Henan Reizen in China

Mijn reis naar Kaifeng & Luoyang in fotovlucht

Yungang Grotten

De rugzak is uitgepakt, de wastrommel zit vol, de batterijen van foto- en videocamera worden opgeladen, de geheugenkaarten leeggemaakt voor nieuwe foto’s, een stapel schone kleren ligt klaar om in de net uitgepakte rugzak te gaan en mijn paspoort laat ik maar gewoon in mijn tas zitten. Een druk dagje, want tussen thuiskomst en vertrek zitten nog geen 24 uur!

Reis naar Kaifeng & Luoyang

Gisteravond kwam ik om half 10 ‘s avonds weer aan in Beijing, een uur later draaide ik het slot van de deur om en stapte ik het huis binnen. Nog geen vierentwintig uur later zal ik al weer vertrekken; om 11 uur stijgt het vliegtuig dat mij en Miguel naar Qingdao zal brengen op.

In die 20 uur lukt het me óók nog om hier een vers blogje te plaatsen met wat foto’s van mijn 5-daagse reis naar Kaifeng & Luoyang in Henan. Uitgebreidere blogs komen volgende week, of de week erna. Ik heb het de komende anderhalve week te druk met leuke reisjes maken!

reis naar Kaifeng Luoyang

Het centrum van Kaifeng met de overblijfselen van haar stadspoort.

reis naar Kaifeng Luoyang

Longting Park in het noorden van de stad. Een fijn park om door rond te lopen en om me heen te kijken.

reis naar Kaifeng Luoyang

Voor mij het hoogtepunt van mijn bezoek aan Kaifeng: de avondmarkt. Elke avond wordt het plein in het centrum omgetoverd tot een buitenluchtrestaurant en loopt heel de stad uit om te smullen van al het lekkers dat er te verkrijgen is.

reis naar Kaifeng Luoyang

Prachtige tekeningen in het museum van Kaifeng.

reis naar Kaifeng Luoyang

Detail van ‘Xiangguo Si’. Een tempel in Kaifeng.

Longmen Grotten

De Longmen Grotten. Over een lengte van 1 kilometer, lang de rivier ‘Yi’ vind je de honderden beelden van Boeddha’s. Sommige nog intact, andere gebroken.

Longmen Grotten

Sommige beelden waren heel groot, andere heel klein. Ik zag soortgelijke beelden al eens eerder, in Datong.

shaolin tempel

Pagoda Forest op het terrein van de Shaolin Si Shaolin Tempel).
Over Shaolin Si komt zéker een blog! Ik was namelijk behoorlijk teleurgesteld in wat ik zag.

kaifeng

Vlak achter het hostel waarin ik verbleef lag de oudste straat van Luoyang.
Zeker een bezoekje waard. Ik vond vooral de kalligrafie-winkeltjes erg leuk.

eten in Kaifeng

De afgelopen dagen heb ik toch zoveel lekkers gegeten en gedronken dat het me niet zou verbazen als ik wat aangekomen ben. Van al dat eten heb ik foto’s en video’s gemaakt die hier binnenkort allemaal te zien zijn.

Dan ga ik nu weer verder met me klaarmaken voor de volgende reis, 4 dagen Qingdao!

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  7 August, 2014 at 10:21 AM

  Prachtige beelden weer! Geniet van de volgende trip.

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  8 August, 2014 at 9:10 AM

  Wat een prachtige trip heb je al gemaakt. Veel plezier met je volgende trip.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  8 August, 2014 at 7:39 PM

  Heerlijk om op deze manier toch een stukje China mee te krijgen! Leuk, die avondmarkt! En ja, dat eten… ik zou ook alles wel uitproberen, zo nieuwsgierig ben ik wel…

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  12 August, 2014 at 3:45 PM

  Wat een leuke trip, ben wel benieuwd wat je allemaal gegeten hebt 😉

  gr Elise

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares