boetiek hotel beijing red wall garden hotel

Bijzonder boetiek hotel in Beijing Red Wall Garden Hotel

Geloof het of niet, maar zelfs na ruim 4 jaar in Beijing gewoond te hebben blijft de stad me nog steeds verbazen. Verbazing vanwege de snelle veranderingen (de ene dag is die ene winkel er nog, de volgende dag is hij compleet verdwenen), maar ook verbazing over de mooie en unieke plekjes die deze miljoenenstad rijk is. Onlangs was ik op zo’n unieke plek; ik bezocht het Red Wall Garden Hotel in één van de vele hutongs én mocht er komen lunchen.

Bijzonder boetiek hotel in Beijing

De hutongs in Beijing, ik ben er dol op. Ze zijn uniek, sfeervol en je vindt er authentiek Beijing. Dat laatste verdwijnt echter snel, iets wat ik ontzettend jammer vind. Toch zijn er genoeg mooie plekken die bewaard blijven en waar je nog gewoon heen kunt.
De Shijia Hutong is zo’n mooie plek. In deze hutong die zich op een paar kilometer van de Verboden Stad bevindt vind je een prachtig boetiek hotel; het Red Wall Garden Hotel.

Een aantal jaar geleden, toen ik een paar straten van het hotel vandaan woonde, fietste ik er regelmatig langs. Het zag er mooi uit, maar ik zag altijd maar weinig anders dan de entree en de receptie. Verder was ik nog nooit gekomen. Daar kwam onlangs verandering in en ik was aangenaam verrast met wat ik zag. Wat een mooie plek!

boetiek hotel

Nadat ik de receptie gepasseerd ben loop ik een grote open plek op. Er staan mooie terrasmeubelen en heel veel parasols, er hangen rode lantaarns en op de achtergrond speelt rustige Chinese muziek. Hoewel ik weet dat courtyards groot kunnen zijn ben ik toch verrast door de grootte van dit terras en de oppervlakte van het hotel en de bistro.

Rondleiding door het hotel

Voordat ik aanschuif voor de lunch krijg ik een rondleiding door het hotel. Manager Eric neemt me mee en laat me de mooiste plekjes van het hotel zien.
We starten bij de ruimtes voor vergaderingen en besloten diners. De ruimtes zijn ruim opgezet en gedecoreerd met oude Chinese meubelen. Het voelt alsof ik terug ga in de tijd. Terug naar de tijd van keizers en concubines.

boetiek hotel beijing
De eettafel in één van de privéruimtes.

De persoon die het hotel heeft ingericht heeft duidelijk oog voor detail; overal hangen mooie schilderijen, staan vazen en zelfs aan de decoratie op de tafels is gedacht.

boetiek hotel beijing
Bijzondere handen op tafel.

In het restaurant binnen in het gebouw hangt een grote menukaart met daarop een variatie aan noedels. Het menu wordt elke dag aangepast aan wat er ‘s ochtends op de markten gekocht is. De noedels zijn de ‘simpele’ gerechten, op de ‘gewone’ menukaart vind je een afwisseling aan typisch Chinese gerechten.

boetiek hotel beijing
Ik zou de ‘noodles with soy sauce and scallion’ bestellen. Jij?

Bibliotheek en kalligrafie

Het Red Wall Garden Hotel heeft meerdere verdiepingen en elke verdieping heeft iets unieks. Zo is er een verdieping met een soort woonkamer / overloop waaraan zich meerder hotelkamers bevinden. De open ruimte heeft men ingericht als bibliotheek; er staan lounge stoelen, je kunt er koffie of thee pakken en er staan diverse boekenkasten in de ruimte.

Een verdieping hoger heeft men een plek gemaakt waar je kunt kalligraferen. Penselen, papier en water (helaas geen echte inkt) staan klaar om gebruikt te worden.

boetiek hotel beijing
Dit moest ik natuurlijk even uitproberen. Helaas ben ik van veel karakters vergeten hoe ze te schrijven.

Slapen als een roos

boetiek hotel beijing

De kamers in dit boetiek hotel in Beijing zijn heel sfeervol ingericht. Veel van het meubilair is origineel; de eigenaren hebben het opgekocht, opgeknapt en in de originele staat teruggebracht waardoor je, zoals ik eerder schreef, het gevoel hebt dat je terug de tijd in gaat.

boetiek hotel beijing

De details zijn in sommige kamers heerlijk kitsch, maar ik houd daar wel van.

Lunchen bij de bistro van Red Wall Garden Hotel

Na de rondleiding is het tijd voor de lunch. Gelukkig ben ik niet alleen, Miguel is met me mee, want wanneer de menukaart zie raak ik lichtelijk in paniek. De lunch is enorm uitgebreid en bestaat uit maar liefst 8 gangen! Dat zijn er nogal wat en wanneer het Chinese style is, dan zijn de gangen geen kleine hapjes.

boetiek hotel beijing
Chinese Yam with Coconut Milk

Op het moment dat ik lees wat het eerste gerecht is ben ik gemengd enthousiast. Kokosnoot is mijn favoriet; je kunt me er bij wijze van spreken ‘s nachts voor wakker maken. Chinese yam daarentegen not so much. De smaken van dit gerechtje zijn prima in orde, maar de textuur vind ik minder prettig. Geen verpletterend begin dus, maar ik heb goede hoop dat het beter gaat worden.

boetiek hotel beijing
Orange Pork Ribs

En dat wordt het. De pompoensoep met verschillende paddenstoelen is zacht van smaak en de stew van groenten en rundvlees is heerlijk. De grote winnaar van alle gerecht zijn voor mij de Orange Pork Ribs. Nog nooit eerder at ik mijn varkensvlees gemarineerd in sinaasappel, maar wow, wat is dat lekker! Het vlees glijdt van het bot, zo zacht is het. De smaak is frist door de sinaasappel en de anijs waarin het vlees gegaard is. Het scheelde niet veel of ik had de kok voor het recept gevraagd, zo lekker vond ik het.

boetiek hotel beijing
Red Wall Garden Rice Noodles

Zoals je kunt zien op de foto is er bij deze noedels ook geen gebrek aan smaak. Gebakken varkensvlees, koriander (♥♥), pepertjes en veel knoflook. De noedels zijn droog (er zit geen bouillon bij), wat prima is. Net zoals de smaken divers zijn, is de textuur dat ook. Het gebakken varkensvlees en de pinda’s zijn harder, de noedels zijn zacht.

boetiek hotel beijing
Alle (7) warme gerechten bij elkaar. In het zwarte pannetje de ‘stewed pickled vegetables & beef’. In het blauwe schaaltje zitten ‘handmade shrimp balls’ en in het groenige schaaltje zit ‘Chinese amaranth in broth’.

Als afsluiter krijg ik een schaal met heerlijk vers fruit. Een welkome verfrissende snack op een warme zaterdagmiddag.

boetiek hotel beijing

Conclusie

Het Red Wall Garden Hotel is een prachtig boetiek hotel in Beijing op een centrale locatie, midden in de hutongs van Beijing. Als local durf ik wel te zeggen dat je vanaf hier vrij gemakkelijk naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Beijing kunt reizen.
De kamers zijn sfeervol ingericht en zijn ruim. De prijzen van de kamers liggen aan de hogere kant; je betaalt al snel meer dan €100,00 per nacht. Persoonlijk vind ik dat aan de hoge kant voor een kamer, vooral omdat je tijdens een reis over het algemeen weinig tijd in je hotel doorbrengt. Ik begrijp de prijs wel; het hotel bevindt zich in het hart van de stad, in een prachtige courtyard en heeft een bijzondere inrichting.

Bekijk hier de meeste actuele prijzen.

Gelukkig kun je ook zonder dat je in het hotel verblijft bij ze komen eten. Iets wat ik je zeker aanraad. Het eten is goed, de bediening is vriendelijk en je hebt het idee dat je in een tuin zit. Je zult vergeten dat je je in een stad met miljoenen inwoners bevindt. Er worden culturele avonden georganiseerd, er zijn geregeld speciale aanbiedingen voor diners en je kunt er zelfs je trouwfeest houden. Mocht je overigens gewoon een drankje willen drinken, dan kan dat in de the Lounge Bar.

Lees hier meer over de bistro.

Zou jij in dit hotel slapen? En laat me weten welk gerecht jij graag zou eten!

Praktische informatie

Je vindt het Red Wall Garden Hotel aan het volgende adres;

北京市东城区史家胡同41号
No. 41, Shijia Hutong, Dongcheng District, Beijing

De lunch werd me aangeboden door het Red Wall Garden Hotel Beijing.
Meningen en flauwe grappen zijn, zoals altijd, van mijzelf.
Deze blog bevat affiliatielinks.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Bijzonder boetiek hotel in Beijing Red Wall Garden Hotel”

  1. Wij hebben hier een paar jaar geleden een evenement (zakelijke meeting) gehouden. De ruimte en de catering na afloop waren prima in orde! Inderdaad een aanrader. 🙂

  2. Een hotel met een bibliotheek heeft wat mij betreft sowieso een streepje voor! En tegen die lunch zou ik ook zéker geen nee zeggen. 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares