volgende bestemming

De volgende bestemming is bekend

Hallo verzopen katjes {zo mag ik jullie wel noemen toch? Hoorde dat Nederland flink wat regen over zich heen heeft gehad}.
Hier ben ik dan alweer. Dit keer met een update over mijn plaatsing en dus mijn volgende bestemming.

De volgende bestemming is bekend

Een paar dagen geleden was het dan eindelijk zo ver. De plaatsingen werden bekend gemaakt! Ik was hier best een beetje gespannen voor; waar ga ik heen, wie gaan er mee, welke doelgroep ga ik lesgeven?

Richard English International

Ik kan jullie vertellen, nu ik weet waar ik heen ga, zijn de zenuwen niet echt afgenomen… Ik ga namelijk naar de Richard English International School!!
Op deze school wordt er les gegeven aan kleuters, volwassenen en alles wat daar tussen in zit. Het is een basisschool en middelbare school en ze hebben er de IELTS en de TOEFL cursussen. *slik* En daar moet ik dus heen… Ik. Een non-native speaker. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden! De school staat in het plaatsje Zhuji, een stadje met 1 miljoen inwoners. Stadje, want Beijing heeft er zo’n 17 miljoen. Het ligt in de provincie Zhejiang, dat weer vlak onder Shanghai ligt. Maandag vertrek ik daarheen, een treinreis van zo’n 14 uur.

Er zitten een aantal van onze groep in dezelfde stad en veel in dezelfde provincie. Mijn roommate gaat op dezelfde school werken. Iets waar ik minder blij mee ben… Ik versta geen snars van wat ze zegt {Bristol, Engeland, mega-accent} en ze is bepaald niet van mijn leeftijd. Weet niet hoe oud ze precies is, maar ze heeft een zoon die drie jaar jonger is dan ik ben. Leeftijdsverschil hoeft geen probleem te zijn, maar dit klikt gewoon niet zo. En daarbij, de afgelopen nachten heeft ze hele bossen omgezaagd…

volgende bestemming

Avonturen in Beijing

En dan nu over China zelf! Inmiddels heb ik de tijd gehad om wat dingen te gaan bekijken. De afgelopen dagen heb ik de verboden stad gezien, het summer palace en ben ik naar de Chinese Muur geweest. Je kon mee met een georganiseerde toer, maar eigenwijs als ik ben wilde ik dat niet. Met z’n drieën zijn we naar een rustiger deel van de muur gegaan. Super gaaf was het!! Zo mooi, zo groot, en zo onvoorstelbaar dat de muur duizenden jaren geleden met de blote handen is gebouwd.

Het eten is ook goed. Hoewel, ik moet wel bekennen dat het hier erg moeilijk is om vegetariër te zijn. Ik houd het nog vol, maar op alleen noodles en groenten kan ik niet heel lang leven.

Vandaag is de laatste dag dat onze groep samen is. Vanaf morgen vertrekt iedereen richting zijn school. Vanavond zullen we daarom waarschijnlijk op stap gaan!
Zelf vertrek ik pas maandag om half 8 ‘s avonds. Ideaal, want zo heb ik nog 2,5 dag om de stad te verkennen en te zien wat Beijing nog meer te bieden heeft.

Zodra ik in Zhuji ben, laat ik zsm m’n adres weten, kunnen jullie me kaartjes gaan sturen! {nu maar hopen dat ze voor/op 10-09 bezorgd kunnen worden}

Waar anders dan in China:
* zie je 2 vechtpartijen op straat binnen 24 uur?
* maken Chinezen schaamteloos foto’s van je en staren ze je ongegeneerd aan?
* is er een baan waarbij je mensen de metro in moet duwen omdat er altijd nog wel een iemand meer in past?
* doen ze niet aan persoonlijke ruimte en komen ze heel dicht bij je staan?

Groetjes & een knuffel uit het warme Beijing.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “De volgende bestemming is bekend”

 1. Haha Richard English!! Denk maar niet dat dat z’n echte naam is…. Richie werkt met een chinees die zichzelf (op het werk!!) Peter Pan noemt!
  Beijing klinkt gaaf, ben best jaloers nu ik weer achter een bureautje in Den Bosch zit….
  Veel succes en sterkte met de boomzagende engelse…

 2. Nou, ík zou het doodeng vinden! Maar jij bent gelukkig anders. Heel veel succes in Zhuji; qua lokatie niet de slechtste plek, geloof ik?! Ben heel benieuwd naar het vervolg. Geniet nog even van Beijing en sterkte met het opstarten in Zhuji. Liefs
  P.S.Je kent de fantastische uitvinding die “oordopjes” heet?

 3. Hey meis,
  het klinkt alsof je je tot nu toe nog prima vermaakt :). Mooi zo 🙂 En tja, je kan ook nooit zo’n leuk maatje meer krijgen hé ;).Ik heb gisteren de hele dag met collega’s doorgebracht (gezamelijk ontbijt, vergadering, wat klassendingetjes, borrel en etentje) en het was super gezellig. Denk wel dat ik het daar echt naar mijn zin ga hebben 🙂
  Ik hoop dat jij ook een leuk klasje krijgt en ik hoop op een mooie brievenuitwisseling 🙂
  Dikke kus

 4. Fijn dat je eindelijk weet waar je terecht komt! Dat gaat je vast lukken daar. Jammer dat het niet klikt met je roommate, hopelijk kom je nog andere leuke mensen tegen…

 5. Klinkt als een flinke uitdaging, maar dat is jou wel toevertrouwd. Ik hoop voor je dat ze niet weer je kamergenote gaat worden?

  Ik hoop nog veel te lezen van je ervaringen!

 6. Jammer dat ik je niet heb getroffen vanavond via skype, baal er wel van. Las net dat je op een sjieke school terecht bent gekomen, moet je nu ook in gala voor de klas? Ook las ik dat je niet met een georganiseerde toer mee wou,maar dat is niet zo vreemd want vroeger zei je ook altijd al: Onne zelf doen. Dus daar sta ik echt niet meer van te kijken. Hoop dat je het leuk zult hebben op school en met je kamergenoten.

  knuffel en kus

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares