Gouden paviljoen in Kyoto ~ All that glitters is gold

‘All that glitters is gold´ is een bekende Engelse uitdrukking. Een uitdrukking die van toepassing is op het Gouden Paviljoen in Kyoto. Het was één van de bezienswaardigheden die hoog op mijn lijstje stonden van plekken die ik in Kyoto wilde zien. Waarom? Ik denk dat enkel de foto’s dat kunnen uitleggen.

Gouden Paviljoen in Kyoto

gouden paviljoen in kyoto

De hitte in Kyoto is zinderend. De stad zwelgt onder de dikke deken van warmte die zich de afgelopen dagen (eigenlijk zijn het weken) heeft gevormd. Daarom beginnen we de dagen vroeg en doen we niet al te veel. De warmte vreet energie en we hebben geen zin om van hot naar her te rennen. Het is nog altijd vakantie! Op de dag dat we het Gouden Paviljoen bezoeken zijn we hier aan het begin van de middag. De zon brandt op mijn huid en de paraplu die ik voor de voorspelde (maar uitblijvende) regen had meegenomen doet gelukkig ook prima dienst als zonneparaplu tijdens mijn bezoek aan Kinkaku-ji.

Een Gouden Paviljoen, drijvend op het water

Het Gouden Paviljoen is één van de meest populaire bezienswaardigheden van Kyoto, samen met de Fushimi Tempel, en dat is terecht. Het is een schitterend paviljoen dat op het water lijkt te drijven en om het paviljoen heen bevindt zich een mooi park. Daar bovenop is het ook één van de 17 plekken in Kyoto die op de Werelderfgoedlijst staan en om deze redenen mag je Kinkaku-ji dan ook zeker niet overslaan wanneer je Kyoto bezoekt.
Het Gouden Paviljoen ligt in het noordwesten van de stad en is nagenoeg omringd door bergen. Hierdoor lijkt het alsof je in een soort sprookjeswereld stapt wanneer je het park binnenkomt. Lees meer over dit bijzondere gebouw.

gouden paviljoen in kyoto

Het paviljoen werd in 1397 gebouwd, door shogun Ashikaga Yoshimitsu. Maar helaas is het huidige paviljoen een stuk minder oud. Het oorspronkelijk paviljoen heeft heel wat moeten doorstaan en is een aantal keren afgebrand. Onder andere in 1950 toen het door een monnik in brand werd gestoken. Het huidige paviljoen is gebouwd in 1955 en hoewel dus absoluut niet oud, vind ik het toch een schitterend bouwwerk.

Je kunt het paviljoen enkel van een afstandje (vanaf de rand van het water) bekijken. Iets dat ik jammer vind (ik had graag naar binnen gewild), maar wat natuurlijk wel begrijpelijk is. Er komen dagelijks zo veel toeristen op af, dat zou het paviljoen niet aankunnen.

gouden paviljoen in kyoto

De tuinen om het paviljoen

De tuin die om het Gouden Paviljoen ligt is gedeeltelijk open en ook die is het bezoeken waard. Je hebt eigenlijk geen keus wat betreft de tuin; iedereen wordt in een bepaalde route (één richting) geleid en zo kom je door de tuin heen. Hoewel de foto’s misschien anders doen geloven was het ongelooflijk druk in de tuinen en bij het paviljoen. Iets waar ik, zoals je wellicht weet, niet zo van houd, maar soms moet je wat als je iets wilt zien. Ongecensureerde foto’s (van de drukte) komen later in een behind the scenes blog.

Ga dat zien!

Ondanks de enorme hitte en de vele mensen was ik erg onder de indruk van het paviljoen. Het is zo speciaal, ik geloof niet dat je dit ergens anders op de wereld kunt zien. Vooral vanwege het water, de reflectie van het paviljoen daarin en de omliggende tuinen. Het is simpelweg bijzonder en uniek.

gouden paviljoen in kyoto

Praktische informatie

Het Gouden Paviljoen bevindt zich in het noordwesten van de stad en is gemakkelijk te bereiken met bus #101 of #205, vanaf het Kyoto Station. Het is open van 9 tot 5 en de entree bedraagt ¥400 (€2,94, juli 2019).

gouden paviljoen in kyoto

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Gouden paviljoen in Kyoto ~ All that glitters is gold”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares