heel even holland

Heel even Holland #8: kringloop, BBQ & boeken

Nu de bruiloft en de vakantie voorbij zijn is het gewone leven weer begonnen. Nou ja, een soort van, want ik ben nog altijd in Nederland. Heel gewoon is het leven dus nog niet. De afgelopen dagen barbecuede ik met familie, bezocht ik alle kringloopwinkels in Groningen en twijfelde ik over een boek.

Kringloop, BBQ & boeken

amstel hotel amsterdam

♥ Hoewel we onze gasten hadden gezegd geen cadeaus te willen konden sommige mensen het niet laten tóch iets te geven. Heel lief, maar absoluut niet nodig. We kregen onder andere deze mooie reis-waszak. ♥ Voor Miguel en ik naar Split vlogen waren we nog even in Amsterdam. We spraken af met de best man die ook in de stad was. Tijdens onze wandeling kwamen onder andere langs het mooie Amstel Hotel. ♥

reisboeken

♥ Prachtige luchten! Jammer dat ik die in Beijing niet zo gemakkelijk kan zien. ♥ Cuba, India of terug naar Maleisië. Een boekenkast met alleen maar reisboeken geeft me instant reiskriebels. Zélfs als ik op het vliegveld ben onderweg naar een nieuwe bestemming. ♥

Pokemon GO

♥ Na de vakantie naar Kroatië was het tijd voor Miguel om zijn Z visum aan te vragen. Dat leek in eerste instantie goed te gaan, maar liep al sne op een drama uit. Het CIBT gaf aan dat ze zijn visumaanvraag niet in behandeling konden nemen omdat hij geen Nederlandse verblijfsvergunning had. Zelfs ná overleg en met toezegging van het visumcentrum wilden ze zijn visum nog niet aanvragen. Wij waren absoluut niet blij. ♥ We hadden alle papieren bij de ANWB-winkel in Groningen afgegeven en zij hadden het opgestuurd naar het CIBT. Na afloop doken we een kringloopwinkel in een bijna ving ik deze Pokemons! ♥ De Pokemons liet ik staan, wel nam ik deze puzzel mee. Die bleek bij thuiskomst echter veel te lastig. Ik heb er de brui al aangegeven. ♥

kringloop

♥ Koffie drinken bij Simon Lévelt. Aanrader als je in de stad bent. ♥ De kringloopwinkel die we eerder hadden bezocht smaakte naar meer en daarop besloten we een groot deel van de kringloopwinkels in Groningen te bezoeken. Mamma Mia scoorde de meeste punten; veel gave meubelen en vaak voor een leuk prijsje. ♥

gronings landschap

♥ Ik was proefkonijn voor mijn moeder haar toetjes. Daar had ik hélemaal geen problemen mee. Graag zelfs! ♥ Zie jij de trein? ♥

getrouwd

♥ Afgelopen week was het erg mooi weer, heerlijk. We nodigden wat familie uit en staken de barbecue aan. Leuk om zo de meesten nog een keer te zien voor ik terug vlieg naar Beijing. ♥ Echte post krijgen is leuk! In Beijing krijg ik nooit post thuis, soms op mijn werk, maar de afgelopen maand heb ik in Nederland heel wat kaartjes mogen ontvangen. Van vrienden van de familie, oude buren en van lezers / collegabloggers. Erg leuk om te ontvangen! ♥

4 dagen & Nijmegen

Na deze blog volgt er binnenkort nog één ‘Heel even Holland’ en dan zit het er voorlopig op. Vrijdag vlieg ik via Hong Kong terug naar Beijing. Hopelijk gaat die reis wat soepeler dan de heenreis (over die reis lees je in de meeste recente ‘Leven in China‘.
Dinsdag ga ik nog een dag naar Nijmegen, terug naar mijn oude woonplaats en nog een laatste keer (voor vertrek) met vriendinnen afspreken.

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Heel even Holland #8: kringloop, BBQ & boeken”

  1. Trein gespot!! ?
    Leuk Yvonne. Ik blijf met plezier je blogs lezen, of ze nou afspelen in China of in Nederland.
    Veel plezier morgen in Nijmegen en een goede reis terug naar huis.
    Ik hoop wel dat je een belofte kan maken.
    Pak alsjeblieft het mooie weer niet in voordat je vertrekt!! Ik kan hier wel aan wennen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares