leven in china

Leven in China Maand #51 – PYP workshop, kerstkoffie & appelkoek

Vergeef het me, maar deze week is het overzicht wat chaotisch. Ik had een draftje klaar staan, maar plaatste het niet omdat ik in de volle overtuiging was dat ik niet voldoende foto’s had. Dat bleek niet te kloppen; er waren er genoeg. Daarom dus nu een wat rommelig overzicht met foto’s van afgelopen week, maar ook van langer geleden.

PYP workshop, kerstkoffie & appelkoek

pyp workshop

♥ Begin november bereidde ik me voor op een IB-training die ik aan het begin van de maand had. Hij was gericht op muziek en het was best pittige stof. Ik heb wel muziekkennis, maar dat richt zich vooral op het spelen van en niet op het onderwijzen van muziek. ♥

toffe reclame

♥ In de metro kwam ik deze reclamezuil tegen. Ik vond hem zo leuk en vrolijk! ♥

taxi in Beijing

♥ De training was aan de rand van Beijing; ik deed er ongeveer een uur over om te komen. In dit gebied is alles nog een stuk landelijker en minder ontwikkeld. Dit is een foto van de autowasstraat. ♥

pyp workshop

♥ Tijd voor training! Ik nam 3 dagen deel aan de tot dan toe grootste IB trainingen in de wereld. Er deden in totaal 1600 mensen aan mee. Het was zo ontzettend leerzaam en leuk! Ik had een fijne groep met erg ervaren mensen met kennis van zaken. Zo fijn. ♥

katten en wasmachines

♥ Sporty ontdekte wat nieuws. Ze kwam er achter dat ze de afvoerbuis van de wasmachine uit het afvoerputje kan halen. Ze zat gefascineerd te wachten tot er voldoende water door de buis ging en op dat moment haalde ze de buis er uit. Gevolg? De hele badkamer en een deel van de woonkamer stonden blank. We hebben nu een teiltje over de afvoer gezet met daarop het wasmiddel. ♥

hawaii pizza

♥ Ik moest lachen om deze Hawaï-pizza. Ze hadden het ongetwijfeld druk toen ze dachten ‘laten we gewoon maar halve schijven op de pizza doen’. ♥

apple crumble

♥ In het weekend maakte ik apple crumble. Eigenlijk vooral uit noodzaak. De juicer die we nog niet zo lang geleden gekocht hadden heeft het begeven en de appels werden wat minder. Voordat ze ik ze weg zou moeten gooien wilde ik er wat mee doen. Apple crumble it was. Lekker en heel makkelijk te maken. ♥

kerstkoffie

♥ Op maandag was ik zo duf dat ik in mijn lunchpauze een latte haalde. Mmm, lekker! En de winterbekers zijn er weer, dus kerstkoffie! ♥

gekleurde dumplings

♥ Ik lunchte met deze vrolijk gekleurde dumplings. Zien ze er niet leuk uit? Ze worden gekleurd met verschillende soorten sap waaronder wortel- en bietjessap. ♥

poes op bed

♥ ‘s Avonds wilde ik naar bed gaan, maar ik was te laat. Dit kleine ‘mormel’ had het bed al ingenomen. Als ze nou opgerold in een klein hoekje had gelegen… maar nee, ze moest uitgestrekt op het midden van het bed gaan liggen. ♥

Deze week: Thanksgiving & Sinterklaas op de Ambassade

Het is inmiddels al woensdag, de week is al halverwege. Morgen is het Thanksgiving en ga ik met Miguel en wat vrienden uit eten. We gaan naar het Swissotel; dat is vlakbij en daar waren we vorig jaar ook, samen met mijn ouders. Toen was het erg lekker en daar hopen we nu weer op!
Verder ben ik zaterdag bij het Sinterklaasfeest op de Nederlandse ambassade en wil ik langs de Yashow-markt hier in de stad om schoenen te shoppen. Ze gaan eind volgende maand dicht en alles is nu in de sale!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Leven in China Maand #51 – PYP workshop, kerstkoffie & appelkoek”

 1. Die Sporty…een heel waterballet dus! Hopelijk doet ie het nu niet weer. Slimme beesten 😉
  Lekker ff langs de Starbucks!
  Moest je Sporty van het bed tillen? Of ging hij zelf wel aan de kant? 😉
  Veel plezier morgen met Thanksgiving!
  Ja en groot gelijk dat je in de sale gaat kijken naar schoenen. Hopelijk kan je iets leuks vinden.

 2. Ik zou niet echt blij zijn als mijn kat dat deed, kun je niet iets verzinnen met tie-wrap oid ?

  Ah, als je lekker in je bed kruip gaat ze vast tegen je aanliggen, katten liggen graag warm haha

  Veel plezier bij Sinterklaas !

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares