Beijing

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Het jaar loopt langzaam ten einde en daarmee is het tijd voor een update. Er zijn de laatste weken heel wat ontwikkelingen gaande en het is tijd om jullie, mijn lezers, op de hoogte te brengen. Ik heb GoYvon een beetje verwaarloosd, maar ik hoop dat daar in 2013 verandering in gaat komen. Het is tijd voor een nieuw begin!

Het jaar werken in Shenyang zit er bijna op. Zoals de meesten wel weten zullen Miguel en ik niet in Shenyang blijven. We wonen echt in een buitenwijk (we doen er een uur over om in het centrum te komen), we geven maar heel weinig uren per week les en het lesgeven is niet echt aan mij besteedt. Ik geef de voorkeur aan kinderen.

Waar ga je dan wonen?

We gaan verhuizen naar de hoofdstad van China, we gaan in Beijing wonen! Ik vind het toch wel zo gaaf, ik ben hartstikke enthousiast! En ja, ik herinner me maar al te goed dat ik ooit eens heb gezegd nooit in Beijing of Shanghai te willen wonen, maar na Shenyang ben ik er klaar voor. Ik denk dat ik er naar toe gegroeid ben, om het zo maar even te zeggen.

Afgelopen weekend togen we naar Beijing en gingen we op huizenjacht. Mijn toekomstige werkgever biedt helaas geen woonruimte aan. Ik kan je zeggen; het was een behoorlijke uitdaging en daarmee tegelijk een avontuur. Gelukkig kregen we hulp van een van mijn nieuwe collega’s. Gelukkig maar, want zonder haar waren we echt niks begonnen!

Het vinden van ons appartement

Halverwege de middag hadden we zo’n 5 appartementen bezocht in verschillende buurten. Nummer 6 zou, naar wat later bleek, de onze worden. We bekeken er daarna nog twee, maar die waren toch wat minder dan nummer 6. Je wilt overigens niet weten wat we allemaal zijn tegengekomen! Heel vieze en kleine appartementen waarvoor belachelijke bedragen gevraagd werden.

wonen in beijing

Op de foto zie je de woonkamer van ons nieuwe onderkomen. Het huisje heeft dus een woonkamer, twee slaapkamers, waarvan 1 met een kleine serre / patio, een keuken en een badkamer. Ik ben vooral blij met de patio; veel licht en een heerlijke plek om van de zomer te zitten met een boek en een glas koud drinken.

De locatie is ook geweldig! Met de metro is het slechts 2 haltes naar het station en ik denk dat ik er zo’n 15 tot 20 minuten over zal doen om bij het Tian’anmen Square te komen. Ik heb de buurt een beetje verkend en het ziet er veelbelovend uit. Er is een grote markt met groenten & fruit en allerlei gedroogde producten, er zijn tig restaurantjes te vinden, supermarkten en een hoop kleine winkeltjes. Ik kan niet wachten tot ik hier daadwerkelijk woon en de buurt goed kan gaan verkennen!

een nieuw begin

Wat ga ik doen

Een paar weken geleden heb ik een contract getekend met de Huijia scholen in Beijing. Ik ga op een kleuterschool werken! Deze school is nu nog helemaal Chinees, maar zal een internationale school gaan worden. Het is een nieuw project en het klinkt tot nu toe goed, ik heb er zin in!

Afgelopen weekend (nou ja, vrijdagmiddag) heb ik de school bezocht en ik vond het zo leuk om weer kinderen te zien! Ik voelde me meteen thuis! De mensen die ik ontmoette waren allemaal erg vriendelijk, de school is hartstikke nieuw en ziet er mooi uit. Kortom, ik kan niet wachten om te beginnen!

Wie komt me opzoeken in Beijing?

Roept u maar! Zeer waarschijnlijk komen mijn nicht en haar man ons in het voorjaar bezoeken. Zij wonen ook in China en dus niet al te ver. Hoewel nog wel steeds aan de andere kant van China, maar het is toch al een stuk dichterbij dan Nederland.

Wie nog meer? Beijing is meer dan de moeite waard! Zeker in vergelijking met Shaoxing en Shenyang.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Een nieuw jaar, een nieuw begin”

  1. Nice to read your blog. We hope you have a good time in Beijing. Maybe will visit you next year. We hope you have a nice Christmas and a Happy New Year.

    1. Christmas eve I will go for dinner with some friends here. On Christmas day I’ll be working, unfortunately… New Year’s, on the other hand, I’ll be celebrating in Beijing!

    1. Great! You should really come visit. I’d like to meet more people from the Roberg family! 🙂
      The ticket will be the most expensive, once you’re here, it’s pretty cheap.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares