Leven in Beijing

Lekkere post uit Nederland {Real Dutch Food}

Real Dutch Food

Vorige week kon je het al in mijn weekoverzicht lezen; ik kreeg een super leuk én lekker pakket uit Nederland. Na bijna 3 maanden in Nederland te zijn geweest was het voor zowel lijf als geest een lichte omschakeling om weer in China te zijn en Chinees te eten. Het pakket met Nederlandse lekkernijen waarmee mijn moeder me van Real Dutch Food mocht verrassen, was dan ook erg welkom!

Post uit Nederland ~ Real Dutch Food

Real Dutch Food

Over het algemeen mis ik dingen als drop, hagelslag of pindakaas niet heel erg. Door de jaren heen ben ik gewend geraakt aan wat hier in China verkrijgbaar is en wat niet. Vooral in Beijing zijn veel westerse producten te koop. Helaas zit daar wel altijd een prijs aan en zeker nu we van 1 inkomen moeten rondkomen kunnen we het ons niet altijd veroorloven om dit soort producten te kopen.
Dit pakket met onder andere Calvé pindakaas, rookworst en smeerkaas (!) was dan ook heel erg welkom.

Ik wist wanneer het pakket verstuurd was en dus zat ik elke avond met smart te wachten tot Miguel thuis kwam, in de hoop dat hij met een pakje thuis zou komen. Voor de duidelijkheid: het zou naar zijn werk gestuurd worden, want daar is altijd iemand aanwezig. Zouden we het naar ons huis laten sturen, dan was de kans groot geweest dat we het zelf ergens in een uithoek van Beijing hadden moeten ophalen.
Uiteindelijk was het zo’n 9 werkdagen later dat Miguel als een soort Santa met een énorme blauwe plastic zak binnen kwam.

Real Dutch Food

In deze enorme zak, zat een doos waarin de producten zaten. Goed verpakt dus! In de zak zat de doos waarin alle producten zaten, inclusief beschermingsmateriaal. De doos was goed dicht geplakt, maar ondanks dat (en de zak er omheen), zat er toch al een scheur in. Gelukkig maar een kleintje, dus er heeft niets uit kunnen vallen.

Real Dutch Food

Bij het openmaken van de box bleef de inhoud nog een verrassing door al het beschermingsmateriaal. Fijn dat daar zoveel van in zit, want het zou toch jammer zijn als je koekjes helemaal verkruimeld aankomen.

Real Dutch Food

Het uitpakken heb ik samen met Miguel gedaan. Hij was net zo nieuwsgierig als ik, heeft inmiddels een paar typisch Nederlandse producten waar hij dol op is en was benieuwd of die er in zouden zitten. We hebben een unboxing video gemaakt (eerste keer ooit), en moeten nog een beetje werken aan onze skills (zoals je zult zien).

Conclusie

Ik vind het concept van Real Dutch Food echt heel leuk en een uitkomst voor wie voor langere tijd in het buitenland verblijft. Misschien woon & werk je er, studeer je voor bepaalde tijd in het buitenland en mis je je Nederlandse kaas (dat vind je er ook), of is er een andere reden waarom je niet in Nederland bent. Het is leuk om zelf te bestellen, maar het is misschien nog wel leuker om een pakket als verrassing te krijgen. Of als cadeau te geven aan iemand.
Toen ik op de site aan het rondneuzen was vielen de verzendkosten me meteen op: die zijn nogal hoog. Zo betaal je €49,50 voor een pakket van 10 kilo. Ik dacht oprecht dat dit een stuk hoger was dan wat je bij de TNT zou betalen. Nou heb ik even gekeken en verzenden naar bijvoorbeeld Canada kost voor een pakket van 10 kilo €58,30. Dat is dus gewoon duurder!
Opvallend vond ik wel dat, ondanks de zorgvuldige verpakking, sommige verpakkingen van producten beschadigd waren of zelfs open waren. Je ziet hieronder op de foto bijvoorbeeld dat het zegel van de pindakaas bijna helemaal door is. Ik vraag me af hoe dat kan, want ook als er met de doos gegooid zou worden (waar ik vanuit ga dat dat gebeurt), zou de inhoud niet zo moeten kunnen beschadigen.

Real Dutch Food

Al met al ben ik blij met het pakket! De rookworst is al verorberd, het pak dropjes al open en ook aan de stroopwafels zijn we al begonnen. En voor het avondeten hoef ik alleen nog maar aardappelen te halen: kan ik lekker stamppot zuurkool met jus eten!

En nu ben ik wel benieuwd: welk Nederlandse eten zou jij het meeste missen als je voor langere tijd in het buitenland zou zijn?

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Linda
  31 March, 2015 at 6:39 AM

  Haaaaaaaring

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   31 March, 2015 at 9:47 AM

   Ja, zó jammer dat ze die niet kunnen opsturen! Ik mis haring ook het meest.

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  31 March, 2015 at 8:41 AM

  Wat leuk zeg zo’n box met Nederlandse dingetjes! Mmm lekker zuurkool ook. Eet je dat ook als stamppot? Aardappels hebben jullie daar ook? (geen idee) Er is veel keuze op de website zag ik. Schoonzusje komt met Pasen ook uit Zwitserland. Dus die zal ook wel weer wat inslaan om mee terug te nemen. Ook vaak pindakaas, hagelslag en stroopwafels 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   31 March, 2015 at 1:01 PM

   Ja, dan eten we het als stamppot. Miguel heeft het nog niet op, maar ik vind het wel lekker. En aardappelen worden hier in China wel gegeten, maar dan als groente.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  31 March, 2015 at 10:25 AM

  Speculaas! Die neem ik ook altijd mee voor mijn Amerikaanse vriendin, die heeft hier 7 jaar gewoond en is dat dol op

 • Yvonne
  Reply
  Laura
  2 April, 2015 at 9:59 AM

  Ik heb echt zo genoten van het filmpje! Hahaha! Heel leuk om jullie zo te zien, wat zijn jullie leuk samen! Hahaha! En wat een lief kattenhuisje en hé, een hoepel, en wat is Sporty groot en pluizig geworden en haha. IK WORD ER BLIJ VAN!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 April, 2015 at 1:41 AM

   Wat een enthousiasme! Heel leuk!
   Het kattenhuisje is echt haar favoriet, samen met haar toren. Ze ligt altijd op het huisje en dan met haar pootjes door de pootjes heen (snappie?). Zó schattig!

 • Yvonne
  Reply
  Tim
  9 April, 2015 at 11:29 AM

  Erg leuk inderdaad! Ik woon zelf ook in China en bestel regelmatig bij Dutch Expat Shop. De verzendkosten daar zijn ontzettend laag, evenals de productprijzen. Zo betaal ik voor 30 kg boodschappen slechts € 40 verzendkosten. Binnen een week heb ik het pakket al thuis! Lekker smullen dus 🙂

  Gr. Tim

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares