leven in china

Leven in China Maand #67 – Fietsen door de hutongs & een ongeplande reis

De beslissing om ‘Leven in China’ op zondag te publiceren leek de eerste week een goede. De bezoekersaantallen schoten omhoog en afgelopen zondag was meteen de drukste dag ooit op GoYvon, leuk! Deze laatste volle week (!) van maart fietste ik door de hutongs, kreeg ik nieuws over mijn visum en vierde ik TGIF met een paar collega’s.

Fietsen door de hutongs & een ongeplande reis

verboden stad beijing

♥ Zondag was het tijd om boodschappen te doen. We maakten, onderweg naar de supermarkt, echter een klein omweggetje. Het weer was perfect; zonnig, warm en schone lucht. Daar wilde ik gebruik van maken en zo fietsten we richting de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Het blijft bijzonder om daar zo naar toe te kunnen fietsen! ♥ Na het plein fietsten we door richting Qianmen waar we door de hutongs liepen. In sommige restaurantjes is men nog altijd fan van Mao. Overigens ben ik van plan om binnenkort terug te gaan met notitieboekje en goede camera zodat ik meer foto’s kan delen én kan vertellen wat de leukste hutongs zijn. ♥

LiuliChang dongjie

♥ Rondom de Liulichang Dongjie vind je veel winkeltjes waar ze penselen en inkt verkopen, maar ook winkeltjes met allerlei Mao-spullen en foto’s van honderden jaren geleden. Zelf twijfel ik over de authenticiteit van de posters, maar hé het zou evengoed een leuk souvenir zijn van je China-reis. ♥ Het ananasseizoen is nu écht begonnen! Overal waar ik kom zie ik wel ananasverkopers staan. Je kunt ze zoals op de foto kopen, maar vaker worden ze al schoongemaakt verkocht. Ideaal en super lekker. ♥

Ian Whybrow

♥ Afgelopen week was schrijver Ian Whybrow bij ons op bezoek. Deze Engelse auteur heeft meer dan 100 boeken geschreven en kwam ons over zijn boeken vertellen. Hij deed het erg leuk, alleen voor veel van onze leerlingen was het moeilijk om te volgen omdat hun Engels nog niet zo goed is. Zelf ben ik blij wanneer alle activiteiten voorbij zijn. Ik heb al zo weinig tijd voor mijn programma (2,5 uur per dag) en als er dan ook nog dit soort activiteiten zijn blijft er weinig tijd over. Volgende week komt er nog iemand naar school en dan is het hopelijk tot eind april weer rustig. ♥ Lente! Alles begint nu groen te worden en te bloeien, het blijft mooi om te zien. Perkjes en grasvelden worden weer gesproeid (het regent hier nauwelijks) en met temperaturen rond de 20ºC groeit en bloeit alles binnen een mum van tijd. ♥

visumverlenging

♥ De visumverlenging die ik tot 10 april heb is helaas niet voldoende. Afgelopen week hoorde ik dat ik toch een VOG uit Nederland nodig heb. De aanvraag daarvan duurt 10 werkdagen en dan moet hij nog opgestuurd worden naar China. Dat gaat niet lukken voor de 10e. Het visumbureau kan / wil me niet nog een verlenging geven en dus moet ik het land uit. Helaas wordt het voorlopig nog geen Nederland, maar gaat het Hong Kong worden. Ruim 5 jaar geleden ben ik daar al eens geweest (lees hier mijn Hong Kong verhalen), maar toen was het niet zo’n goede ervaring. Hopelijk wordt het nu een leukere trip. Mocht je nog tips hebben, laat het me dan weten. Vooral als het om dim sum en / of Indiaas gaat moet je het me laten weten! 🙂 ♥ TGIF! Na het werk ging ik met een paar collega’s wat eten en drinken. Het was lang geleden dat ik aan de cocktails zat, maar deze Singapore Sling smaakte erg goed! ♥

gezond ontbijt

♥ Na de cocktails en het enigszins ongezonde eten was het zaterdagochtend tijd voor een gezond ontbijtje. Ik at granola met yoghurt en verse aardbeien. Lekker! ♥ Aan het eind van de ochtend vertrok ik richting school. Zaterdag vonden er assessments plaats voor (mogelijk) nieuwe leerlingen en ik was één van de leerkrachten die deze afnam. We testten het Engels niveau van de leerlingen en beoordeelden of ze geschikt zijn voor onze school. Onderweg in de bus maakte ik deze zonnebrilselfie, de eerste van het jaar, een heel belangrijke dus! 😉 ♥

Nieuwe week

Het is nu zondagochtend, vanavond ga ik naar een lezing van Hyeseon Lee, zij vluchtte uit Noord-Korea, net voordat ze 18 jaar werd. Onlangs las ik haar boek (The Girl With Seven Names (affiliate, want enorme aanrader!)) en dat was zo indrukwekkend. Onvoorstelbaar wat zij en haar familie allemaal hebben moeten doorstaan.
Komende week hoor ik wanneer precies ik naar Hong Kong moet, hopelijk kan ik zo snel mogelijk gaan.

Wat zijn jouw plannen op deze Paaszondag en voor komende week?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Leven in China Maand #67 – Fietsen door de hutongs & een ongeplande reis”

  1. Ik ben benieuwd naar je hutong verhalen en foto’s. Ik zou daar zeker induiken mocht ik weer eens in Beijing zijn.

    Succes met je visum!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares