leven in china

Leven in China Maand #50 – cocktails, ‘het expatleven’ & kapper

Het is weer maandag, tijd voor het weekoverzicht. Deze week had ik het erg druk op school; er waren wat deadlines en vrijdag vierden we UN Day wat nogal wat voorbereidingstijd vroeg. Gelukkig had ik ook genoeg tijd om  leuke dingen te doen en vergat ik minder vaak foto’s te maken. Sterker nog, ik maakte er ontzettend veel!

Cocktails, ‘het expatleven’ & de kapper

havermout appel speculaas

Ik begon de week gezond met havermout met appel en speculaaskruiden. Deze keer nam ik het mee naar school zodat ik het tijdens mijn lunch kon eten.

verkeer in beijing

Op de fiets zag ik dit. Sinds kort staan er op een aantal kruispunten vrijwilligers met en vlaggentouw. Zij moeten er voor zorgen dat mensen netjes wachten dat het verkeerslicht op groen springt. Op de plek waar ik deze foto maakte (Sanlitun) is het altijd een complete chaos met auto’s, taxi’s, e-bikes en voetgangers. Vooral de laatste twee nemen het niet zo nauw met het wachten tot het rode licht in groen verandert.

het expatleven

het expatleven

Dinsdag haalde ik na mijn werk wat boodschappen bij de expatwinkel. In deze specifieke winkel kom ik bijna nooit, meestal ga ik naar de concurrent. Ik verbaasde me weer over de hoeveelheid ontbijtproducten die er in de schappen staan (hoezo keuzestress) en de prijs die er voor gevraagd wordt. De vruchtenmuesli op de foto rechts gaat voor 96,60rmb over de toonbank. Dat is omgerekend €12,40 (!!!!). Mij niet gezien; voor dat bedrag kan ik zoveel andere, betere spullen kopen. Meestal ontbijt ik met Wasa crackers, overnight oats, vers sap of ik eet op school.

typisch nederlands ontbijt

Echter soms… Dan eet ik een heel typisch, Nederlands ontbijt. Meestal hebben we wel wat kaas in huis en de hagelslag heb ik in augustus gekregen van een vriendin uit Nederland die op bezoek kwam.

xiaolongbao

Woensdagavond gingen we redelijk spontaan naar een event van The Bookworm. Er was een booktalk met Gary Bowerman, de auteur van het boek ‘The New Chinese Traveler’. Er was maar een handjevol mensen afgekomen op deze talk over de geweldige toename van het aantal Chinese toeristen wereldwijd. Het was echt heel interessant om, een soort van, de andere kant te horen. Normaal gesproken heb ik het over het reizen in China, ditmaal ging het over de Chinezen die massaal naar het buitenland op vakantie gaan. Wist je bijvoorbeeld dat binnen China de 4 populairste bestemmingen Hong Kong, Macau, Hainan (eiland) en Tibet zijn?
Mocht(en) je / jullie het interessant vinden, dan kan ik er een aparte blog aan wijden.

pyp onderwijs

lesgeven in china

Elke dag zorgt een andere leerling voor de vissen die we hebben. Deze jongen vond dat de vissen niet genoeg water hadden en ik motiveerde hem daar verandering in te brengen. Het was prachtig om te zien hoe hij zelf (maar met behulp van mijn vragen) een bak vond om het water in te doen, de stoel vond om op te klimmen en zich realiseerde dat hij beter naar de toiletten kon gaan voor water dan naar het klaslokaal omdat dat een stuk dichterbij de vissen was. Helemaal mooi was dat deze jongen, die me altijd vertelt dat ik Chinees moet spreken en mij Chinees probeert te leren, gedurende dit hele proces alleen maar Engels sprak.

lesgeven in china

Donderdag hadden we onverwacht een extra vergadering. Deze keer over veiligheid en hoe we ongelukken kunnen voorkomen. De afgelopen weken zijn er best een aantal kleine ongelukjes geweest op school en dat is slechte reclame voor de school. Echt niets ernstigs, maar hier kan het negatieve gevolgen hebben. Afgelopen week verstuikte een leerling zijn enkel en nu willen de ouders dat hun kind anderhalve maand gratis naar school mag. Wanneer de school dit niet doet zullen ze naar een advocaat stappen en dan zal de schade veel groter zijn. Er ontwikkelen zich hier langzaamaan Amerikaanse situaties.

sporty de poes

Wanneer ik met een kleedje op de bank zit wil Sporty nog wel eens op schoot kruipen. Ze is niet zo’n schootpoes, komt bijna nooit bij ons op schoot. Alleen om 6 uur ‘s avonds, als we thuis komen, dan wil ze wel geaaid worden.

parkeerkosten beijing

Parkeren in China kost niet zoveel…

lesgeven in China

Op school vieren we de United Nations Day. Elke groep geeft een presentatie over een land en mijn groep presenteert Italië. Op de foto zie je alle leerlingen van onze school. Klein hè?

cocktails d lounge beijing

Cocktails d lounge beijing

Vrijdagavond luidden we het weekend goed in. Na samen met een nieuwe kennis / vriendin Mexicaans gegeten te hebben nam ze ons mee naar D Lounge. Een club / bar waar ze voornamelijk cocktails schenken. En nou niet denken ‘een cocktail, overal kun je een mojito of Long Island Ice Tea krijgen’. Die krijg je in D Lounge dus niet. Daar krijg je iets bijzonders, combinaties die je niet verwacht. Zo dronk een cocktail met komkommer en limoen er in, maar ook eentje met koffie en kaneel. Wat er precies in zat weet ik niet meer, maar dat ze lekker waren, dát weet ik nog wel. En niet alleen de cocktails zijn lekker, de sfeer is er ook fijn. Er hing een wat meer volwassen sfeer en ik zag vooral mensen van ongeveer mijn leeftijd.

cocktails d lounge beijing

Kijk nou hoe leuk de passievrucht cocktail is! In een plastic zakje en een vrolijk rietje, daar kun je toch alleen maar blij van worden? De drie cocktails die je hier ziet waren alle drie costum made: de barman vroeg naar onze smaak en voorkeur en maakte iets speciaals voor ons, hoe gaaf is dat? Helemaal leuk was het toen we de rekening kregen, want deze cocktails waren goedkoop (hij maakte dus niet iets extreem duurs door ze costum made te maken) én de verse jus d’orange die Miguel dronk stond niet eens op de bon!

doodslag de film

Zaterdag was een lui dagje; wassen draaien, schoonmaken, je kent het wel. ‘s Avonds keken we de film ‘Doodslag’ die ik hier onlangs kocht. Het kijken waard. Mocht je hem willen aanschaffen, je kunt hem hier op Bol.com (affialiatelink) kopen.

machine voor verse sinaasappelsap

Modern Toilet restaurant beijing

Zondagmiddag gingen we shoppen, op pad voor nieuwe kleding, maar ik wilde ook graag eens naar het Modern Toilet Restaurant. Een restaurant waarin de stoelen toiletpotten zijn en er urinoirs aan de muur hangen met verlichting er in. Ik maakte foto’s en vlogde, maar het filmen ging nogal mis zo bleek bij thuiskomst. In plaats van te filmen werd er soms alleen een foto gemaakt… Echt, ik baal er zo van!! Er zat namelijk echt wel leuk materiaal tussen. Weet niet of ik het nu nog wel ga gebruiken voor een filmpje.

kapper in china

kapper in china

Na het winkelen liet ik mijn haar nog knippen. En ook dát ging in eerste instantie niet helemaal zoals ik wilde. Er ging maar weinig vanaf, er waren geen lagen zichtbaar, maar het ergste van alles was nog wel dat het stijl werd geföhnd! En als er iets niet bij mij staat… Gelukkig wist ik de kapper te overtuigen dat mijn haar messy moet en dat die krullen echt wel mooi staan, want hij knipte er nog wat meer af en föhnde er krul in. Een stuk beter!

Volgende week

Dat waren ze! Het waren een hoop foto’s, hopelijk vonden jullie het leuk te lezen.
Voor de komende week staat er een vergadering op de planning voor het Nederlandse magazine hier, moet ik langs de ambassade en vier ik aanstaande vrijdag Halloween.

Fijne week!

Dit blogje bevat affiliatelinks.
Lees voor meer info ook mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Leven in China Maand #50 – cocktails, ‘het expatleven’ & kapper”

 1. DAt zijn heel wat foto’s voor een weekje idd. Leuk toch?
  Jeetje wat een prijs voor een doos ontbijtgranen. Dat kocht ik dus ook écht niet hoor! Boterhammetje met hagelslag is ook lekker 😉
  Leuk dat het jongentje steeds Engels sprak tijdens het water bijvullen voor de vissen.
  Haha wat grappig dat restaurant met toiletpotten! Apart om eens heen te gaan!
  Gelukkig is je haar uiteindelijk goed geworden zoals je het wilde.
  Veel plezier met Halloween!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares