Thailand

Avontuurlijke jungletocht in Chiang Mai

Een teken van leven! Afgelopen weekend reisde ik af voor een jungletocht in Chiang Mai. En wat. Was. Het. Gaaf! De zorgen die sommigen van jullie uiten nadat ik in mijn vorige blog cliff jumping had aangekondigd waren voor niets; het was allemaal heel veilig! Ik ben nog heel, op wat schrammen en blauwe plekken na.

Avontuurlijke Jungletocht in Chiang Mai

Trekking door de jungle

Zaterdagochtend vertrokken we voor de jungletocht en het raften. Dag één van de trekking stond in teken van hiken door de jungle die rondom Chiang Mai is gelegen. Voor vertrek kregen we gids ‘Popcorn’ aangewezen. Een gids waar ik in eerste instantie wel vertrouwen in had, maar dat veranderde al snel…

jungletocht Chiang Mai

Popcorn had het tempo nogal hoog liggen. Zo hoog dat wij als groep hem nogal eens uit het oog verloren. Absoluut geen prettig gevoel wanneer je in een jungle loopt die je niet kent en die behoorlijk dichtbegroeid is. Gelukkig hoorden we hem wel en bleek hij ons ook wel in de gaten te houden. Hij gaf aan ‘het pad voor ons vrij te maken’. Iets dat geen slecht idee was, want op sommige momenten was er nauwelijks een pad en baanden we ons een weg door de jungle, de takken van ons afduwend en glibberend over de modder.

jungletocht in Chiang Mai
De jungle is zó ontzettend groen.

Basecamp

Na een tocht van zo’n 6 uur kwamen we aan bij het basecamp. Een simpel opgezet kamp met wat bedjes, een aantal zitjes en een kampvuur. Na al dat hiken was ik nog niet moe genoeg en besloot ik een grot te bezoeken. De grot was echter nogal klein. Erg klein. Zo klein zelfs dat ik moest kruipen en mezelf door de holtes moest wurmen. Gelukkig heb ik geen last van claustrofobie, want het was echt heel klein. Bijna een soort van tunnel. Hoewel klein en enigszins benauwend was de grot echt práchtig!

jungletocht in chiang mai
Ná de tocht door de grot.

jungletocht in chiang mai

Raften & springen

jungletocht in Chiang Mai
Slaapplaatsen voor de nacht

Na een korte nacht was het tijd om te gaan raften. Het water stond niet al te hoog waardoor er weinig rapids waren. Jammer, want het zijn de rapids ie het raften zo geweldig maken! Ik genoot enorm van al het groen, de hot springs die we onderweg zagen en de schoonheid van de natuur. Tegen het eind voeren we langs een hoge rots. Natuurlijk ging ik de uitdaging aan om de te beklimmen zodat ik er vervolgens vanaf kon springen. De rots bleek en stuk hoger te zijn toen ik na het klimmen uiteindelijk boven was. Ik heb me laten vertellen dat hij zo’n 8 (!) meter hoog is.
Foto’s van de sprong heb ik helaas niet, wel een mini-filmpje van 5 seconden.

Terugblik

Helaas heb ik niet meer praktische informatie. Een kleine 10 jaar geleden schreef ik mijn verhalen voor familie & vrienden. Ik dacht er nooit over om ze te delen met het ‘grote publiek’. Hopelijk krijg je door mijn verhaal toch een indruk van hoe een tocht door de Thaise jungle er uit kan zien.

Ik kijk met veel plezier op mijn jungletocht in Chiang Mai terug. Hoewel ik wat angstige momenten heb gekend tijdens de trekking vond ik het achteraf echt geweldig en ben ik heel blij dat ik hem heb gedaan!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Avontuurlijke jungletocht in Chiang Mai”

 1. Leuk om weer even wat van je te horen! Heb je daar een computer op je kamer/huis of moet je daarvoor steeds ergens naartoe?

 2. Wauw, wat een gave avonturen Yvon! Geniet er maar van meis, pas goed op jezelf en veel succes en plezier met het lesgeven! Ik ben straks héél benieuwd naar alle foto’s en verhalen!

 3. Wauw wat klinkt dat allemaal gaaf!!!! Goed dat je van de rots af bent gesprongen, een kans die je nooit meer zo snel mee zal maken!! Het klinkt als een goede vakantie!! groetjes! Diena

 4. he,eindelijk weer een berichtje. Begonnen ons al ongerust te maken.
  Blij dat het je naar de zin gaat en wat heb je allemaal al meegemaakt.
  Hier ook alles goed. Zitten op dit moment bij de militairen op het net. (AMT te huis).
  Groetjes en XXXXXX
  mam en pap

 5. hoi,
  wat een beleving zeg, Nou je had mij voor geen goud in die grot gekregen.Je houdt zeker na thuiskomst nog wel een open dag in ‘Warffum zodat wij jou reisverslag kunnen horen en de foto’s bekijken. Nou veel plezier verder en wij wachten met spanning op de volgende mail.
  groetjes oom albert en tante Aaf

 6. HEY Yvonne,
  Je bent lekker bezig daar in Thailand zo te lezen 🙂 Veel beter dan die leuke “stokbroodzondagen” die we hier hebben! Maar die muggenbulten?? Je hebt van Peter toch van dat spul gekregen? Of wil je niet aan hem denken? HAHA 😛 Nou veel plezier nog meis! en ik zie je nog wel een keer verschijnen 😛

  Groetjes Miran

 7. Woooow wat gaaf allemaal Yvon!!! Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s!!! Veel plezier nog deze week met lesgeven!!!

 8. klinkt goed allemaal, ook leuk dat je zoveel buiten het lesgeven kan doen!
  enne bedankt voor je antwoord, voor mij nu nog precies 2 weekkjes, ik heb er zin in!!!!!:D

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares