leven in china

Leven in China Maand #70 – Knikkers uit de hemel & de beste burgers in Beijing

Het is zondagmorgen wanneer ik dit weekoverzicht type. Zondag de twaalfde; dat betekent dat ik over ruim een week in het vliegveld naar Nederland zit! Zo bizar hoe snel de tijd gaat, niet normaal. Over de snelheid van de tijd gesproken; als ik elke week weekoverzichten blijf plaatsen dan plaats ik aan het eind van 2016 de honderdste ‘Leven in China’! Dat duurt nog even, dus daarom eerst editie 78.

Knikkers uit de hemel & de beste burgers in Beijing

drakenbootfestival

♥ Deze eerste foto is behoorlijk wazig zie ik nu. Door mijn ogen gezien was het in elk geval een mooi beeld om de koks van het naastgelegen restaurant allemaal buiten te zien staan kletsen. Ik zag ze tijdens de avondwandeling die ik aan het begin van de week maakte. ♥ Donderdag was het drakenbootfestival en had ik een dag vrij. Tijdens dit festival eet men hier zongzi. Plakrijst wordt in een bamboeblad gewikkeld en in het midden van de rijst zit vulling. ♥

knikkers uit de hemel

♥ Vrijdagmiddag was ik vrij (hoera voor overuren!) en was ik nét op tijd thuis. Een half uur nadat ik thuiskwam barstte er een enorm noodweer los, inclusief onweer en hagelstenen zo groot als knikkers. ♥ De puzzel lag een paar dagen in de kamer, maar nu was het tijd om hem op te ruimen. Er was alleen één huisgenoot die het er niet zo mee eens was. ♥

beste burgers Beijing

♥ Gelukkig klaarde het weer na de hoosbui enorm op en kon ik gewoon het weekend inluiden met twee collega’s. We aten bij de Great Leap Brewery, een café waar ze enorm goede burgers hebben. Mocht je ooit in Beijing zijn, ga er heen! ♥ Vanaf het café liep ik terug naar huis (een half uurtje wandelen). Normaal gesproken zou ik fietsen, maar mijn band bleek die ochtend al weer lek (de tweede keer in een week) en nadat mijn fiets me eerder die week de grond van erg dichtbij had laten zien besloot ik te lopen. Na de heftige regenbui eerder die middag was dit de zonsondergang die we in Beijing kregen. ♥

watermeloen

♥ Dit was voor we haar haren trimden. Ze heeft continue haar in haar mond en likt hele plukken haar op. Niet goed, dus ging ik met een schaar aan de gang. Ik hoop niet dat Sporty al te ijdel is, want het ziet er niet heel mooi uit. ♥ Het is watermeloentijd! Niets lekkerder dan een vers stuk watermeloen op een zomerse dag. ♥

Laatste week!

Komende week is mijn laatste volle werkweek. Het is gek om alles af te ronden en tegelijkertijd te weten dat mijn leerlingen nog twee weken naar school moeten. Het is ook lastig om te beslissen wat ik mijn invallers met de leerlingen laat doen.
Miguel vertrekt een paar dagen eerder naar Nederland dan ik; komende week beginnen we daarom met inpakken en uitzoeken wat we allemaal mee kunnen (en moeten) nemen.
Het is nu echt aftellen tot ik weer naar Nederland vlieg én tot de datum van de bruiloft! Het is best spannend, vooral omdat we echt alles op afstand moeten regelen en het daardoor wat minder echt voelt ofzo. Geen idee of dat logisch klinkt overigens. Ik denk dat wanneer we beiden in Nederland zijn, familieleden in Nederland gearriveerd zijn en we de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten het gevoel wel zal veranderen.

Verder vermoed ik dat er de komende weken weinig nieuwe verhalen zullen verschijnen hier, maar dat is vast geen verrassing. Waarschijnlijk heb ik halverwege, eind juli weer tijd om te gaan bloggen. 🙂 Facebook en Instagram probeer ik wel te blijven updaten, dat gaat een stuk makkelijker & sneller.

Liefs, Yvonne

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Leven in China Maand #70 – Knikkers uit de hemel & de beste burgers in Beijing”

  1. Ik wens je een hele fijne tijd in Nederland toe en natuurlijk een fantastische dag op je bruiloft! Dat het maar een mooie dag mag worden met familie, vrienden en iedereen die je dierbaar is en waar je nog vaak samen met veel plezier op terug kan kijken!

  2. Geen idee of je ze bij jullie kunt krijgen, en anders eentje meenemen uit NL: de furminator. Eens per week gebruiken, je weet niet wat je er afhaalt bij Sporty. Beter ook voor haar, want langharige katten en haarballen is een ramp 🙁

  3. Ok Yvonne leuk die dingen. Alleen ben ik van plan om alleen chinees te gaan eten in China….en leuk voor je ik wist niet dat je een vriend had .Gezellig dan kun je ervaringen delen .gr Bram Keller ?

  4. Alvast veel succes met de laatste werkweek en geniet van je tijd in Nederland! En van de bruiloft, maar dat hoef ik niet te zeggen denk ik 😉

  5. Spannend! Succes met alle laatste loodjes in Beijing en daarna op naar een hele mooie zomerse tijd in Nederland. Ik blijf je goed volgen op instagram & Facebook. Geniet!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares