België Europa Frankrijk Nederland

De zomerbestemming is bekend: Europa ik kom er aan

vliegen

Eindelijk!!
Gisteren hebben we eindelijk onze tickets naar Europa geboekt. We wilden dit al weken doen, maar de universiteit deed wat moeilijk.

romantisch weekend parijs

Toestemming om naar Europa te gaan

Om te beginnen moesten we toestemming krijgen om op 3 september terug te mogen komen. Het nieuwe semester start op 27 augustus, maar wij wilden graag een paar dagen later terug komen. Er is op 1 september een bruiloft waar we graag bij willen zijn, vandaar.

Ik vroeg, tegen beter weten in, mijn ‘link teacher’. Zij kon me geen anwoord geven; ze moest het aan de decaan vragen. Die het vervolgens weer aan zijn baas moest vragen. Gok ik, want niets kan op de makkelijke manier, zo lijkt het soms wel. Gelukkig kreeg ik afgelopen zaterdag een bericht dat we op 4 september mogen terugkomen!

Het kopen van tickets

Hoe moeilijk kan het kopen van vliegtickets zijn? Het werd ons redelijk lastig gemaakt. We dachten gewoon tickets te kunnen kopen en de bonnetjes aan het eind van het semester te kunnen inleveren.

Die vlieger ging helaas niet op.

Volgens de contactpersoon moest de universiteit de tickets voor ons kopen en moesten wij hen het bedrag meteen overhandigen; cash. Onmogelijk, want ons salaris is zo laag, we hebben niet eens zoveel (ter waarde van twee vliegtickets) geld in huis liggen! Het was, tenzij we alleen maar rijst zouden eten de komende 2,5 maan, onmogelijk om meteen te betalen.
Na nog wat hobbels en bobbels kregen we uiteindelijk toestemming om de tickets zelf aan te schaffen. Wat een gedoe!

Brussel

Het Europa-plan

Ons voorlopige plan ziet er als volgt uit;

29-7: vlucht van Shenyang naar Parijs.
30-7: aankomst in Parijs, in de ochtend.
31-7 – 3-8: Parijs

3-8: vertrek naar België. Iemand suggesties voor welke stad?
6-8: vertrek naar Nederland
2-9: terug naar Parijs
3-9: vlucht van Parijs naar Shenyang.

We vliegen met Lufthansa. Ik heb nog nog nooit met hen gevlogen, ik hoop dat dit een beter maatschappij is dan Egypt Air.

Vanaf nu kan iedereen beginnen met het inslaan van stroopwafels, zoute haring, zoute drop, kapucijners  donker bruin brood met pure hagelslag, oude kaas en al het andere lekkere eten.

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  lineke
  6 May, 2012 at 3:46 PM

  Hé jongens,
  hopelijk gaat het dan nu verder van “een leien dakje”! Verheug je op je vakantie en goede reis alvast!

 • Yvonne
  Reply
  Julièt
  7 May, 2012 at 7:09 AM

  Jeeejjj!! Gelukt!! Is er in de maand dat je in Nederland bent ergens een gaatje om mij te zien?! Zou leuk zijn ;)! OOoohh, we moeten ECHT weer n keertje skypen!! Vanaf 21 mei ben ik overdag ook n keertje thuis dus dan zou het moeten kunnen?

  x

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   7 May, 2012 at 8:01 AM

   Zeker weten dat we gaan afspreken!!! Ik moet je zien en jij moet Miguel natuurlijk zien! 🙂
   Het laatste deel van de vakantie zullen we waarschijnlijk in Nijmegen e.o. zijn, dus dan moet het lukken om af te spreken. En skypen vind ik een heel goed plan!

   • Yvonne
    Reply
    Julièt
    2 June, 2012 at 11:31 AM

    Yes!!! Gezellig!!!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares