leven in china

Leven in China – Maand #48 – dierenliefde & lekkere snacks

Elke maandag verschijnt ‘Leven in China’ online. Een overzicht van de foto’s die ik de afgelopen week maakte en waarvan de meeste op Instagram verschenen. Augustus is al weer voorbij! September is begonnen en dat betekent dat de dagen weer korten worden en de herfst zijn intrede gaat doen. Afgelopen week was het hier nog warm, maar afgelopen weekend is het weer omgeslagen. Het heeft veel geregend (en het regent nu nog / weer) en het is iets afgekoeld. Genoeg over het weer, tijd voor foto’s!

Dierenliefde & lekkere snacks

reuzenpanda china

Nu ik deze twee foto’s zo naast elkaar zie zie ik toch heel wat gelijkenissen, haha! De foto van deze schattige panda maakte ik jaren geleden in Chengdu. Ik schreef er bij dat er binnenkort een blogje met een hoog knuffelgehalte online komt: dat gaat vrijdag gebeuren!

sporty de poes

Over knuffelen gesproken; Sporty houdt er ook wel van. Wie het eerste thuis is kan een aai-sessie van een minuut of 10 verwachten. Ze komt dan op schoot zitten en ligt er prachtig bij. Wie als tweede thuiskomt mag haar in de gaten houden wanneer ze op avontuur gaat. Ze houdt er van de gang op te gaan en daar een beetje rond te lopen.

leven in china

Er wordt flink gewerkt in Beijing. De stad doet haar best om alles een beetje groen te houden .

dieren in china
Het liefst had ik al deze dieren gekocht en ze naar de kinderboerderij gebracht, maar helaas dat gaat niet. Het is zo sneu om te zien dat op veel plekken in de stad dit soort fietsen / wagentjes staan met daarop heel veel dieren in te kleine kooitjes. Vaak staan ze in de buurt van scholen; enthousiaste kinderen die hun ouders proberen over te halen om zo’n lief konijntje te nemen. Zo zielig.

Zondag (ik heb geen foto’s) had ik een meet up met kattenliefhebbers en de vrouw waar we Sporty vandaan hebben gehaald. Ze vertelde dat ze af en toe van alles over zich heen krijgt, bijvoorbeeld wanneer ze via de e-mail vragen stelt aan mensen die een kat willen adopteren. Ze vinden haar bijvoorbeeld onredelijk vanwege het aantal vragen en snappen niet dat ze deze vragen stelt ten behoeve van de katten.

fietsen in beijing

Dinsdag fietste ik weer naar school. Lekker wat beweging! Op het werk hebben we nu een nieuwe directeur die van aanpakken lijkt te houden en geen gedonder wil. Met mijn collega zou ik een nieuwe start maken (we waren een slecht team vorig semester), maar mij zat het al niet lekker toen zij niet wilde dat ik in mijn eentje 6 kinderen onder mijn hoede zou nemen. Voor mij een duidelijk teken dat ze mij niet vertrouwde. Dit gesprek was in het bijzijn van de nieuwe directeur die op deze manier gelijk een indruk van haar kon krijgen. Of, om met zijn woorden te spreken: “I’ve got to figure that one out.”  Donderdagochtend werd ik gevraagd wat ik van onze assistent vind, dacht ik dat zij een groepsleerkracht zou kunnen zijn? Ik gaf mijn mening en aan het eind van de dag hoorde ik dat de rollen omgewisseld zouden gaan worden. Leerkracht wordt assistent en assistent wordt leerkracht. Die demotie zorgde er voor dat mijn collega haar ontslag indiende en vrijdag meteen voor het laatst aan het werk was. Er is een hoop gaande dus!

chinese snacks

Na het werk haalde ik deze lekkere boontjes op en at ik er een schaal vol van op.

zwemmen in china

Woensdag zag ik deze zwemmer in de rivier die dwars door de stad loopt. Jek!! Wanneer het regent stroomt al het zand, olie en what not van de straat zo het water in. Lijkt me niet zo goed voor je gezondheid.

nijntje in china

Nijntje!!

pandaguides

Woensdagavond was ik bij een event over travel writing, gericht op reisgidsen. Het was boeiend om te horen hoe hedendaagse uitgevers proberen mensen over te halen hun reisgids te kopen en niet de Lonely Planet bijvoorbeeld. De mensen van Pandaguides hebben hun reisgids bijvoorbeeld volgestopt met kortingen op overnachtingen, activiteiten en maaltijden bij bepaalde restaurants. Iets dat ik erg tof vind!

goodies

Ik won een reisgids van Beijing en kreeg een kaart van de stad. Over een paar dagen kun je de kaart, plus wat andere spulletjes hier op GoYvon winnen!

opgeruimd bureau

Zaterdag ruimde ik mijn bureau op. Moest echt gebeuren.

xialongbao

Zondag aten Miguel en ik Shanghai baozi, zó lekker. In deze deegbolletjes zit wat vlees met bouillon. Wel voorzichtig doen, anders verbrand je je mond (spreek ik uit ervaring).

beatz gezond fruit

beatz gezond fruit

Zondagmiddag sprak ik zoals gezegd af met wat katteneigenaren. Leuk om ongegeneerd over Sporty en haar streken te kunnen horen. Na de meet up was het tijd voor een ritje naar de supermarkt. Daar kwam ik Beatz tegen. Ik had het nog nooit eerder gezien, maar het viel me nu op omdat de hele verpakking in het Nederlands was.

natgeregend

Op het moment dat ik de supermarkt uitliep was het een beetje aan het sputteren, maar ik zat nog geen 2 minuten op mijn fiets of de hemel barstte open! Ik was doorweekt! Bij thuiskomst gelijk even onder de douche deur om de vieze, vervuilde regen van me af te spoelen.

op de foto in china

Ik plaatste deze foto op Instagram om te laten zien hoe awkward het soms is wanneer Chinezen met mij op de foto willen. In ‘Ask me Anything, de Antwoorden‘, vertelde ik hoe vaak mensen met mij op de foto willen. Je ziet het; ik heb er echt zin in!

Nieuwe week

De eerste dag van de week zit er al weer op. Het was een fijne eerste dag in onze nieuwe samenstelling, de sfeer is een stuk fijner. Wat niet zo fijn was, was dat om half 6 bijna alle ouders op de stoep stonden om verhaal te halen en hun ongenoegen te uiten. Morgen hoor ik er meer over, ben erg benieuwd wat er gezegd en afgesproken is.

Komende week heb ik niet zo veel gepland. Aankomend weekend is een lang weekend vanwege het MidAutumn Festival. We zouden eigenlijk wel weg willen, maar hebben nog niets gepland. Oeps… Misschien dan maar een dagtripje.

Wat zijn jouw plannen?

En volg me gerust op Instagram, mocht je dat nog niet doen. Dat zou ik leuk vinden!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Leven in China – Maand #48 – dierenliefde & lekkere snacks”

 1. Die zakjes met Beatz is dat een soort gevriesdroogd fruit? Ik had het bij de Action gekocht, waarschijnlijk dan een goedkope partij. Was wel vreemd om te eten en het woog niks. Leuke “kijk” in je leven weer.

  1. Ja, denk het. Heb het niet meegenomen want de prijs gaat hier altijd nogal omhoog als het om geimporteerde producten.
   Blij dat je het weer een leuk kijkje in m’n leven vond. 🙂

  1. Een andere collega heb ik (nog) niet. De nieuwe groepsleerkracht werkte al in mijn klas, maar ik ben zeker blij dat ze nu met mij de leiding heeft. We werkten een paar weken geleden erg fijn samen toen de andere collega vakantie had en gisteren was het al zo’n andere sfeer dan normaal!

 2. Fijn om te lezen dat de sfeer in het voordeel is veranderd. Dat werkt toch wat fijner positiever.
  Wat ik de komende week ga doen. Vanavond heb ik een avonddienst op mijn stage. Woensdag ben ik vrij, dan ik alles voorbereiden want donderdag is mijn eerste schooldag.

 3. Wat een gedoe op je werk joh! Hopelijk zien de ouders ook in dat dit beter gaat werken voor hun kinderen! In China ben je vanwege je lengte natuurlijk een opvallende verschijning maar ik kan me wel voorstellen dat het irritant is om daardoor steeds met iemand op de foto te moeten… zou ik ook niet leuk vinden…

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares