leven in china feature

Heel Even Holland: vliegen, Nederland & voorjaar

Deel 3 van ‘Leven in China’. En ik zal je maar gelijk vertellen: in dit deel was ik niet in China. Deel 3 beslaat de twee weken dat ik in Nederland was. Vorige week zondag (de 6e) kwam ik net voor middernacht aan in Beijing nadat ik 2 fijne weken in Nederland had, samen met mijn familie. En met die familie heb ik heel wat leuke dingen gedaan & veel lekkers gegeten. Kijk je mee?

Vliegen, Nederland & voorjaar

vliegen

Vanaf Beijing vloog ik via Dubai met Emirates naar Amsterdam. Dat deed ik in 2007 voor het laatst (vliegen met Emirates, that is) toen ik naar Thailand ging. Vandaag de dag hebben ze nog altijd deze hele fijne stickers. Ik gebruikte de middelste: op de stoel geplakt is ie makkelijk te zien en word ik wakker gemaakt wanneer het eten geserveerd wordt.

vliegen

Op lange vluchten is een goed in flight entertainment system zó fijn!! Alles bij elkaar keek ik 3 films, wat afleveringen van verschillende tv-series, studeerde ik wat Chinees en las ik in mijn boek. De films die ik keek? Dat waren Philomena, 12 years a slave (waarbij ik soms wat moeite had het te volgen vanwege het accent) en Mandela: long walk to freedom.

grazers Lauwersoog

Met mijn ouders en broer maakten we een ritje door het Groninger landschap en reden we naar Lauwersoog toe.

kibbeling

Via binnendoorweggetjes tuften we naar Zoutkamp en daar at ik kibbeling. Nomnomnom. Deze foto maakte ik een beetje voor Miguel. Toen we in 2012 in Nederland waren at hij het ook en vond het heel lekker. Een klein beetje plagen op z’n tijd kan best. het liefst had ik een haring besteld, maar daar moest ik op verzoek van mijn moeder maar even mee wachten. Die zouden we later ergens anders halen.

hollandse nieuwe

Daar is de haring al! We haalden er niet eentje, maar bijna een hele school. 😉 Op Instagram kreeg ik de vraag of ik hem zonder uitjes at. Nee, natuurlijk zaten er uitjes overheen. Die staan alleen niet op de foto. En lekker dat dit harinkje was!! Ik geloof dat ik in twee weken tijd wel 4 heb gehad.

stripmuseum Groningen

In Groningen vind je het Nederlands Stripmuseum. Een museum waar ik nog nooit was geweest, maar dat de moeite waard is. Je vind er oude en nieuwe strips, waardoor het voor iedereen leuk is.

Chinese suske & wiske

In de winkel van het museum zag ik deze Suske & Wiske liggen. Vroeger las ik tijdens de vakantie heel veel Suske & Wiskes, ik was er dol op. Dat er een Chinees exemplaar lag vond ik zo leuk! Ik wilde hem graag meenemen en kreeg hem als cadeautje van m’n vader.

op roakeldais

In mijn ouderlijk huis heb ik nog altijd een kamer. Op die kamer staan ook de meeste van mijn fotoalbums. Daar doorheen bladerend zag ik deze foto’s die heel lange geleden zijn gemaakt tijdens OpRoakeldais. Het festival dat er voor zorgde dat ik interesse begon te tonen in andere culturen en landen.

groningen

Wat een geluk had ik met het weer! Op zondag maakten we een boottochtje door de Groningse grachten. Ondanks dat ik al heel vaak in de stad ben geweest zag het er vanaf het water toch echt wel anders uit. Mooi vooral! De bruggen zijn wel heel laag!

voorjaar

Dat het mooi weer was, was ook in de tuin van mijn ouders te zien. Alles stond in bloei.

ben en jerry

De vrijdagavond voor mijn vertrek (ik vertrok zaterdagavond) kwam alle familie langs om lekker samen te eten. Mijn oma zag eindelijk weer eens haar 4 kleinkinderen tegelijk (ik kan me niet herinneren wanneer dat was, waarschijnlijk voor ik in 2010 vertrok)! Helaas waren er geen better halfs aanwezig van diezelfde kleinkinderen. Die zaten namelijk in Berlijn, de V.S. en in Beijing (3 van de 4 kleinkinderen hebben een relatie met iemand die niet Nederlands is, hebben we niet expres gedaan). Samen met mijn broer, nicht & neef kookten we. De Postcode Loterij had voor het toetje gezorgd. Voor mij was het de eerste keer dat ik Ben & Jerry’s at. Peanut Butter Cup!!!

nederlandse klompjes

De klompjes kocht ik voor mijn lerares Chinees. Toen ik haar vertelde dat ik voor 2 weken naar Nederland ging gaf ze me de volgende les een ‘Chinese knoop’ zodat ik een goede reis zou hebben. Ik wilde haar iets Nederlands geven als ik terugkwam. Daarom kocht ik stroopwafels en deze klompjes. Het is wat lastig te zien op de foto, maar ze zijn ‘made in China’….

kapucijners

eierbal

Niet alleen at ik haring, ik at een heleboel andere typisch Nederlandse dingen. Onder andere kapucijners met augurk, ui, mosterd, vetspek wat zout (daar kun je me voor wakker maken, ik vind het zó lekker!) en een eierbal. Verder nog wat andere dingen die hier wat lastiger (of niet) te krijgen zijn. Ik merkte wel dat ik niet zo’n behoefte aan bepaald eten had. Inmiddels ben ik zo gewend aan mijn huidige dieet en aan wat ik wel en niet kan krijgen dat ik niets echt mis.

Dit waren een groot aantal foto’s van mijn 2 weken in Nederland. Hopelijk vond je het leuk om te zien! Volgende week komen er weer foto’s uit China online!

Mocht je nou niet zo lang kunnen wachten, dan kun je me volgen op Instagram.

Deze blogpost bevat affiliate links.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Heel Even Holland: vliegen, Nederland & voorjaar”

  1. Volgens mij heb je genoten van alle gezelligheid en heerlijkheid in NL! Nu weer lekker thuis in Beijing, ik kijk weer uit naar je altijd leuke china foto’s!

  2. Een eierbal is echt typisch iets uit het Noorden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn ouders hebben vrienden uit Assen en toen die hier waren bestelden ze een eierbal. Huhhh?

  3. Leuk je Nederlandse foto’s! In Lauwersoog kom ik over een paar weekjes weer als we naar Schiermonnikoog gaan Marco en ik 🙂 Wat handig die stickers in het vliegtuig! Ideaal, vooral voor lange afstanden.
    Goh, die kapucijners met augurk enz. ken ik niet. Het lijkt me ook niet echt wat eerlijk gezegd. Leuk dat je klompjes gekocht heb. Wel jammer dat ze hier niet gemaakt zijn 😉 Haha stroopwafels zijn altijd goed. Mijn schoonzusje neemt ze ook altijd mee naar Zwitserland als ze hier geweest zijn. Alle collega’s zijn er inmiddels dol op. Grappig die Suske & Wiske!

  4. Alles eruit halen he, die weken. Ik zou me krom eten aan de gebakken via, haring en drop haha. Gelijk heb je. Maar kibbeling is niet zelf te maken in Beijing ? Hebben ze geen witvis met een deeglaagje even frituren ? en nu weer aan het werk dus.

    Gr elise

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares