leven in china feature

Leven in China #5: smog, Olympische Spelen & paspoortstempels

Enige tijd geleden begon ik met het plaatsen van foto’s uit mijn leven hier in Beijing. Het werd enthousiast ontvangen en ik heb dan ook besloten ‘Leven in China’ als vast item ‘in te voeren’ op GoYvon. Foto’s zijn altijd leuk en ik denk dat het hier zo weer een stukje persoonlijker wordt. Kijk je mee?

Smog, Olympische Spelen & paspoortstempels

olympische spelen

Bovenstaande foto’s maakte ik al weer een tijdje geleden, namelijk tijdens de Olympische Spelen. Veel van de schaatswedstrijden werden op de Chinese televisie uitgezonden, dus ik zat veel en laat voor de televisie in de weken dat de O.S. plaatsvonden. Op een willekeurige avond werd een korte documentaire uitgezonden over de Nederlandse schaats(t)ers en onze schaatscultuur. Leuk om te zien dat de Chinezen ons wel interessant vinden.

smog

Dit is een foto van Beijing in viezere tijden. Na terugkomst van onze reis naar de Filipijnen kochten Miguel en ik allebei een masker tegen de vervuiling. Op sommige dagen is het zo erg met de smog (op de foto linksonder ‘zie’ je de zon), dat ik amper de overkant van de straat kan zien. Het was nu (na een jaar) echt wel tijd voor een goed masker. Het is geen goedkoop grapje, maar wel noodzakelijk. Wellicht dat ik er binnenkort nog een review over  schrijf.

smog

In de week dat de smog zo erg was verscheen er een hele leuke foto op WeChat. Mao met een masker op! Er hangt nog altijd een heel grote afbeelding van Mao bij de ingang van de Verboden Stad en daar had men even een grap mee uitgehaald. Helaas kon ik niet de hele foto instagrammen; op de voorgrond ontbreken foto’s van Chinezen met hun maskers.

chinees fondue

Dit is een foto van een heerlijke maaltijd die ik at. Er zit een malatang-restaurant vlakbij ons huis en het zit er nog maar net. Voorheen zat er een ander goed restaurant waar we wel regelmatig kwamen, maar dat was van de een op andere dag verdwenen. Geen idee waarom, maar dat gebeurt in China. Het is heel normaal.
Hoe het werkt? Ik koos de groenten uit die ik lekker vind, deed er noodles bij en gaf alles af aan de vrouw bij de kassa. Zij woog het voor me en vervolgens wordt alles in een soep gekookt en is het binnen 5 minuten klaar. Echt heel lekker is het!

voorjaar in china

De lente is in volle gang in Beijing. Het wordt warmer (het is nu bijna elke dag boven de 20° Celsius en dat betekent dat de beschermhoezen van de struiken gehaald moesten worden. Ons hofje was de verzamelplek voor de werkmannen.

magnetenverzameling

Een verzameling magneten! Wanneer ik op reis ben moet ik altijd ergens een magneetje kopen, haha. De magneet van Hong Kong is de oudste, die kocht ik in 2011. Nog altijd baal ik er van dat ik er toen ook niet eentje in Macau heb gekocht, waar ik voor een dagje was. Verder liggen er nog een aantal in mijn ouderlijk huis. De magneten die je hier ziet heb ik verzameld vanaf 2010.
metro in China

Vorige week (en de week daarvoor) was het echt een gekkenhuis in de metro. Ten eerste vanwege Kunming, maar daarnaast kwam ook Michelle Obama op bezoek en moest iedereen grondig gecontroleerd worden. Ik snap dat veiligheid belangrijk is, maar ik had toch echt niet het idee dat Michelle Obama van plan was de metro in Beijing te nemen… Het zorgde voor flink wat oponthoud.

paspoortstempel

Tenslotte wat foto’s van de stempels in mijn paspoort. In de 4 jaar dat ik hem heb, heb ik er al heel wat verzameld! De meeste zijn nu visums voor China (ik gok dat ik er nu 5 heb) en de entry en exit-stempels daarvoor.

Volgende week weer een aantal nieuwe foto’s. Misschien dan wat meer oudere, of een combi, dat moet ik nog even zien.

Mocht je meer foto’s van mij willen zien, volg me dan op Instagram.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Leven in China #5: smog, Olympische Spelen & paspoortstempels”

  1. Ik spaar ook magneten en wij hebben ook al een koelkast vol. Die smog daar waar jij woont lijkt me verschrikkelijk. Ik zou ook een goed masker kopen.

  2. Jeej leuk!
    Maar goh, ik wist wel dat ze daar last hebben van smog, maar dat het zo erg is! Dat masker, ben best wel benieuwd nu, ook al heb ik er niks aan, haha.

    1. Ja, het kan echt heel erg zijn op sommige dagen. Dan ruik je het ook in de lucht.
      Kan binnenkort wel eens iets meer schrijven over het masker / de smog.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares