Studeren in Finland

Een Bijzondere BBQ in de Sneeuw

studeren in finland

Kun je het je voorstellen? Een barbecue in de winter, een BBQ in de sneeuw? Tot voor kort had ik niet kunnen bedenken dat ik dat ooit zou doen, maar hé, ik kan het nu van mijn BucketList afstrepen. In deze blogpost vertel ik je waarom ik een  BBQ in de sneeuw had.

BBQ in de Sneeuw

bbq in de sneeuw

De foto hierboven is een foto van onze BBQ in de sneeuw. Eén van de jongens in mijn vriendengroep komt uit Australië en wilde graag Australia Day vieren. In Australië doen ze dat altijd met een BBQ. En wat je in je vaderland doet, dat wil je natuurlijk het liefst ook doen in je home away from home. En dus deed iedereen wat inkopen (snacks, vlees & cider) om vervolgens zo’n 6 uur rondom het vuur te zitten met een grote groep mensen. Op het terrein waar de meesten van ons wonen bevindt zich een soort huisje met een grill. Daar verzamelen we en daar zitten we met handschoenen aan en onze muts op ons warm te houden bij het vuur. Bijzonder, want een BBQ in de sneeuw is niet iets wat je vaak doet.

BBQ in de sneeuw

Onderwijs

Deze week had ik een afspraak met een vrouw voor het vak over special education dat ik graag wil volgen. Eigenlijk wordt het niet aangeboden dit semester, maar ik heb geluk! Ik mag het volgen. Dit betekent dat ik naast mijn gewone stage ook een stage ga doen in het speciaal onderwijs. Ik ben heel benieuwd hoe dat hier in elkaar steekt.
Het onderwijs zit hier sowieso vrij bijzonder in elkaar. Vanaf je 7e tot je 16e ben je hier leerplichtig. Vrij kort dus… Wanneer je klaar bent met de middelbare school heb je verschillende keuzes. Kies je voor de universiteit dan is het echt knap als je er bij zit, want de toelating is nogal pittig. Je moet er heel veel moeite voor doen wil je hier op de ‘pabo’ terechtkomen. Ook de opleiding tot leerkracht is heel anders dan wij gewend zijn op onze pabo’s. De opleiding duurt 5 jaar, waarin je 5 stages doet. Variërend van 2 tot 5 weken per keer. De school waar je stage loopt is op de campus. Het is een modelschool; van alle gemakken voorzien, inclusief brave kids. Als student heb je maar 1 (!!) stage op een ‘normale’ school. Ja, dan is Groenewoud zo gek nog niet.

Reisjes

Als globetrotter kan ik het natuurlijk niet laten om naast het studeren een paar reisjes in te plannen. De komende weken staan er reisjes naar Rusland en Lapland gepland. In beide heb ik echt ontzettend veel zin! Het lijken me heel bijzondere bestemmingen.

You Might Also Like

12 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mam
  26 January, 2008 at 8:20 PM

  Zo dat is een heel verhaal, goed om te lezen dat je het zo naar de zin hebt. En wat een ervaring om in de sneeuw te bbq en. Leuk dat je morgen met je finse papa en mama een uitstapje gaat maken ben benieuwd hoe het zal zijn. Wens je heel veel plezier en we spreken elkaar gauw weer.
  Groetjes en dikke kus.

  Mam

 • Yvonne
  Reply
  Linda
  26 January, 2008 at 10:27 PM

  O, zo jaloers ben ik toch steeds weer ! Liefs van je nichie

 • Yvonne
  Reply
  Johan & Anita
  27 January, 2008 at 12:03 PM

  Hallo Yvonne,

  Wat een verhaal, leuk dat je het zo naar je zin hebt. Geniet met volle teugen. Groetjes Johan en Anita

 • Yvonne
  Reply
  Mirja
  27 January, 2008 at 2:50 PM

  elemaal top lijkt het me. En het is daar nu ook zo mooi met sneeuw e.d. Lapland lijkt me ook super, ben benieuwd naar je verhalen erna.

 • Yvonne
  Reply
  Wouter
  27 January, 2008 at 3:57 PM

  Tjah.. bbq in de sneeuw.. Sneeuwballen gevecht in je bikini… Reisje hier Reisje daar..

  Ik word de 2e van februari verwacht op Malta.. Gelukkig maar klein Eiland dat we het misschien snel bekeken hebben.
  Een slaapplek is mee ook geboden :s:s Zwembad. Uitzicht op zee. redelijk rojale keuken en een fijne bedje… Zitten nog even te kijken of het wat goedkoper kan anders maar een ander plekje.

  Hopelijk is het park leuk enzo.

  gr je broertje…

 • Yvonne
  Reply
  Inge
  27 January, 2008 at 7:34 PM

  Hey zussie:P
  Wat was het vandaag leuk om familie te spelen of niet dan?
  Hoe cool is Finland!! WHAHHOE!!
  Wel vermoeiend;)
  Mare die bbq was ook erg cool, en dan doel ik vooral op mijn voeten het laatste uur. Hihi.
  Kusje, en slaap lekker haha

 • Yvonne
  Reply
  Astrid
  28 January, 2008 at 7:55 PM

  Wauw, de foto’s zien er te gek uit!!! Krijg het alleen al koud als ik ernaar kijk….

 • Yvonne
  Reply
  Marlon
  29 January, 2008 at 12:07 AM

  Hoii Yvon!

  Jaloers op je verhalen! Gelukkig heb ik zelf weer een reisje in het vooruitzicht: een lang weekend Stockholm-reünie!! Dan ben ik wel heel dichtbij Jyväskylä he?? 😉
  Have fun,
  x Marlon

 • Yvonne
  Reply
  Miranda
  29 January, 2008 at 3:18 PM

  Hey Yvonne!!!
  Ik zie dat je t heel erg naar je zin hebt in Finland! Zou bijna zin krijgen om ook stage in het buitenland te gaan doen, maar helaas :P. Ik begin je wel een beetje te missen op het brood hoor! En Caroline had nog een grappig nieuwtje en daar moest ik heel erg om lachen ik denk jij ook wel. Nou hier komt ie: Ze wilden voortaan 1 persoon op de zondag hebben om de kosten te verlagen! Echt te grappig :D. Maar fijn om te horen dat je het zo leuk hebt daar en dat je een mooie fiets hebt :D. Ik zal nog wel een paar keer langs komen om bij te lezen.

  Groetjes Miranda

 • Yvonne
  Reply
  Marjoleine
  30 January, 2008 at 11:11 PM

  Heeej!

  Hard aan het leren voor bewegingsonderwijs, veel te laat begonnen natuurlijk, hihi. Zoekend naar studie ontwijkende sites, kwam ik ook op die van jou! Leuk dat het daar zo leuk is!! Ik vind het hier al veel te koud, hihi. Hmm ik ga nu even je foto’s bekijken! Heel veel plzier nog daar en de groetjes aan Inge!

  Groetjes,
  Marjoleine

 • Yvonne
  Reply
  Gerry
  1 February, 2008 at 11:26 AM

  Hey Von,

  Alles goed daar, zal best wel anders was je al wel weer terug geweest. Moet wel een hele ervaring zijn, een winter met sneeuw. Dat kunnen we hier natuurlijk niet zeggen. Overigens dat verhaaltje van Miranda met 1 persoon op zondag is natuurlijk kolder. Dit is onmogelijk te doen maar dat weten ze zelf ook wel. Je kunt echter snel een balletje aan het rollen hebben dat merk ik wel. Meissie we missen je natuurlijk wel. Ik wens je nog heel veel plezier daar in Finland. Wij gaan dit weekend carnaval vieren, zullen ze daar wel niet doen. Groetjes en ik meld me nog wel weer.

  Gerry

 • Yvonne
  Reply
  Melike
  13 February, 2008 at 4:50 PM

  Was dat toevallig de chocomelk die je van mij had? Voel ik me toch een beetje erbij 🙂

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares