vakantie in china

Vakantie in China: 7 x de mooiste foto’s

Er zijn nog zoveel plekken in China die ik graag zou willen zin en ervaren (welke dat zijn kun je in mijn Travel Wishlist lezen), die kan ik niet op één hand tellen. Gelukkig ben ik ook al op heel wat mooie plekken geweest en heb al veel prachtigs gezien. Vandaag laat ik je 8 van mijn favoriete foto’s zien.

Vakantie in China: 7 x de mooiste foto’s

vakantie in china

De Chinese Muur is waar China beroemd om is als het om bezienswaardigheden gaat en je mag hem dan ook ab-so-luut niet missen wanneer je naar China afreist. Inmiddels heb ik de Chinese Muur zelf al 4 keer gezien en / of beklommen in de afgelopen 4 jaar. Deze foto maakte ik tijdens een hike vorig jaar oktober. Puur en echt, zonder toeristen, niet gerestaureerd maar in originele staat. Het was geen makkelijke hike (level 4), maar het was de moeite meer dan waard toen ik boven op de Pinnacle Tower stond. Ik maakte een filmpje van de klim, bekijk hem hier.

vakantie in china

Waarom deze foto van de Tempel van de Hemel bijzonder is? Vanwege de blauwe lucht! Echt blauw is hier zeldzaam, vaker is het grijsachtig en vies. Deze foto vind ik mooi omdat er bijna geen mensen op te zien zijn en alle aandacht op de tempel gevestigd wordt. Daarnaast is de tempel bijzonder vanwege de ronde vorm. Net als de Chinese Muur is het een must see. 

vakantie in china

Deze foto maakte ik terwijl de vrouwen aan het lopen waren. Ze zagen mij wel, maar keken niet regelrecht de lens in waardoor de foto een stuk spontaner is geworden. Deze vrouwen zag ik in de grenstreek met Tibet, bij een tempel die ik daar bezocht.

vakantie in china

Het leven zoals het voor veel mensen in China nog is. Met name in de grote steden is de enorme ontwikkeling die China doormaakt goed te zien, maar wanneer je in de kleinere plaatsen komt blijkt het toch niet allemaal zo mooi te zijn als het soms lijkt.

vakantie in china

Naar verluidt de grootste Boedhha ter wereld, deze Dafo. Je vindt hem in Leshan, niet ver van Chengdu vandaan. Ik vond het ontzettend indrukwekkend toen ik hem zo’n 4 jaar geleden bezocht. Zó imposant! Hier kun je trouwens meer lezen over mijn bezoek aan Dafo.

vakantie in china

In Tibet ben ik (nog) niet geweest, maar ik was er in 2011 wel heel dicht bij. Vanuit de minibus zag ik de uitlopers van de Himalaya, er hingen overal Tibetaanse gebedsvlaggetjes en de mensen waren Tibetaans. De uitzichten waren echt zó geweldig mooi! Ik heb er nog maandenlang spijt van gehad dat ik onze privéchauffeur niet vaker heb laten stoppen zodat ik uit kon stappen om mooie foto’s te maken.

vakantie in china

Nog zo’n fijn typisch Chinees tafereeltje. Dit soort foto’s maak ik toch wel graag hoor. Foto’s die het leven weergeven in een land, in een stad of dorp. Een foto van een bekende plaats kan ook heel mooi zijn, maar die maken toch vaak deel uit van de ’13 in een dozijn serie’. Foto’s van het dagelijkse leven vertellen voor mij veel meer een verhaal, waardoor je een land beter kunt leren kennen.

Hopelijk krijg ik in de toekomst de kans om nog meer van China te zien en nog meer mooie foto’s te maken!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Vakantie in China: 7 x de mooiste foto’s”

  1. Mooie foto’s zijn het inderdaad!
    Die Boedhha lijkt me ook indrukwekkend. Hoe hoog is hij? Jammer dat je er niet bij staat of zo, zodat je het verschil ziet.
    Mooi zo de Himalaya….mijn broer en vader gaan volgende maand weer naar Nepal. Reis afmaken waar ze paar jaar geleden mee bezig waren (en mijn broer viel en wat ribben brak) Hopelijk gaat nu alles goed 😉
    De laatste foto is ook leuk idd. Die mannen doen een spelletje zo te zien?
    Fijn weekend

  2. Wauw. Ik zou zo graag meer in China willen reizen.. Tibet staat ook HOOG op mijn lijstje. Prachtige foto’s!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares