jaar van het varken cadeaus

Jaar van het Varken – De Leukste Cadeaus

Het nieuwe jaar is een paar dagen oud en hier in China begint het normale leven weer. Het jaar van het Varken werd ingeluid met vuurwerk, hong baó’s, drakendansen én met veel varkens. In het jaar van het varken zul je het varken op veel plekken tegenkomen. Op kleding voor zowel volwassenen als kinderen, op notitieboekjes en aan oorbellen en meer. Het is natuurlijk hartstikke leuk om iets met een varkentje te geven als cadeau aan iemand die een varken is. Daarom vind je in dit artikel te de leukste cadeaus voor varkens in het Jaar van het Varken.

Wanneer ben je een varken?

Er zijn 12 dieren in de Chinese dierenriem en het varken is het laatste dier in de reeks. Dit betekent dat het Jaar van het Varken eens in de 12 jaar voorkomt. Iedereen die in 2019 geboren wordt zal als varken geboren worden (uitgezonderd de mensen die voor het Chinees Nieuwjaar geboren werden).
Ben je in één van de volgende jaren geboren, dan ben je ook een varken. Houd er wel rekening mee dat je, wanneer je eind januari / begin februari geboren bent je wellicht een hond.

1923 – 1935 – 1947 – 1959 – 1971 – 1983 – 1995 – 2007 – 2019

Volgens de Chinese cultuur zijn varkens tolerant en begrijpend, sensueel, aardig, en sympathiek. Ze zijn gesteld op gezelligheid, goed eten, maar kunnen ook goedgelovig en naïef zijn.

Cadeautjes voor varkens

Zoals gezegd, in dit artikel deel ik de leukste cadeautjes met een varkentje daar op, voor varkens. Je vindt voor iedereen wel wat; voor baby’s die in het Jaar van het Varken geboren worden, boeken voor kinderen en volwassenen, sieraden en andere leuke cadeaus.

Voor kleine varkentjes

In Nederland geven we bij de geboorte vaak een boek of kleding cadeau aan het kindje en de nieuwe ouders. Wat is er nou leuker om dit jaar iets met en varkentje te geven? Je kan het simpel houden door voor een witte romper te kiezen met een simpel, rood of gouden varkentje erop, maar je kunt ook voor rood kiezen om het helemaal Chinees te maken. Je vindt deze rompers op Etsy en AliExpress en ze kosten tussen de €10,00 en €25,00.

Year of the Pig romper met rode letters

Year of the Pig romper met gouden letters

Year of the Pig romper met mouwtjes

Varkentje Jumpsuit

Kinderboeken met varkentjes in de hoofdrol

Weet je nou dat de ontvanger van je cadeau het niet zo op kleding heeft of liever geen jaartal op de kleding heeft staan, overweeg dan om een boek over varkens te kopen. Een boek is altijd een goed idee en daar heeft het kindje ook heel lang wat aan. Misschien nog niet direct, maar later ongetwijfeld. En boeken zijn sowieso de beste cadeaus, toch?

jaar van het varken cadeaus

Plons!
In dit boek neemt Floortje, het varken een duik in de vijver bij de boerderij. En dat is gek vinden de eenden, want varkens zwemmen toch helemaal niet? Een leuk en grappig boek voor peuters en kleuters.
Lees meer over Plons!, geschreven door Martin Waddell en Jill Barton.

Cowboy Klaas en zijn varken Lies
Cowboy klaas woont op een boerderij in het Wilde Westen. Rondom de boerderij bevindt zich een bos met allemaal stekelplanten. De wolven en boeven kunnen er niet doorheen. Dat is fijn, maar dat betekent ook dat niemand anders er doorheen kan… Dat is jammer. Maar dan krijgt Cowboy Klaas een idee. Een leuk boek voor kinderen die in het Jaar van het Varken geboren zijn, óf die Klaas of Lies heten.
Bestel Cowboy Klaas en zijn varken Lies voor €13,75.

De wraak van Knor
Dit boek is geschikt voor een wat oudere lezer, rond de 9 of 10 jaar (de hoofdpersoon is 9 jaar). De varkentjes in de verhaal lijken er minder goed af te komen, want het gaat onder andere over Opa Tuitjes die bij de hoofdpersoon Bette Babs Buitelaar komt logeren om zo mee te kunnen doen aan de Worstwedstrijd van de Eeuw. Een mooi geïllustreerd boek vol met humor!
Lees hier de eerste pagina’s van het boek.

Boeken over varkens – intelligente dieren

Mocht je nou een leuk boek over varkens, en hun intelligentie, aan iemand die in het Jaar van het Varken geboren is cadeau willen doen, dan zijn de volgende boeken aanraders.

jaar van het varken cadeaus

Varkens – Portretten van Fraaie Rassen
Met dit boek gaat iedereen varkens geweldig vinden! Er worden in dit boek zo’n 30 rassen aan je voorgesteld. Dit wordt gedaan door middel van een foto én tekst met uitleg over het ras. In het laatste hoofdstuk krijg je als lezer foto’s te zien die genomen zijn op landbouwtentoonstellingen in landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten.
Bekijk een paar van de schattige varkentjes in dit boek.

Varkens – Thomas Macho
In dit boek volgt de auteur de culturele carrière van het varken. Er wordt onder andere ingegaan op het ‘gebruik’ van het varken in de taal en de diverse betekenissen die het dier daarin heeft. Welke rol speelt het varken in verschillende culturen; wordt het altijd als onrein gezien? Uiteraard wordt er ook ingegaan op hoe het varken zo ontzettend populair is geworden als vleesleverancier.
Lees meer over dit rijk-geïllustreerde boek.

Het varkensboek – Anno Fokkinga
Een ander leuk boek voor op de salontafel is ‘Het Varkensboek’. Meer weten over de varkenspest, de anatomie van het varkentje van St. Anthonius of over het gedrag van varkens? Het kan met Het Varkensboek. Wat het boek extra leuk maakt, is dat het naast heel veel kleurenfoto’s ook zo’n 200 aquarellen van varkens bevat.
Bijna 400 pagina’s aan informatie over het varken.

Sieraden met varkentjes

Voor mij persoonlijk is deze categorie favoriet. Een leuke set oorbellen, een pin om aan je jas te doen of een ketting of armbandje. Simpele sieraden die toch duidelijk je Chinese dierenriemteken laten zien. Het aanbod in deze categorie is enorm, maar ik heb een paar leuke varkentjes voor je uitgezocht.

jaar van het varken cadeaus

De varkensoorbelletjes linksboven met hartje in het midden zijn toch super schattig? Zilverkleurig en daarmee niet te opvallend. Ik zou ze zo dragen! Het rosé gouden kettinkje met het kleine varkentje is ook leuk. Een klein sieraad dat niet te veel opvalt, leuk voor bij een simpele blouse of top, maakt je outfit voor €7,50 helemaal af! Ik zag online ook een mozaïek-ketting met blauw en turquoise, ook heel leuk.
The TearDropShop verkoopt hangers voor alle Chinese dierenriemtekens, maar dit jaar koop je natuurlijk deze hanger van het varken. De laatste varkentjes zijn broches, leuk om op een jasje of simpel shirt. Ik vind vooral de verschillende patroontjes erg leuk.

Bestel de oorbelletjes voor slechts €1,00.

Bekijk hier de details van het rosé gouden kettinkje.

Hier vind je alle dierenriem hangers van The TearDropShop.

De broches met een leuk patroon.

Het Jaar van het Varken

Dit zijn een aantal ideeen voor leuke cadeaus die je iemand kunt geven die onder het teken van het varken is geboren of aan iemand die varkens leuke dieren vindt, of varkens houdt.

Welke dier ben jij volgens de Chinese zodiak?

Pin voor later!

jaar van het varken cadeaus

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via zo’n link
een aankoop doet ontvang ik daar een kleine vergoeding voor.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares