TEFL cursus

Uniek Blog: mijn Ouders als Gastbloggers op GoYvon

Eindelijk was het dan zo ver! Op vrijdag 4 maart zag ik na 6 maanden eindelijk mijn ouders weer! Ze kwamen donderdags aan in Shanghai en vrijdagmiddag konden we elkaar eindelijk een flinke knuffel geven!

Mijn ouders als gastbloggers op GoYvon

ouders

Ik heb mijn ouders gevraagd of ze iets wilde schrijven over hun tijd in China. En dat deden ze graag! Het onderstaande verslag ik geschreven door mijn paps & mams.

Geschreven door Jan & Hilda.

Voor iedereen die het weblog van Yvonne regelmatig leest hierbij een bericht van haar ouders op bezoek in China. Nadat Yvonne had besloten om langer te blijven in China, vonden wij het “nodig” om haar op te zoeken. We zijn op 2 maart vertrokken en na een goede vlucht op donderdag aangekomen in Shanghai waar we een taxi van het vliegveld hebben genomen naar het hostel dat Yvonne voor ons had besproken. Yvonne zou de volgende dag bij ons komen.

We zijn eerst maar eens op verkenning gegaan; richting de Bund die op loopafstand van het hostel was. De oude architectuur aan de zuid- en de nieuwe aan de noordzijde van de rivier. De beroemde skyline van Shanghai.
Bij een klein restaurantje wat gegeten. Als je het ziet hoe de eettentjes zijn hoef je eigenlijk niets, maar het eten wordt op hoog vuur bereidt en is dan goed te eten. In Shanghai zie je al de grote verschillen waarin de mensen leven. Bij het hostel komen ze bijvoorbeeld langs om karton of plastic te verzamelen om zo aan eten te komen en 600 meter verder staan bij een hotel 3 Rolls Royce.
De 2 volgende dagen hebben we met Yvonne Shanghai verkend. Hier veel gezien.

Zondagmorgen de spullen gepakt en met de trein (250km/uur) naar Shaoxing. We moesten eerst nog 2 uur wachten op het station. En wat voor één; zo groot. Tegen 18.30 uur in Shaoxing aangekomen. Nog wat gegeten aan de ‘Rubbish Street’ tegenover de universiteit.
We konden in Yvonne haar appartement slapen. De 1e twee dagen hebben we het rustig aan gedaan en zijn we alleen de stad in geweest. Woensdagmorgen zijn we met ons tweeën vertrokken naar Hangzhou. Hier een fiets gehuurd en rond Westlake gefietst. De huur voor de fiets voor een hele dag is €0,90. Erg goedkoop dus. De grote Pagode bezocht en een tempel waar net het middaggebed van de monniken aan de gang was. Verder vele grote showrooms gezien van RR, Lamborghini, Porsche, Ferrari, Maserati, Mercedes, waar Jan erg van onder de indruk was. Het verkeer in China is erg chaotisch en druk. Ze rijden erg hard, halen links en rechts in en voorrangregels kennen ze hier niet. De volgende dag naar het Wetlandpark geweest. Dit ligt ongeveer 1,5 uur buiten Hangzhou. Een park waar je kunt zien hoe men hier vroeger heeft geleefd en met vele bomen en struiken die al mooi in bloei stonden. Tegen 3 uur naar de bus want we moesten de trein weer halen om terug te gaan naar Shaoxing.

Yvonne kan zich al redelijk verstaanbaar maken in het Chinees en heeft ons vaak geholpen met het bestellen van eten, kopen van treinkaartjes e.d. Verder heeft ze ons inmiddels ook in Shaoxing al heel wat van de omgeving laten zien.
Zaterdag zijn we samen met Yvonne en Miguel de bergen in geweest, vlakbij de uni. Ditmaal fungeerde Miguel als gids. Hij heeft ons heel wat trappen laten lopen want we gingen naar een beeld dat boven op de top staat. Boven aangekomen stond er een enorm groot beeld. Zo’n 50 á 60 m hoog. En het uitzicht over de stad was prachtig.
’s Avonds naar de ‘night market’ geweest die van 21.00 tot 04.00 uur open is. Dit is een markt waar je eten kan kopen.
Zondagmiddag heeft Yvonne ons nog een oud gedeelte van de stad laten zien. Loop je vervolgens deze wijk uit, dan kom je in een super modern centrum met vele dure winkels, waar we in Nederland nog van dromen.

Voordat wij naar China gingen hadden wij niet het idee dat de verschillen hier zo groot zouden zijn tussen arm en rijk. Een voorbeeld; Hilda gooide een lege beker in de prullenbak en even later zagen we iemand deze er weer uithalen om de beker verder leeg te slikken terwijl aan de andere kant van de straat een Porsche voorbij reed.
Tot nu toe hebben we een mooie week gehad met prachtig weer. Maandag een rustig dagje en het weer is wat minder geworden. Dinsdag gaan we de spullen weer bij elkaar zoeken en hebben we nog een feestje. Jan viert zijn verjaardag en we nemen afscheid van Yvonne en Miguel. We gaan namelijk woensdag op doorreis naar Xí’an en daarna nog naar Beijing. We zullen het dan verder zonder onze gids moeten doen.

We hebben erg genoten en onze ogen uitgekeken hoe het in China is.
Lieverd het was erg gezellig en bedankt voor al je hulp.
Nog een goede tijd in China en heel veel plezier samen met Miguel als jullie nog verder reizen.

Jan en Hilda.

ouders

Published by

gastblogger

De auteur 'gastblogger' op GoYvon is het account dat gebruikt wordt om gastblogs te plaatsen. Lees het artikel zelf om er achter te komen wie de gastblog heeft geschreven. Ook gastbloggen voor GoYvon? Mail naar goyvon@gmail.com

10 thoughts on “Uniek Blog: mijn Ouders als Gastbloggers op GoYvon”

 1. Hoi Yvonne,

  Dat is lang geleden (pabo Nijmegen)…
  Volgens mij ben jij een heel avontuur aangegaan. Leuk hoor!
  Zo af en toe lees ik je berichtjes, erg leuk.
  Veel plezier nog daar!

  Groetjes Anne

 2. Hallo lieverd,
  Ook ik lees je berichtjes met veel belangstelling, maar dat weet je wel.
  Als ik de foto zie van de kip met pinda”s krijg ik trek. Dat was goed te eten net als de rest wat we hebben gehad.
  Sterkte met je verkoudheid, hoop dat je snel weer opknapt.

  groetjes en dikke kus
  mam

 3. I love the story about the kids discipline and it goes to show why Chines people are so disciplined. we grew up like that too but now things changed with all this human rights things kids behave as if they are in a jungle in South African schools. Not that I enjoyed the abuse of corporal punishment.

  liefs
  Phiwe

 4. Ik had beloofd nog te reageren op je youtube filmpje!! Whaaaaaaaaaa wat n actief begin van de dag :p wat enig!!! Het is goed om te zien dat je echt met kleuters werkt en hoe dat er dan in het echt uitziet :D… want ja…voorstellen kon ik het nog niet! Maar het is echt ge-wel-dig ennuh… je doet het goed voor hoor :D!!
  Spreek je snel weer want dat was super gezellig:D!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares