eiland putuo shan

Dalian: zeevruchten & bruidjes op het strand

Zo’n twee weken geleden, toen al het werk er op zat, vertrokken Miguel en ik voor een paar dagen naar Dalian. Een welverdiende mini-vakantie; we hebben het afgelopen semester had gewerkt en zijn er bijna niet op uit geweest. Tijd om daar verandering in te brengen.

dalian bruidjes op het strand

Vanaf Shenyang doe je er met de trein zo’n 4,5 uur over om Dalian te bereiken. Niet al te lang en ver voor een weekendje weg. Ik moet wel bekennen dat afstanden relatief zijn geworden sinds ik in China woon.

Na aankomst in het Dalian Mountain Youth Hostel checkten we in, maakten onze bedden op en gingen we er op uit. Na de treinreis waren we allebei behoorlijk hongerig. Het hostel bevindt zich in de buurt van de universiteit, wat garant staat voor veel restaurantjes in de omgeving.

De stranden van Dalian

De stranden die ze in Dalian hebben zijn op geen enkele manier te vergelijken met de stranden die je in, bijvoorbeeld, Thailand kunt vinden. De stranden in Dalian bestaan voornamelijk uit stenen. Allesbehalve comfortabel wanneer je op je badlaken gaat liggen. Ook niet prettig om op te lopen, zeker niet op blote voeten.

dalian bruidjes op het strand

Er was meer dan genoeg te zien op de stranden; veel buitenlanders (met name Russen), Chinese meiden / vrouwen in trouwjurken die trouwfoto’s kwamen laten maken, volwassen mannen met zwembadjes (ik lieg niet), en proppers die me benaderden en in het Russisch tegen me begonnen te praten.

We bezochten ook, want het mooiste strand in Dalian moest zijn, Bangchuidao. Mooi was het niet en het is behoorlijk ver vanaf de stad. Geen aanrader, temeer omdat je vanaf de bushalte een behoorlijk stuk moet lopen om vervolgens 20 RMB entree te betalen. Niet nodig, want het FujiaZhuang strand is net zo goed.

Eten in Dalian

Wij vonden het eten in Dalian fantastisch. Elke restaurant biedt je een ruime keus aan zeevruchten en vis. En bijna alles gaat op de barbecue. Tijdens een busrit naar een baai kwamen een lokale markt tegen; we besloten uit te stappen en slenterden over de markt terwijl we ons tegoed deden aan Chinese pizza, kippenpoten en kersen. Heerlijk!

Miguel Yvonne

Niet ver van het YouHao-plein vind je een straat met tal van restaurant waar men alles barbecuet. We stuitten bij toeval op deze straat en aten er die avond. Wat een heerlijkheid! De sfeer was ontspannen, alle restaurants zaten afgeladen vol met locals en het eten was hartstikke lekker.

Ja, Dalian is een leuke bestemming voor een weekendje weg!

Kijk voor foto’s op mijn facebookpagina.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Dalian: zeevruchten & bruidjes op het strand”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares