ziekenhuis in China

Avonturen in het Ziekenhuis in China

Zoals ik een tijd geleden schreef; ik ben weer ziek. En niet een klein beetje, behoorlijk. Ik blafte als een zeehond, kon nauwelijks ademen en moest van al dat hoesten zelfs een paar keer overgeven. Ik besloot dat het weer tijd was voor een bezoekje aan het ziekenhuis.

Avonturen in het Ziekenhuis in China

ziekenhuis in China

Bezoek #1

Gelukkig hoefde ik niet alleen naar het ziekenhuis; een vriendinnetje van me zou met me mee gaan. Alleen had ik het namelijk niet gered. Uitleggen wat mijn probleem is, was namelijk onmogelijk geweest. Met de hulp van Pershing, na een röntgenfoto en de uitleg van een arts kwam ik er achter dat ik tracheitis had. Vervolgens werd ik naar huis gestuurd met een lading pillen. En die pillen… die lieten me nogal rare dingen doen… Dat was dan ook het enige dat ze deden: ze hielpen niet echt.

Bezoek #2

Na een paar dagen dus maar weer terug. Ditmaal met 2 studenten van de universiteit. Ik sprak met een andere dokter, ze namen wat bloed af en stuurden me nogmaals naar huis met een hoop pillen.

Wist je dat ze in China het begrip ‘privacy’ helemaal niet kennen? Terwijl ik met de dokter aan het praten liepen er continue mensen de spreekkamer in en uit. Eh…. maar natuurlijk!
Ook toen ik bloed liet prikken was er van privacy geen sprake. Het loketje was in de hal van het ziekenhuis, vlakbij de ingang. Ik legde m’n arm op de toonbank en liet vervolgens een naald in m’n arm zetten. Zo simpel gaat het hier dus.

Bezoek #3

Jammer genoeg hielpen ook de nieuwe medicijnen die ik kreeg niet en na 6 dagen was ik wéér terug. Deze keer werd het serieus. De arts vertelde me dat ik een CT-scan moest laten maken en een ECG. Oh… daar zat ik op te wachten…. Het moest maar, want ik wilde nou wel eens weten wat er loos was. En liever; er vanaf komen! Helaas (?) op de scans was niks te zien en weer werd ik met een halve apotheek naar huis gestuurd. 4 verschillende soorten pillen en een hoestdrank.

Deze keer gaven ze me eindelijk iets dat werkt, want m’n hoest verdween en ik voel me stukken beter.

Driemaal is scheepsrecht zeggen ze altijd. Ik hoop dat ik voorlopig van de bezoekjes aan het ziekenhuis af ben!

Heb jij ervaringen met ziekenhuizen in het buitenland? Zo ja, hoe was dat?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Avonturen in het Ziekenhuis in China”

 1. Fijn dat alle onderzoeken in het zh goed waren en dat je weer bent opgeknapt.
  Dat jullie de contracten hebben ondertekend en dat het appartement nu ook is geregeld.
  We gaan nu aftellen tot je weer thuis komt al is het maar voor korte tijd.
  Maar zijn blij voor je dat het samen zo goed gaat.

  Dikke kus

  mam

 2. Heey Yvonne,

  Ik lees het ook hoor! Volg je verhalen en lees met veel interesse hoe je je leven daar opbouwt, je blijft weer langer, vet hoor!

  Groetjes Ineke

 3. Hey Yvon,
  Wat weer een belevenissen, blij dat alles goed gaat. Bijna was ik volgende week in Shanghai geweest maar het ging toch niet helemaal lukken. Hopelijk heeft Richie nog een trip die kant op voor t einde van het jaar. Have fun on your travels!
  Liefs Linda

 4. Hé Yvonne,

  zijn de kosten voor de gezondheidszorg in China nog een beetje beheersbaar? Tsjonge, je mag wel genieten van al die onderzoeken! Je moet wel héél ziek zijn hier, om die allemaal mee te mogen maken. Ook het gebrek aan privacy vind ik opmerkelijk. Zouden we hier niet mee aan hoeven te komen. Wij mogen hier niet eens een status met de naam naar boven in het openbaar (zichtbaar) laten liggen! ‘k Zou best wel eens een dagje mee willen draaien daar (met de taal wel een beetje problematisch :))
  Nog heel veel plezier, een fijne vakantie (wij gaan al over drie en een halve week) en succes met het samenwonen.

  groetjes

 5. Nog een vraagje: hoe doen die chinezen dat met de kosten voor het ziekenhuis? Moet je contant afrekenen? Zijn zij ook verzekerd en gaan die rekeningen (net als bij ons) naar de verzekering?? Heb jij een rekening gezien? Zo ja, wat kostte dit hoestje?

 6. Yvonne!

  Whaa nog langer in het buitenland! Supergaaf.. en supergaaf dat je naar Laos, Thailand én Nederland komt! En omdat het kan ook nog maar eventjes Kuala Lumpur… Geweldig! Ik wens je heeel veel geluk, plezier en nog meer geluk! Gelukkig dat je weer beter bent, wat een weerstand zul je hebben inmiddels! En die natuurfoto…. ahh.. volgens mij wordt de Chinese natuur onderschat (in ieder geval door mij wel een beetje… :$… met uitzondering van Tibet dan hihi)

  Have fun!!

  Liefs Yessica

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares