leven in china

Leven in China Maand #68 – Koningsdag, blogger meet-up & trots

Voor veel mensen in Nederland stond Koningsdag afgelopen week centraal. Hetzelfde gold voor een groep Nederlanders die hier in Beijing woont, waaronder ikzelf. Ik vierde Koningsdag, ontmoette een collegablogger en was ontzettend trots op mijn leerlingen. Kijk mee met mijn weekoverzicht van de laatste week van april.

Koningsdag, blogger meet-up & trots

trouwjurk kopen in China

♥ Op zondag ging ik met vriendinnetje Daisy naar Wukesong (Haidian) hier in Beijing. Je vindt daar een soort winkelcentrum met op de begane grond heel veel fotozaken en op de eerste en tweede verdieping vind je er alles wat je nodig kan hebben voor je bruiloft. Deze ‘bruid to be’ was met haar ouders én aanstaande op zoek naar een mooie jurk. Ik was ook op zoek, maar dan met de eerder genoemde vriendin. En mijn moeder, die via de whatsapp foto’s van mij in jurk doorgestuurd kreeg en haar mening mocht delen. ♥ Na de eerste verdieping bekeken te hebben was het tijd voor lunch. Ergens in een restaurant in de buurt aten we wat, waaronder deze pudding met thee en kokosnoot. Na gegeten te hebben gingen we terug om verdieping 3 te trotseren… ♥ Meer foto’s van mijn bezoek aan Wukesong vind je op mijn Facebookpagina en binnenkort in een uitgebreide blogpost. ♥

blogger meet-up

♥  Een aantal weken geleden las ik een artikel en daarin had men het over Kahoot!. Een programma dat ontzettend populair is in de V.S. Je kunt er quizzen op maken voor je leerlingen en zo hun kennis over een bepaald onderwerp toetsen. De leerkracht selecteert de quiz en leerlingen kunnen zich via Ipads en met een pincode aan de quiz koppelen als deelnemer. In mijn groep had ik een dag eerder net uitgelegd wat ‘articles’ (the, a, an) zijn en ik besloot Kahoot! te gebruiken om te zien of ze het begrepen hadden, maar ook of het programma goed zou werken. Nou, het was een enorm succes! De kinderen waren super enthousiast. Het fijne aan het programma is dat iedereen op de Ipad kan zien of het gegeven antwoord goed / fout was en dat op mijn scherm het juiste antwoord verschijnt met daarop welke groepen het goede / foute antwoord gaven. ♥ Dinsdagavond ontmoette ik Ghizlane (Reislenne). Ze heeft samen met haar man 6,5 maand de wereld over gereisd en één van haar laatste bestemmingen was Beijing. Ze had me via Google gevonden en mailde me of ik het leuk zou vinden af te spreken. Natuurlijk leek me dat leuk! Ik zag het wel zitten om met iemand af te spreken die dezelfde hobby’s (reizen & bloggen) heeft als ik. Ik had een hele gezellige avond en volgens mij hadden we nog wel uren door kunnen praten! Mocht je benieuwd zijn naar haar verhalen, ze is momenteel vooral actief op haar Facebookpagina. ♥

Ghizlaine, bedankt voor de leuke avond!

Koningsdag

♥ Op donderdag was er een Koningsdagfeestje van de Nederlandse ambassade, in het Kempinski Hotel. Het was er behoorlijk druk, maar wel gezellig. Dat was enigszins verrassend want ik zag slechts 4 bekenden. Gelukkig kenden die ook weer mensen waardoor ik wat nieuwe mensen heb leren kennen, wat altijd leuk is. Het beste aan de avond waren toch wel de bitterballen en de Frico kaas, haha. Vooral de bitterballen smaakten érg goed! ♥

trots

♥ Deze week rondden mijn leerlingen en ik onze Unit of Inquiry over machines af. Als eindproject moesten ze (met hun ouders) een uitvinding / machine onderzoeken en deze presenteren voor de klas. Aan het begin van de week begonnen de posters binnen te druppelen en ik was (en ben) zó trots op ze toen ik zag wat ze allemaal gemaakt hadden. De meeste presentaties waren geweldig! Sinds ik voor deze groep sta hebben ze nog niet eerder gepresenteerd, maar ze deden het zo goed! Vond het echt heel knap van ze! ♥

Noord-Korea souvenir

♥ Nog meer school, geen idee of jullie dat leuk vinden om te zien eigenlijk. Laat het me weten in een reactie, dan kan ik er rekening mee houden. Deze posters maakten mijn leerlingen voordat we aan een nieuwe schrijf-unit begonnen. We hebben non-fictie afgerond en gaan nu beginnen met het schrijven van opiniestukken (ha, dat klinkt heel zwaar). Voor ik daar aan kan beginnen moet ik weten wat ze al kennen en kunnen. Daarvoor liet ik ze een stuk schrijven, maar werkten ze ook aan een poster met belangrijke begrippen. Het werd me al snel duidelijk dat ze veel begrippen niet kennen, wat heel begrijpelijk is overigens. Daar ga ik volgende week verandering in brengen! ♥ Zaterdagavond vond ik mijn magneet uit Noord-Korea op de keukenvloer, in een plasje water. Best balen, want ik kan niet even makkelijk een nieuwe halen. Hopelijk kan ik hem repareren. ♥

Eerste week van mei

Mei begint hier goed met een extra vrije dag. Maandag dus geen werk, maar hopelijk wel een bezoek aan een spa met massages en een gezichtsbehandeling. Daar ben ik wel aan toe. Dinsdag begint school weer, maar we hebben maar 3 echte lesdagen. Op vrijdag vindt namelijk de sportdag plaats. Drie lesdagen dus maar en ik moet nog zoveel doen! Heb soms echt het idee niet genoeg tijd te hebben om alles te doen wat er van ons leerkrachten en van de leerlingen.

Heb jij nu meivakantie of werk je gewoon door?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Leven in China Maand #68 – Koningsdag, blogger meet-up & trots”

  1. Dat quizprogramma ziet er inderdaad erg leuk uit! En leuk dat je van de bitterballen en de kaas hebt kunnen genieten tijdens Koningsdag, wilde Miguel eigenlijk niet mee? 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares