leven in china feature

Leven in China #9: huizenjacht & Moederdag

Hier in Beijing is er altijd wel iets te zien wat bijzonder of opvallend. Zelfs voor mij nog, na hier bijna 4 jaar te wonen. Maar hoe bijzonder en anders China soms ook is in onze Westerse ogen, mijn leven is hier normaal. Het zou grotendeel hetzelfde zijn als ik in Nederland zou wonen. Deze week dus ook weer een afwisseling tussen ‘echte’ China foto’s en dagelijkse dingen.

Huizenjacht & Moederdag

smoothie banaan en kokos

Maandagmorgen begon ik met een smoothie van banaan, verse kokos en kokoswater. Ik deed er wat haver bij zodat ik wat langer vol zou blijven. Het was een gedoe om de kokos uit de noot te krijgen, maar het was het het waard. Een lekker begin van de dag!

huizrnjacht

Vorige week zondag kreeg ik tijdens mijn Chinese les een telefoontje van het bemiddelingsbedrijf waar wij ons huis bij huren. We moeten er uit zoals ik vorige week al schreef. Maandagavond gingen we op huizenjacht en bekeken we 5 woningen, allemaal in de buurt van waar we nu wonen. Het maakt ze hier in China niet uit hoe ze een huurhuis achterlaten, veel van de huizen waren niet al te schoon… Er was er een waar de halve inboedel nog in stond en bij het laatste appartement dat we zagen leek het alsof er een bom was ontploft!

huizenjacht

Dit is een foto van de tweede woning die ons wel wat leek. De woonkamer is groter dan de woonkamer van de andere woning, wat wel fijn is natuurlijk. We zullen wel even met latex aan de slag moeten voor we er gaan wonen. De muren zijn niet echt wit meer…

chinese keuken

Nadat we 1,5 uur lang huizen hadden gekeken hadden we echt geen zin meer om te koken. Dan maar uit eten!

sporten in China

Donderdag liep ik van de metro naar het gebouw waar ik Chinese les heb. Aan één kant van de weg is een klein park met fitnessapparatuur waar de Chinezen graag samenkomen voor een praatje of voor een work-out. Dit meisje kreeg haar beweging en speelde met / op haar telefoon. Eigenlijk wilde ik wel een foto maken van dichterbij, maar dat durf ik nooit zo goed. Vind het onbeleefd ofzo. Gek eigenlijk, want van mij maakt men wel om de haverklap foto’s zonder dat te vragen. Veel bedrijven doen dit: een peptalk geven aan het personeel vlak voordat er hard gewerkt moet gaan worden.

klaar voor het werk

Rond zessen gaat al het personeel op een rijtje staan en geeft de manager een motivation speech.

moederdag in china
moederdag in china

Vrijdag vierden we Moederdag op school. We hadden een mooie kaart met foto gemaakt, een tekening & een ring. Verder toverden we het lokaal om in een beautysalon en waren alle moeders uitgenodigd. Steven zijn moeder was er helaas niet en daarom mocht hij mij meenemen naar de diverse onderdelen. Hij had snel besloten: er moesten nagels gelakt worden! Eerst lakte hij met veel preciezie mijn nagels, daarna zijn eigen nagels. Hij was er zo blij mee!

moederdag in china

Dit jongetje, Kevin, wist niet zo goed wat hij van mijn paarse glitternagels moest denken…

vuilnisbak

 

Zaterdag was ik de hele dag van huis voor mijn HSK-toetsen. Ik vertrok om half 11’s ochtends en was ‘s avonds om 7 uur weer thuis! Een erg lange dag met erg veel reistijd (ruim 1,5 uur heen en 1,5 uur terug, en dat in Beijing). De toetsen gingen op zich wel goed. De een heb ik vrijwel zeker gehaald, de andere ben ik niet zo zeker over.
Al wachtend op de metro zag ik deze vuilnisbak toen ik wat wilde weggooien. Eh… ze doen in elk geval een poging om afval te scheiden, toch?

metro in Peking

Op de terugweg zat ik een nagenoeg lege metro. Een unicum hier!

sporty de poes

Zondag maakte ik weinig foto’s. We zouden op huizenjacht gaan, maar omdat het met bakken uit de hemel kwam vallen zijn we thuis gebleven. Ik blogde wat, werkte e-mails weg, we maakten een lijstje met voors en tegens en aten ‘s avonds Koreaans. En bij alles wat ik deed was Sporty bij me in de buurt. Ze volgt me echt overal door het huis heen!

Komende week zullen we een huurcontract gaan tekenen en ‘s avonds waarschijnlijk gaan schoonmaken in het nieuwe appartement. Misschien dat ik een weekje Chinese les oversla. Vrijdag, als er tijd is, wijntjes drinken met een vriendin en zaterdag verhuizen!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week. ♥

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Leven in China #9: huizenjacht & Moederdag”

  1. Wat leuk om te lezen hoe je leven in China eruit ziet! Ik heb zelf een paar maanden in Shanghai gewoond en dat vond ik al heel wat. Laat staan vier jaar in Beijing! Enne, voortaan gewoon vragen om die foto 😉

    1. Hey Karlijn, welkom hier en bedankt voor je reactie!
      Wat leuk dat je in Shanghai hebt gewoond. Toen ik net in China woonde woonde ik er dicht bij in de buurt. Wat deed je er precies?

      1. Hoi Yvon, ik werkte in 2007 als journalist bij That’s Shanghai, een Engelstalig blad over alles wat er in Shanghai gebeurt op het gebied van restaurants, cafés, kunst, reizen en andere lifestyle-achtige onderwerpen. Het was een soort vrijwillige stage van een paar maanden en ik vond het geweldig om in Shanghai te wonen. Zo gaaf, zo’n enorme stad waar steeds van alles verandert. Toen ik terugkwam in mijn suffe woonplaats Veldhoven moest ik wel even slikken 😉

  2. Leuk overzicht! Mooi dat jullie al snel een appartement hebben, al moeten jullie wel snel over toch? Succes met schoonmaken en verhuizen. Ik heb ook zo’n kat die me steeds achtervolgt, zo lief en gezellig!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares