Leven in Beijing

Leven in China Maand #49 – smog, sap & een middagje park

leven in china

De afgelopen week is voorbij gevlogen! Het was de eerste week van het nieuwe semester op school en met een nieuwe head teacher (maar zonder assistent) én een nieuwe directeur heb ik geen moment stil gezeten. Aan het begin van de week heb ik dan ook erg weinig foto’s gemaakt. De foto’s die je ziet zijn vooral van afgelopen weekend.

Smog, sap & een middagje park

jumpsuit

Vorige week deed ik mee aan een winactie bij Laura. Daarvoor keek ik even op de site van Loavies en zag ik deze super leuke jumper voor maar €10,00. Had ik in Nederland gewoond, dan had ik hem meteen gekocht! Ik vind jumpers en jumpsuits zo leuk. Hier verkopen ze ze ook wel, maar die maat hè? Een goede kleermaker heb ik nog niet gevonden…

wasmachine in china

Maandagavond deed ik heel huisvrouwelijk de was in de machine. Vlak voordat ik naar bed ging kwam ik er echter achter dat ik de machine niet aangezet had. Oeps…

sporty de poes

Sporty is een malle! Ze heeft een teiltje ontdekt dat in de keuken staat en daar zit ze tegenwoordig maar wat graag in wanneer ik, Miguel of wij beiden in de keuken zijn. Helemaal geweldig vindt ze het wanneer er tegen het teiltje aan getikt wordt. Ze is er al een omgevallen doordat ze naar achteren wilde sluipen.

banaan avocado smoothie

Donderdagochtend maakte ik een banaan-avocado-yoghurt-water smoothie. Ik zette hem op een kastje voor een foto en mevrouw moest meteen weten wat dat was en of zij er ook van kon eten. Ze is gewoon té nieuwsgierig.

pyp training

De nieuwe directeur lijkt, vooralsnog, wel van aanpakken te weten. Gooide hij de rollen in mijn klas vorige week al om, deze week regelde hij een officiële PYP training voor alle klassenleerkrachten. Super! Het was in de ochtend wel even aanpoten toen ik alleen met alle kinderen was, maar dat verliep gelukkig zonder grote problemen. Ik voelde me deze week al een stuk blijer en vrijer in de klas en het lijkt alsof de kinderen ook blijer zijn.

chinees eten

Vrijdag hadden we een klein feestje. Vandaag is het Mid Autumn Festival en dat moest gevierd worden, net zoals de start van het nieuwe semester. Er was van alles te eten en we deden een aantal spellen, gezellig!

boterham pindakaas en hagelslag

Zaterdagochtend at ik een boterham met pindakaas en hagelslag, jummie! De hagelslag is vorige maand door vriendinnetje Inge meegenomen die op bezoek kwam en een reis door China maakte.

voetmassage

‘s Middags vond ik dat het tijd was voor de nodige hand- en voetverzorging. In de straat liet nam ik een manicure en pedicure. Nu zien mijn handen en voeten er weer verzorgd(er) uit.

gekleurde pennen

Nadat mijn voeten en handen weer poezelig zacht waren liep ik langs een klein winkeltje waar ze veel leuke, vrolijke kantoorspullen verkopen. Ik kon het niet laten en breidde mijn verzameling uit met een rode en een zwarte fijnschrijver.

wortel appelsap

‘s Avonds had ik niet zo’n trek en dronk ik een sapje van zoete aardappel, wortel en appel. Ik vond hem erg lekker en ga hem zeker nog eens maken.

smog in beijing

Zondag was het echt vies weer. We hadden plannen om er op uit te gaan en van het lange weekend te genieten, maar met een PM2.5 die zo hoog was hielden we het maar voor gezien. De smog hier kan plannen zo verpesten! In plaats van naar een speciaal restaurant te gaan blogde en las ik.

inspiratie quote

Zo af en toe wil ik de dingen die ik doe nog steeds te goed doen en ben ik bang om fouten te maken. Of eigenlijk; bang dat ik daar op afgerekend wordt. Deze quote was een goede reminder.

maankoeken

Een hele doos vol mooncakes! Miguel kreeg deze van zijn baas als bedankje voor het (weer) helpen van zijn zoon. Heel aardig, maar ook vervelend, want guanxi. Relaties zijn in China zo belangrijk en nu staat Miguel echt wel in het krijt, althans zo voelt hij het.

jo nesbo
Maandag was een vrije dat vanwege het Mid Autumn Festival. En zo slecht als het zondag was, zo mooi was het vandaag. We haalden wat kaasjes, brachten een kleedje en een boek (The Leopard van Jo Nesbo)mee en gingen naar het park. We zaten zo’n 2,5 uur illegaal op het gras tot we weg gestuurd werden. Want in een park op het gras zitten, dat mag hier niet.

De nieuwe week

De komende week zal vooral op het werk weer druk worden met verschillende vergaderingen en trainingen. Vanaf morgen zullen ook alle kinderen in mijn klas er zijn, dus dat betekent een volle bak. Woensdag ben ik jarig en om dat te vieren gaan we sushi eten. Ik zal ook trakteren en wel hier op GoYvon! Verder heb ik nog niets gepland, hopelijk kan ik komend weekend alsnog dat speciale restaurant bezoeken.

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Fijne week!

Deze blog bevat een affiliate link.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  8 September, 2014 at 10:46 PM

  In een park op het gras zitten mag niet???? Wat een rare jongens die Chinezen.

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  9 September, 2014 at 7:45 AM

  Nou je hebt toch weer een heel blog volgemaakt met veel foto’s. Ik maak soms helemaal geen foto en de andere dag weer een paar. Leuk die jumper….vrolijke kleurtjes. Ik hou er ook wel van.
  Het feestje van vrijdag…ziet er lekker uit allemaal op de foto.
  De smoothie met zoete aardappel…wmah, ik zou er niet vrijwillig voor kiezen denk ik 😉
  Lekker om in het park op het gras te zitten. Raar dat dat eigenlijk niet mag! Maar jullie hebben er lekker ff van kunnen genieten dus.
  Gezellig dat je je verjaardag viert in de klas. Alvast veel plezier.

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  9 September, 2014 at 8:42 PM

  Fijn dat de nieuwe directeur van aan pakken weet. Jammer dat je nog geen goede kleermaker hebt gevonden. Het is wel een vrolijke jumper.

  Geniet van de week.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  9 September, 2014 at 8:48 PM

  Mooi dat de nieuwe directeur de boel direct goed aanpakt en dat het dus ook goed uitpakt voor jezelf en voor de kinderen! Onze kat is ook zo super nieuwsgierig aangelegd, niks is veilig voor madam, overal aan zitten, overal even aan gluren maar steeds als ik met mijn fototoestel in de buurt kom, dan gauw wegrennen…

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 September, 2014 at 2:58 PM

   Haha, dat wegrennen doet Sporty ook geregeld.

 • Yvonne
  Reply
  Jenn
  9 September, 2014 at 8:52 PM

  Leuk om te lezen!

  Ik heb je genomineerd voor de sunshine blogger award 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 September, 2014 at 2:43 PM

   Wat leuk!! Dankjewel!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares