Beijing

Feestdagen in China: Thanksgiving & Oudjaar

De afgelopen 5 weken vierde ik allerlei feestdagen in China. Géén Chinese feestdagen, maar westerse. Zo vierde ik voor het eerst in mijn leven Thanksgiving, introduceerde ik Sinterklaas en vierde ik samen met vrienden Kerstmis en Oud & Nieuw. Ik vertel je in deze blogpost alles over mijn feestdagen in China.

Feestdagen in China: Thanksgiving & Oudjaar

feestdagen in china

Thanksgiving

Iedereen kent het wel. In Amerika is Thanksgiving een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. De hele familie komt bij elkaar, moeders staat de hele dag in de keuken om die kalkoen goed gaar te krijgen en de mannen kijken gezellig met z’n allen naar ‘American Football’.
Ik was uitgenodigd om het te komen vieren in bij één van mijn Chinese vrienden, Joe. Veel mensen waren uitgenodigd en waren met een leuke groep. Het eten was lekker {vooral de gevulde eieren en de aardappelpuree}, en er was van alles. Maar… het belangrijkste ontbrak. Er was geen kalkoen. Althans, er was wel een kalkoen, maar die was nog bevroren! Degene die het organiseerde was vergeten door te geven dat de kalkoen uit de vriezer gehaald moest worden…. Helaas dus geen kalkoen die avond.

Sinterklaas

feestdagen in China

Sinterklaas werd dit jaar niet gevierd zoals het hoort, maar gelukkig was hij Miguel en mij niet vergeten. We wisten dat hij wat richting China had gestuurd, het was dus wachten wanneer het zou arriveren. Geloof het of niet, maar precies op 5 december lag er een groot pak op ons te wachten. Het zat vol met lekkere en nuttige dingen: sloffen, pepernoten, marsepein, lasagne, chocoladeletters en meer.

Kerstmis

En toen was het al weer kerst! Al voor Sinterklaas stond de kerstboom in onze woonkamer {dat had iets te maken met een Amerikaan en Thanksgiving} en hadden we ook sokken aan de muur hangen. Kerstmis zelf vierden we met een paar vrienden die bij ons kwamen eten. Iedereen bracht iets mee en zo zorgden we samen voor een heerlijk kerstmaal. We hadden ‘meat pie’, gevulde champignons, biscuits, groentes en glühwein. Zo lekker! Er waren zelfs cadeautjes!
Hoewel ik er van baalde dat ik voor het tweede achtereenvolgende jaar kerst niet met familie kon vieren, was het fijn om het met Miguel en een aantal goede vrienden te vieren.

Oudejaarsavond

Slechts een paar dagen na Kerst staat de laatste dag van het jaar altijd al weer voor de deur. Poolse vrienden Lukas & Kasia organiseerden een feest bij hun thuis. Het was eigenlijk meer een ‘feast’! Er was zoveel te eten! Iedereen had wat meegenomen, waardoor er eten in overvloed was.
Als Nederlandse bracht ik oliebollen mee. Ik had ze nog nooit eerder gemaakt, maar wonder boven wonder waren ze erg goed gelukt. Nog voor het eind van de avond was de schaal al leeg!
Na 12 uur (en na 12 druiven gegeten te hebben volgens Spaanse traditie), togen we naar de stad. Met een klein groepje gingen we naar de KTV en zongen we onszelf het nieuwe jaar in. De KTV was geweldig!

Zoals je hebt kunnen lezen waren mijn feestdagen in China nogal afwisselend. Gelukkig heb ik het over het geheel best leuk gehad!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares