Miguel en Yvonne

In de Media :: GoYvon in ‘De Volkskrant’

Niet al te lang geleden werden Miguel en ik via Skype geïnterviewd door iemand van de Volkskrant. Men was op zoek naar mensen die voor de liefde in het buitenland zijn gaan wonen. Wij deden mee!

In de Media :: GoYvon in ‘De Volkskrant’

Het artikel werd helaas niet gepubliceerd (wat ik kan begrijpen; het artikel is niet echt Volkskrant-waardig), maar ik kreeg wel het uitgewerkt interview in mijn mailbox. Het leek me toch leuk om het hier te delen.

 

Waar ter wereld vond de eerste kus plaats?
Yvonne: ‘Dat was in Shaoxing, China, waar we nu wonen. Ik ging daar afgelopen september heen om een semester lang Engelse les te geven op een soort talenschool. Miguel woonde in dezelfde stad en gaf ook les. Miguel woonde op de campus, ik woonde in een gewoon appartementencomplex. Ik heb hem ontmoet op een verjaardagsfeestje van een gemeenschappelijke vriendin, daar hebben we nummers uitgewisseld.’

Miguel: ‘Ja en daarna spraken we al snel een keertje samen af. Dat deden we steeds vaker, het waren nooit formele dates, maar dan gingen we bijvoorbeeld samen eten of een filmpje kijken. Ik vond Yvonne al vrij snel heel leuk dus op een van die avonden heb ik haar geprobeerd te zoenen.’
Yvonne: ‘Ik wees hem in eerste instantie af omdat ik wist dat ik over anderhalve maand weer naar Nederland zou vertrekken en liever in die tijd vrienden wilde blijven. Ik had ook zoiets van: ik ben hier toch niet gekomen om een relatie te beginnen? Ik vond hem wel leuk, maar wilde dat gewoon niet aan mezelf toegeven. Totdat een vriendin van thuis die ik om advies vroeg zei dat ik er gewoon voor moest gaan. Daarna is die eerste zoen er dus toch nog gekomen.’

in de volkskrant

En toen?
Yvonne: ‘Toen was het ‘aan’, om het zo maar te zeggen. Ik zou eigenlijk half januari weer naar huis gaan, maar ik besloot om nog een semester langer te blijven. Verder hebben we ook net te horen gekregen dat mijn huisgenootje gaat verhuizen, dus dan kan Miguel hier intrekken.’

Miguel: ‘En in juli zijn we allebei vrij en gaan we een reis maken. Het plan is om via China naar Noord-Laos en Thailand te trekken. We gaan dan ook allebei in ieder geval een paar weken naar huis, ik naar Amerika en zij naar Nederland. In oktober of november kijken we dan wel of het dan nog steeds zo goed gaat en wat we dan gaan doen. Dan wordt het dus echt lastig. ’

Nederland, Amerika of China?
Yvonne: ‘Zeker weten Nederland vanwege mijn familie en vrienden, die mis ik heel erg. Ik kan niet meer even langskomen voor een kopje thee en ook tijdens de feestdagen is die afstand lastig. Maar ik hoef niet nu meteen terug hoor. We houden allebei veel van reizen dus we zouden het niet erg vinden om een tijdje in China of een ander Aziatisch land te blijven. Een langeafstandsrelatie willen we in ieder geval niet, dat werkt niet denk ik. De kans is te groot dat je dan uit elkaar groeit.’

Miguel: ‘Op dit punt in mijn leven wil ik me in ieder geval niet per se al ergens gaan ‘settelen’’. Ik ben net afgestudeerd, vorig jaar augustus, en wil eerst nog lekker reizen voordat ik echt aan een carrière ga denken. Trouwens, als we ouder worden en andere dingen willen zoals een huis en stabiliteit kan dat altijd nog. Dan zou ik het ook niet erg vinden om een mooi huis in Nederland te zoeken. Amerika is mooi, maar soms wel overrated. Natuurlijk mis ik ook mijn vrienden en familie maar ik heb voorlopig niet de behoefte om terug te gaan.’

Wat vinden jullie families ervan?
Miguel: ‘Mijn ouders zijn heel blij voor me, mijn vader vooral. Yvonne heeft wel met hem gepraat via Skype en hij is er altijd heel enthousiast over. Mijn moeder wat meer onzeker, ze ziet me denk ik liever terug in de VS.’

Yvonne: ‘Ja mijn ouders zijn ook blij voor me, en vooral blij omdat ik zo gelukkig ben. Ze zijn hier in maart nog geweest dus dat was super. Ze missen me wel erg, maar dat is van beide kanten zo natuurlijk.’

Raad je het anderen aan, een vakantieromance?
Miguel: ‘Een vakantieliefde duurt niet langer dan een jaar vind ik. Yvonne en ik hebben een gewone relatie, we hebben elkaar alleen toevallig zo ontmoet.’

Yvonne: ‘Onze relatie is inderdaad wel wat serieuzer dan een vakantieromance. Maar voor de rest: het is misschien een cliché, maar het maakt niet uit waar iemand vandaan komt. Als je denkt, weet of voelt dat je gelukkig met iemand kan zijn dan moet je er voor gaan.’

En, heb je mij en Miguel weer wat beter leren kennen of wist je dit allemaal al?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “In de Media :: GoYvon in ‘De Volkskrant’”

 1. Hé Yvonne,
  tóch leuk weer eens een stukje in het Nederlands :). Maar het was vooral leuk je weer te ontmoeten hier! Die chinese mevrouw heeft er toch maar een leuke foto van gemaakt! Een hele goede reis terug, nog een fijne tijd in China en tot….?

 2. Heeyy Yvonne (en Miguel)..

  Whaauww wat leukkk… ik heb toch ergens in je verhalen deze romance gemist?? Maar op je facebook kreeg ik al de indruk… toch even leuk om het verhaal in het Nederlands te lezen hihi.. wat leuk zeg!! Romantisch en zo ontzettend gaaf wat je allemaal doet.. maar dat had ik al ns gezegd! Wens jullie heeel veel geluk en succes samen in China en waar dan ook ter wereld! Leuk leuk.. nou ben benieuwd naar je volgende verhaal!

  X Yessica

 3. Leuk dat je het toch geplaatst hebt:D!! Blijf het alleen gek vinden van die vakantieromance…
  Haha.. translate, dat wordt nog wat ….

  Groetjes!!

 4. Ik sta ook een beetje in het stukje!! Jeej :D. Ook al weet natuurlijk niemand dat behalve jij en ik, maar ik voel me toch zeer vereerd 😉
  Het was fijn weer eens echt goed bij te kletsen en alvast een goede reis terug :).
  xx

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares