leven in china

Leven in China Maand #55 – HSK & de hutongs van Beijing

De week is weer voorbij gevlógen! Het lijkt wel alsof de dagen sinds ik naar school ga een stuk sneller gaan. Deze week weer wat lentefoto’s ♥ en veel foto’s uit de hutongs van Beijing. Een week waarin ik weinig foto’s maakte (voor mijn doen), en een kleine mijlpaal had op Instagram.

De hutongs van Beijing

lente in beijing

Maandagmiddag vertrok ik wat eerder van school. Terwijl ik naar de metro liep kwam ik deze prachtige boom tegen. Ik geloof dat ik de seizoenen steeds meer ga waarderen. Ik vertrok wat eerder omdat ik mijn allereerste fietstocht had die ik mocht begeleiden! Op zondag had ik hem nog geoefend en dat ging niet heel goed; ik had een paar keer een verkeerde afslag genomen en kwam verkeerd uit. Gelukkig ging het maandag een stuk beter! sporty

Bij thuiskomst rent Sporty altijd naar buiten. Ze kan niet écht naar buiten, maar wel in de hal. Ze gaat steeds verder, ze liep al helemaal tot daar waar het op de foto donker is, ze had zo de lift in kunnen stappen.

lente in beijing

Dinsdag verliet ik school alweer wat eerder, ja, ontzettend slecht…. Deze keer voor een bezoek aan de tandarts. Ik had een gaatje dat gevuld moest worden… Nadien fietste ik van de metro terug naar huis en zag ik dit Hollandse plaatje. Tulpen in de tuintjes.

architectuur

Vanuit de bus zie ik ‘s ochtends altijd mooie reflecties in de gebouwen waar de bus langsrijdt.

bibliotheek China

Deze week nam ik een kijkje in de bibliotheek van de universiteit. Hij is behoorlijk groot, zeker in verhouding tot de grootte van de universiteit; die is niet zo heel groot. Dit is het standaard beeld zo’n beetje in een universiteitsbibliotheek hier: slapende studenten. Verder zag ik veel tafels en stoelen zonder studente, maar mét tassen en boeken. Daar had ik, toen ik op de Pabo zat, zó’n hekel aan!

hutongs van beijing

Vrijdag ging ik naar buiten om wat eten te halen voor mijn lunch. Ik besloot spontaan een rondje door de buurt te lopen door de hutongs. Ik wandelde onder andere door de Shijia Hutong en de Bensi Hutong, niet ver van ons huis vandaan. Ik zag en ontdekte er zo veel! Ik ontdekte bijvoorbeeld het Hutong Museum en een super leuk cafeetje. Deze electriciteitspalen zijn trouwens standaard hier. In nagenoeg alle hutongs is dit een standaard beeld. Al lopend zag ik een werker die er op een heel bijzondere manier in probeerde te klimmen! Klik hier voor het filmpje dat ik maakte.

Hutong deur

Mooie deuren in de hutongs.

bloesem

Terug naar huis zag ik deze schitterende bloem. Hoewel ik best al wat foto’s van bloeiende bomen heb kon ik het niet laten toch weer een foto te maken. Chinese HSK

Zaterdagmiddag ruimde ik wat kasten en kwam ik deze drie boekjes tegen. Bijna een jaar geleden kreeg ik ze van mijn nicht die toen ook in China woonde en net als ik Chinees probeerde te leren. Vorig jaar rond deze tijd was ik me op HSK 3 aan het voorbereiden en gaf ze me als motivatie ook gelijk de boekjes voor HSK 4 & 5. Nu komen ze goed van pas!

sporty de poes

Terwijl ik deze blogpost alvast voor het grootste deel schrijf (op zondagmorgen), houd Sporty me gezelschap. Ze ligt er weer heel erg charmant bij…

goyvon instragram

Voor menig ander stelt het niets voor, maar ik ben heel blij met mijn 300 volgers op Instagram! Al een tijdje zat ik in de buurt, maar nu zijn ze er dan toch. Op naar de volgende 100! 😉

Starbucks tumbler

Zondagmiddag had ik een afspraak. De persoon waarmee ik had afgesproken was verlaat (you gotta love Beijing traffic), en daarom streek ik even neer bij een Starbucks. Ik had al wéken zin in een latte, maar mezelf die nog niet gegund. Vandaag mocht het dan. Op de foto zie je het aangename en het noodzakelijke gecombineerd. Ik moest nog wat huiswerk doen (wat overigens erg interessant was).

keuken

Tenslotte een (onscherpe, zie ik nu) foto van de minikeuken. Het plan was om een sushibowl te eten, maar we bleken geen sojasaus meer in huis te hebben. Ik vind dat sushi niet zonder soja kan en zo veranderde de sushi in nachos. Oók lekker.

Minivakantie

Komende week weer 4 dagen les en daarnaast nog twee dagen werken. Vrijdag begint mijn minivakantie, dan heb ik vier dagen vrij. Volgende week maandag wordt hier namelijk het Qingming festival gevierd. Bedankt voor het lezen & tot volgende week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Leven in China Maand #55 – HSK & de hutongs van Beijing”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares