Reizen in China Sichuan

Chengdu: de stad van de reuzenpanda

reuzenpanda

Wat verzwakt door het andere eten en de vermoeidheid stapte ik in Xi’an op de trein richting Chengdu. Met een beetje geluk had ik nog een treinkaartje weten te bemachtigen: een staankaartje voor 15 uur. Verschrikkelijk, maar met een doel: de reuzenpanda zien in Chengdu.

Het reizen met de trein in China

Het ene moment denk je te weten hoe het er in de Chinese treinen aan toe gaat, het andere moment ben ik zo overdonderd door de hoeveelheid mensen dat ik amper een idee heb wat te doen.

Ditmaal bleken we toch niet zo vroeg op het station te zijn als gedacht; iedereen was al druk bezig om een plekje in de trein te bemachtigen. Wij waren zo goed als de laatsten. Wat een geduw! Ik stond helemaal vast, kon geen kant op, maar mensen wilden toch langs me heen. Of nou ja, het werd bijna over mij heen. Veel te druk!
Uiteindelijk kwam de trein in beweging (dat duurt altijd even) werd het geduw minder en besloot ik maar op de grond te gaan zitten. Niet veel later sprongen we uit de band en kochten een klein krukje. Dat maakte de reis ietwat draaglijker.

de reuzenpanda

De reuzenpanda’s in Chengdu

De treinreis was zwaar, maar meer dan de moeite waard voor wat we hebben gezien. De reuzenpanda! De reuzenpanda’s waren al voordat we ze zagen een veelbesproken onderwerp. Een foto van een panda in mijn reisgids leverde heel veel gespreksstof en gelach op, vandaar dat we ze graag in het echt wilden zien.

Vroeg in de ochtend vertrok de tour die we bij het hostel geboekt hadden. In de vroege ochtend zijn de panda’s het meest actief. In de ochtend eten ze het grootste deel van hun dagelijkse voedselinname om de rest van de dag vooral de slapen. Het ‘panda-resort’ beschikt over meerdere panda’s, van verschillende leeftijden. Je kunt er zelf hele kleine babypanda’s aanschouwen! De kleintjes zijn natuurlijk hartstikke schattig, zeker wanneer ze aan het spelen zijn en elkaar achterna zitten.

Plannen om naar Chengdu te reizen?

Heb je plannen om naar Chengdu te gaan? Deze links kunnen je wellicht helpen bij het plannen van je reis.

Vlieg goedkoop naar Chengdu

Hotels in Chengdu

De panda’s waren het bezoek meer dan waard!

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Michelle @ The World is a Book
  26 July, 2012 at 11:57 PM

  Wat geweldig! Daar zou ik nou zo graag een keertje heen willen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares