaan aan de slag met de weinige informatie waarover ze beschikken. Ze krijgen te maken met de rare kronkels van een man die zich God waant.
In Godsnaam is gebaseerd op de vtm-serie Code 37 die zich afspeelt bij de Gentse Sectie Zeden. Hannah en haar collega’s Bob, Charles en Kevin pakken in dit boek een heel nieuwe zaak aan.
Dit boek nam ik mee uit het gerkamp in Terlj Nationaal Park in Mongolië. In het begin moest ik wennen aan de taal; de auteur komt uit België en het Vlaams is toch wat anders dan het Nederlands. Gelukkig wende het al snel en las ik het boek vrij snel uit. Tot vrij ver in het boek blijft het onduidelijk wie de dader is en wat de brieven betekenen. Het eind is verrassend en zielig tegelijk.
Ik las de paperback die ik random tegenkwam, maar die niet meer te krijgen is. Het e-book vind je op Amazon.

The Last Widow – Karin Slaughter

Karin Slaugher - The Last WidowThe Sunday Times No. 1 bestseller! The highly anticipated new thriller from internationally bestselling author Karin Slaughter, featuring Will Trent and Sara Linton. It begins with an abduction. The routine of a family shopping trip is shattered when Michelle Spivey is snatched as she leaves the mall with her young daughter. The police search for her, her partner pleads for her release, but in the end…they find nothing. It’s as if she disappeared into thin air.A month later, on a sleepy Sunday afternoon, medical examiner Sara Linton is at lunch with her boyfriend Will Trent, an agent with the Georgia Bureau of Investigation. But the serenity of the summer’s day is broken by the wail of sirens.Sara and Will are trained to help in an emergency. Their jobs – their vocations – mean that they run towards a crisis, not away from it. But on this one terrible day that instinct betrays them both. Within hours the situation has spiralled out of control; Sara is taken prisoner; Will is forced undercover. And the fallout will lead them into the Appalachian mountains, to the terrible truth about what really happened to Michelle, and to a remote compound where a radical group has murder in mind…
Volgens mij kwam ik er geheel toevallig achter dat Karin Slaughter een nieuw boek had uitgebracht toen ik op zoek was voor boeken die ik mee kon nemen op reis door Rusland en Mongolië. Als ‘fan’ moet ik haar toch beter in de gaten gaan houden. Ik hoefde de samenvatting niet eens te lezen om te weten dat ik dit boek ging kopen en dus lezen; alle boeken van Karin Slaughter zijn goed. En zo ook dit boek.

Mocht je besluiten dit boek ook te willen lezen, zorg er dan voor dat je een rustige plek hebt waar je ongestoord kunt lezen én dat je de tijd hebt om dat te kunnen doen. Zodra je namelijk aan dit boek begint wil je het niet meer wegleggen! Ik werd compleet in het boek gezogen en las het bijna zonder te stoppen uit. Dit boek is, naar mijn mening, minder expliciet dan sommige of haar andere boeken, maar evengoed komen er genoeg gruweldaden in naar voren. Het thema is actueel en gaat over radicale groeperingen en aanslagen wat het boek nog meer tot de verbeelding laat spreken.
The Last Widow is deel 9 uit de Will Trent serie, maar je kunt het prima lezen zonder dat je de andere delen hebt gelezen (zelf heb ik er nog een aantal te gaan).

Ik las het Engelstalige e-book, de paperback vind je hier en de Nederlandse vertaling De laatste weduwe bekijk je hier.

Women of the Silk – Gail Tsukiyama

Gail Tsukiyama - Women of the Silk

In Women of the Silk Gail Tsukiyama takes her readers back to rural China in 1926, where a group of women forge a sisterhood amidst the reeling machines that reverberate and clamor in a vast silk factory from dawn to dusk. Leading the first strike the village has ever seen, the young women use the strength of their ambition, dreams, and friendship to achieve the freedom they could never have hoped for on their own. Tsukiyama’s graceful prose weaves the details of ”the silk work” and Chinese village life into a story of courage and strength.

Een boek dat prima past op een blog dat voornamelijk over China gaat! De achterflap beschrijft naar mijn idee niet helemaal goed waar het boek over gaat (de staking), maar dat maakt het niet minder interessant om te lezen. In het boek volg je voornamelijk Pei, één van de dochters van een arbeidersgezin. Zij wordt naar de stad gestuurd om in een zijdefabriek te werken en zo geld te verdienen voor het ouders die het zwaar hebben.

Pei maakt van alles mee, heftige dingen ook. Door de jaren heen zie je hoe Pei steeds beter wordt in haar werk en daardoor meer verantwoordelijkheden krijgt binnen de fabriek.

Wanneer de Japanners komen wil iedereen de stad verlaten en richting Hong Kong, maar of dat voor iedereen lukt…

Ik vond het een mooi boek om te lezen, zéker een aanrader voor wie geïnteresseerd is in China.

Klik hier voor de paperback, hier voor het e-book, hier voor de Nederlandse vertaling.

Lees het artikel De beste en boeiendste boeken over China voor een lijst met meer boeken over China.

Welke boeken las jij in juli en raad je aan?

Welke boeken van mijn lijst zou je wel willen lezen?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares