Thailand

Lesgeven Thailand: wat ga ik precies doen?

In mijn vorige blogpost vertelde ik dat ik ga lesgeven in Thailand. In dit artikel zal ik wat meer vertellen over het programma, wat ik precies ga doen en waar in Thailand ik precies zal gaan lesgeven. Daarnaast zal ik mezelf ook even kort voorstellen, voor de nieuwe lezers hier op GoYvon.

Lesgeven Thailand

lesgeven in thailand

Yvonne

Mijn naam is, zoals je ongetwijfeld al door had, Yvonne. Momenteel volg ik een opleiding in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp in het noorden van de provincie Groningen, maar dat dorpje heb ik zo’n 5 jaar geleden verlaten en ingeruild voor ‘de grote stad’. Ik studeer aan de Pabo en zit in jaar 2.
Mijn eerste reis maakte ik in 2005 en sindsdien ben ik verknocht. Het reisvirus heeft me te pakken en goed uit! Om twee passies te kunnen combineren heb ik er voor gekozen een maand te gaan lesgeven in Thailand.

Lesgeven Thailand: wat ga ik doen?

Deze zomer ga ik naar Thailand om daar vrijwilligerswerk te doen. Om precies te zijn ga ik lesgeven in Pai en dat een maand lang. Momenteel weet ik nog niet waar in Pai ik precies ga lesgeven; het kan op een basisschool zijn, maar ook op een middelbare school. Beide plekken lijken me erg leuk en bijzonder, vooral de middelbare school omdat ik daar nog helemaal geen ervaring mee heb.
Wat verwachtingen zijn is moeilijk te omschrijven, voornamelijk omdat ik nog zo weinig informatie heb. Ik verwacht in elk geval dat het heel anders dan in Nederland zal zijn en dat het een heel bijzondere ervaring gaat worden!

lesgeven thailand

Waar?

Ik vertrek zoals gezegd naar het uiterste noorden van Thailand, naar Pai. Pai ligt in de provincie Mae Hong Son, op zo’n 80 kilometer van Chiang Mai en niet ver van de grens met Birma. Ik zal er in een huis van de organisatie verblijven, samen met andere vrijwilligers.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Lesgeven Thailand: wat ga ik precies doen?”

  1. Hey nichie,
    Ik wilde je nog een goeie reis wensen maar ik was te laat!!! Hopelijk heb je een goeie reis gehad en ben je inmiddels een beetje geacclimatiseerd. Ik ben erg benieuwd hoe je het vindt – ben je met nog andere nederlanders? Wat vond je van Bangkok? Beetje druk he! Alles goed hier – Richie is net terug van San Fransisco en we hebben lekker een lang weekend want maandag is hier een vrije dag. De planning is om dit weekend de open haard er uit te slopen en een paar deuren….. ja ik leid een erg glamorous life op t moment… helaas moet ik t reizen nu maar even aan jou overlaten!! Veel plezier en pas goed op jezelf! Liefs Linda

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares