shenyang

Mijn hilarische verhaal over hoe ik ging verhuizen per trein

Ik ben in Shenyang! Ik ben verhuisd! Per trein! Voor ik naar China vertrok had ik nooit gedacht dat ooit te doen.
Ongeveer twee weken geleden kwamen Miguel en ik aan op het station van Shenyang. En wat hadden we een geluk; het station werd verbouwd en was een ware puinhoop! Heerlijk om je daar een weg door te moeten banen als het kraakt dat het vriest, je doodmoe bent, je 6 tassen met je meesleept en net zo’n 30 uur per trein gereisd hebt.

Mijn hilarische verhaal over hoe ik verhuisde per trein

verhuizen per trein

“Mogen we de inhoud van je portemonnee?”

Extra welkom voelde ik me door de mannen die bij de uitgang van het station in Shenyang op ons stonden te wachten als ware het een welkomstcomité, Met een hoop geschreeuw en nog meer gebaren wisten ze ons duidelijk te maken dat we moesten betalen voor een deel van onze bagage. Het schijnt dat je maar 20 kilo mee mag nemen…
Na betaald te hebben en afgezet te zijn door een taxi-chauffeur (drie rondjes om de kerk, de straat op en neer en toch nog 30 RMB betalen) was daar eindelijk het hostel. Snel gedoucht en het bed in gestapt om wat slaap te pakken.

verhuizen per trein

Huis met balzaal

De volgende dag werden we opgehaald door de contactpersoon van de universiteit. We reden meteen door naar het politiebureau om ons te registreren en vervolgens naar ons appartement. Eh, correctie: ons tijdelijke appartement. We woonden hier voor een week, wat op zich niet erg was, ware het niet dat we dit niet wisten en na 3 dagen geen schone kleren meer hadden.

Dinsdag zijn we naar het appartement verhuisd waar we het komende jaar gaan wonen. Het is een enorm groot appartement; groot genoeg voor logees en om verstoppertje in te spelen. Het heeft een enorme woonkamer, een keuken met fornuis, magnetron en oven, een badkamer en 3 slaapkamers. Maar een van de 3 slaapkamers wordt daadwerkelijk als slaapkamer gebruikt; de andere 2 worden gebruikt als waskamer en kantoor. Maar het allerfijnst aan het huis is…. dat het warm is!!
In Shaoxing was het ook binnen koud, hier is het alleen buiten koud. Binnen is het aangenaam warm met 22°C. Alle huizen hebben centrale verwarming, dus dat is ideaal!

Settelen

De laatste paar dagen waren we druk in de weer met schoonmaken, uitpakken en alles een plekje te geven. Tussen het schoonmaken en opruimen door zijn we een paar keer de stad in geweest om het centrum te verkennen. We hebben maar een klein deel van het centrum gezien, want de stad is enorm! Er zijn een aantal winkelcentra met veel dezelfde winkels zoals we die in Nederland kennen (Jack & Jones, Vero Moda, Only en H&M). Hoewel de winkelketens hetzelfde zijn, is de collectie erg verschillend.

Afgelopen vrijdag kregen we ons paspoort terug. Super fijn, want nu kunnen we beiden tot januari 2013 in China blijven!

Binnenkort op vakantie! 3 weken naar Zuid-Korea, ik heb er zin in! Daar gaan we niet per trein heen, we pakken dan het vliegtuig.

Xinnián kuàilè!!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Mijn hilarische verhaal over hoe ik ging verhuizen per trein”

 1. Fijn dat jullie al een beetje op streek zijn. En nu bijna weer pakken voor de vakantie.
  Heel veel plezier en lekker genieten. Laat wat van je horen.

 2. Aan ruimte ontbreekt het jullie niet zo te zien. Een huis om te gasten te ontvangen! Maar als ik na de temp nu kijk -24 gr en de foto van jou op face book. Verder een goeie vakantie en Korea en de foto’s zie ik wel!!

  groetjes,
  Jan

 3. Heey Yvonne,

  Heb even wat verhalen teruggelezen! Wat vet dat je nog al die tijd in China verblijft en daar met je vriend woont! Klinkt toch avontuurlijk en een stuk interessanter dan Nederland! Veel plezier in Korea komende weken. En succes op de uni.

  Groetjes Ineke

 4. Joepie, jullie hebben weer een warm huisje. Wat fijn! Goed dat de paspoorten gelukt zijn, ik ben heel benieuwd hoe het in Seoul is! Nadat Murphy jullie een bezoekje heeft gebracht is alles toch nog op zijn pootjes terecht gekomen zo te lezen. Geniet van de tijd in Zuid-Korea 🙂

 5. Altijd weer leuk om iets van ons oud “buurmeisje”te horen. Met Oud- en Nieuw waren wij op wintersport en -10 vonden wij al koud genoeg. Bij jullie nog enkele graden lager brrrr……
  Wensen je een hele fijne vakantie en geniet ervan !

 6. Hi, I am coming, behind me is Eve, and KARL! Just say big Hi to you and Miguel first. I will be visiting you sometimes.

 7. Hi,Yvonne.I’m very happy to read your blog.It’s very interesting and I like you very much.I think you’re a good teacher.Although you can’t speak Chinese fluently now,you really a good teacher.I cherished my time with you!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares