Jiangsu Reizen in China

De mensen van Tongli (Jiangsu)

suzhou

Afgelopen weekend was ik wat foto’s van vorig jaar aan het bekijken. In december van vorig jaar ging ik op bezoek bij mijn nicht & haar man die ook in China wonen. Ze wonen in Suzhou, wat niet ver van Tongli (同里 – Tónglǐ) ligt. We bezochten dit ‘Venetië van het Oosten’ en behalve van alle kanalen maakte ik er ook veel foto’s van mensen. Kijk je mee?

Tongli

Het is niet altijd gemakkelijk om foto’s van mensen te maken; soms willen ze niet gefotografeerd worden, andere keren wordt er teveel geposeerd en als ik ze onopgemerkt probeer te fotograferen staan ze uiteraard niet stil. Gelukkig lukt het na een aantal pogingen vaak wel een goed shot te maken. Ik laat deze graag aan je zien.

Tongli

De groenten wassen. In, ja, het kanaal.

Tongli

Er is altijd tijd voor een potje Mahjong.

Tongli

Of voor een dutje in de zon op je bootje.

Tongli

Ik neem m’n eigen water mee, trek pantoffels aan en kom voorlopig niet meer van m’n bankje af.

Tongli

Als hij zijn evenwicht maar niet verliest… Ik vind het knap hoe hij weet te balanceren.

Tongli

Kijken naar een optreden van de opera. Ik heb er ook een filmpje van, vinden jullie het leuk als ik die op YouTube plaats?

Behalve deze foto’s heb ik er uiteraard nog meer gemaakt in Tongli. Zouden jullie het leuk vinden meer over Tongli te lezen en er meer van te zien?

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Park
  30 September, 2013 at 10:37 AM

  Hi Yvon,

  Wat super cool dat je in China woont en les geeft :). Ik wil het zelfde doen met een Tefl cursus online. Ik heb hiervoor een aantal vragen:
  -welke online Teflcursussen zijn aanteraden
  – Ik wil richting Shang Hai gaan, hoe kan ik het best in aanraking komen met scholen voor een mogelijke job
  – Ik ben van oorsprong van Hong Kong, maar in Nederland opgegroeid, gaat dat problemen opleveren als ik een English teacher wil worden in China.

  Groetjes,
  Parky Tong

 • Yvonne
  Reply
  Joost | TheWorldAround
  24 January, 2015 at 5:39 PM

  Toffe foto’s! Ik vond Suzhou tegenvallen 🙁 Tongli niet geweest.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares