leven in china

Leven in China #19: kakkerlakken, nieuw kapsel & Frozen

Het lekkerste afgelopen week? De sushi die ik bij Hatsune at! Mmmm… Het vieste? De kakkerlak die over mijn voet liep! Kijk je mee naar de afgelopen week?

Kakkerlakken, een nieuw kapsel & Frozen

Frozen de film

Stiekem hoort de foto links nog bij vorige week. Nadat we sushi hadden gegeten doken we de DVD-shop even in voor een nieuwe lading films. Miguel en ik hebben echt een heel verschillende smaak als het op films aankomt, maar deze wilden we allebei wel zien. We vonden hem wel aardig, maar niet geweldig zoals sommige mensen die hem mij aanraadden.

kakkerlakken

Bah, bah, bah!!! Kakkerlakken, ik vind ze zo vies! Nu het weer zomer is zie ik ze met regelmaat door het lokaal banjeren. In mijn lunchpauze maandag zat ik ongestoord wat mails te versturen toen ik plots gekriebel op mijn voeten voelde. Liep er dus een kakkerlak overheen!!

rokje van de hema

Mijn sandalen zijn gebroken, op slippers mag ik niet werken en op de zwarte schoenen die je op de foto ziet kan ik geen hele dag lopen. Afgelopen winter droeg ik deze New Balance schoenen in school en deze week trok ik ze, bij gebrek aan ander schoeisel, maar weer eens aan. Staan ze niet geweldig bij dit rokje?

ontbijt

In het weekend had ik plannen om banana bread met cream cheese te maken, maar dat was er nog niet van gekomen. Dinsdagavond maakte ik dit klaar (de cream cheese moest ik echt gaan gebruiken). Een lekker, goed vullend ontbijt. Het bleef een nachtje in de koelkast staan en de volgende ochtend schoof ik het zo in de oven. Het recept kun je hier vinden.

parijs

Een terugblik op de reis die ik in 2012 naar Parijs maakte. Miguel & ik vlogen voor de zomer naar Nederland, maar wilden graag ook nog wat andere plekken zien. We vlogen op Parijs, stopten in Brussel en reisden zo door naar Nederland. Ik denk er nog geregeld aan terug, het was een hele mooie en toffe reis.

tempel van de hemel

Deze foto van de Tempel van de Hemel kwam ik tegen op mijn laptop terwijl ik op zoek was naar wat foto’s voor bij een blogpost. Ik vond hem meteen weer zo mooi dat ik hem graag wilden delen.

quote onderwijs

Dol ben ik op ze, de kinderen die ik lesgeef. Een voor een zijn ze bijzonder en lief. Ondeugend, dat ook heel vaak. Uitdagend, soms nog meer. Speciaal op hun eigen manier. Wat soms moeilijk is, is het verschil in benadering van de kinderen. De Chinese leerkrachten benaderen de kinderen op een heel andere manier dan ik doe en daar heb ik het soms wel lastig mee. Ik geef tips en strategieen om het anders te doen, maar echt veranderen doen ze niet. Deze quote kwam ik tegen en vond ik zo raak, zo passend voor de situatie waarin ik me soms bevind. Een beetje meer positiviteit kan al zo’n groot verschil maken.

wereldkampioenschap voetbal

Na de wedstrijd Nederland – Argentinië vertelde mijn leerkracht Chinees dat mensen in China al wisten welke landen op plaatsen 1 tot en met 4 zouden te komen staan. Dit op basis van de karakters van de namen van de landen. Verrassend genoeg bleek dit te kloppen.

lesgeven in china

Davis sliep tussen de middag niet, zoals wel vaker gebeurt. Na een tijdje gespeeld te hebben komt hij altijd bij mij en wil dan niets liever dan lekker op mijn schoot hangen en kijken wat ik aan het doen ben. Hij maakt mijn werk uitdagend, en ik ben dol op hem. 🙂

leven in china

Naast mijn school wordt flink verbouwd. Een van de flatgebouwen staat in de steigers. In China is het zo dat de bouwvakkers bijna altijd ter plaatse verblijven. Vaak zijn het migrantenwerkers; mensen die van het platteland naar de stad zijn gekomen om daar te werken. Ze wonen in simpele containers waarin simpele veldbedden staan. Men maakt lange dagen, moet zelf koken en kleding op de hand wassen. Het werk is niet altijd veilig en er gebeuren regelmatig ongelukken.

weer in beijing

Zaterdag plaatste ik deze foto nadat ik allerlei nieuwsberichten over het warme weer (en smog) in Nederland had gelezen. Het is hier al weken boven de 30 graden en over de smog zal ik het al helemaal maar niet hebben. Voor komende week liggen de temperaturen ook weer boven de 30 graden en in het weekend zelfs boven de 35 graden.

kapper in china

‘s Middags bracht ik een bezoekje aan de kapper. Ik liet het knippen en zette er highlights in. Wat het is weet ik niet, maar de Chinezen zijn dol op stijl haar. Het is duidelijk te zien dat ik een flinke slag / krul in mijn haar heb, maar ze föhnen het altijd stijl.

carrot cake muffin

‘s Avonds maakte ik muffins van de wortelpulp die ik over had van het juicen. Wat bloem, siroop, een beetje olie, wat sojamelk, kaneel en walnoten en smullen maar.

reisgids China

De avond was productief want we boekten ook nog een weekendje weg. Deze zomer kunnen we niet samen voor langere tijd op vakantie. Dat was eerst even balen, maar gelukkig heeft Miguel twee dagen vrij kunnen krijgen waardoor we in augustus een lang weekend weg kunnen. We hebben besloten naar Qingdao te gaan! Een stad met een Duitse geschiedenis en haar eigen bier. Voor de rest van mijn vakantie heb ik nog meer plannen, maar daar wellicht later meer over.

Mijn komende week

Wanneer jullie dit lezen is een vriendin van mij, samen met haar vriend, net aangekomen in Beijing. Ze logeren een paar nachtjes bij ons en we gaan ze meenemen naar een paar goede restaurants hier in de stad. Verder hoop ik naar de sportschool te kunnen en ben ik benieuwd hoeveel leerlingen er deze week zullen zijn.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Leven in China #19: kakkerlakken, nieuw kapsel & Frozen”

 1. Leuk je haar zo! Wat een hitte heb je daar zeg, ik vind het hier in Berlijn al te warm om uit te staan (ook zo rond de 35 graden), maar gelukkig is de luchtkwaliteit hier nog wel aangenaam. Hoe gaat dat in een sportschool, ventileren ze daar de lucht voldoende?

  1. Bedankt Anne voor je complimentje. 🙂
   Op de sportschool is het gelukkig wel te doen. Overal is airco dus die staat lekker aan daar. 🙂

 2. Leuk overzicht! En bij jullie dus al weken zulke hoge temperaturen. Ik vond 1 weekend wel genoeg, haha… Grappig dat de Cinezen door middel van die tekens de uitslag van het WK voetbal goed hadden 😉 En gezellig dat je deze week vrienden uit Nederland op bezoek hebt. Veel plezier!

 3. Bij jullie is het dus al een tijdje zo warm? Pfff, ik moest er niet aandenken, kan heel slecht tegen deze warmte, vooral omdat ik dan heel slecht slaap en me continu enigszins futloos voel. Leuk dat dat jochie je gezelschap houdt!

  1. Ja, helaas wel…
   Gelukkig hebben we hier overal airco, daarmee is het wel goed uit te houden.
   Als het echt heel warm is kan ik ook niet goed slapen, maar als de slaapkamer lekker koel is lukt het wel. 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares