leven in china

Leven in China Maand #75 – Straalkacheltje, Guido Weijers & PM 2.5

Het lijkt erop dat het ritme er weer een beetje inkomt. In het bloggen. Ik probeer in het weekend een weekoverzicht te maken én een andere blog te schrijven of een video te bewerken. Het lukt me echter niet om meer dan dat te doen. Jammer, want ik heb nog zoveel verhalen te delen! Wie weet lukt het me eind dit jaar, tijdens mijn vakantie, wat meer te schrijven.

Straalkacheltje, Guido Weijers & PM 2.5

guido weijers beijing

De laatste week van oktober was druk! Ik had oudergesprekken en moest het Harvest Festival voor school voorbereiden (verderop meer daarover). Gelukkig had ik op dinsdag al een soort break van alle drukte. Samen met een collega ging ik naar het Marriot Hotel voor een voorstelling van Guide Weijers. We begonnen met een buffet met allerlei heerlijk eten. Ik houd van hotelbuffetten! Vooral het dessert was heerlijk met tiramisu, cheese cake en meer lekkere toetjes.

Guido Weijers

Dan de voorstelling van Guido Weijers. Ik kende hem vaag; dat krijg je als je al jaren niet meer in Nederland woont. En dat was denk ik de reden waarom ik hem niet zo goed vond. Althans, één van de redenen. Sommige grappen begreep ik niet omdat ik al 6 jaar niet meer in Nederland woon. Hij had het over bekende Nederlanders waar ik nog nooit van gehoord had.
Het grootste minpunt van de show vond ik dat het een oude show was. Weijers gaf aan dat hij de show al een tijd niet gespeeld had en dat was te merken. Hij had zijn laptop op het podium staan en daar keek hij met vrij grote regelmaat op om te zien of hij zijn verhaallijn nog volgde. Ik snap dat je dat nodig kan hebben in zo’n geval, maar ik vond het best storend.
Deze minpunten hebben er overigens niet voor gezorgd dat ik geen leuke avond heb gehad. Ik heb best moeten lachen (vooral om de China grappen) en een leuke avond gehad.

laser egg pm 2.5

Sinds een paar weken staat dit apparaatje in mijn klaslokaal. Het is een laser egg en het meet het aantal PM2.5 deeltjes in de lucht. PM2.5 zijn schadelijk en je wilt er zo weinig mogelijk van inademen. Om de lucht in het lokaal schoon te houden hebben we een groot apparaat in de klas staan dat de lucht continue filtert. 30 is aan de hoge kant; als het kan moet de PM2.5 onder de 10 zijn.

Op de laatste lesdag in oktober vierden we het Harvest Festival. Een soort Halloween, maar dan zonder de zombies, skeletten en heksen. Kinderen speelden spelletjes en na elk spel kregen ze een kleine traktatie. Ik zat in de werkgroep voor het Festival en was verantwoordelijk voor het maken van een aantal spellen. Ik had me een week eerder heel enthousiast aangemeld, maar niet gedacht aan het feit dat ik de hele week oudergesprekken zou hebben. Gelukkig vinden die bij mij op school in de middag plaats, maar dat maakte de week niet minder druk.

Beijing Barbecue & schimmel

Beijing barbecue

Miguel en ik luidden het weekend in bij een restaurant bij ons in de straat. Je kunt er Beijing Barbecue eten. Je bestelt vlees en groenten en bakt dit op een bakplaat. Een soort gourmetten, maar dan anders. Enige nadeel is dat nadat ik hier ben geweest al mijn kleding in de was kan. En ikzelf onder de douche.

Dit huis!! Er is altijd wel wat mis. Een jaar geleden kwamen de tegels in de keuken naar beneden vallen, we hadden beestjes in de badkamer en nu valt de muur uit elkaar. Het is nu al een week zo en nog steeds is er niemand gekomen om het te maken. Helaas zitten we nog tot april in dit appartement. Dan loopt de huur af en zouden we wat anders kunnen zoeken.

Straalkacheltje voor de poes

kacheltje

Ik gluurde binnen bij een Japans restaurant en zag al deze lampionnen aan het plafond hangen. Ik vond het niet alleen heel sfeervol, het deed met ook denken aan mijn reis door Japan in de zomer van 2015.

De stadsverwarming gaat hier pas op 15 november aan. Niet leuk, want het is al best koud! Vooral binnen kan het koud worden, want de huizen zijn heel slecht geïsoleerd. We kochten een straalkacheltje om niet helemaal te verkleumen, maar helaas wil dat nog niet zo lukken. Sporty heeft de kachel geclaimd en zit er continue recht voor. Het heeft haar al wat snorharen gekost, maar dat weerhoudt haar er niet van om er voor te gaan zitten. Ondertussen trek ik nog een extra trui aan.

Het moet in de krant!

nieuwe schoenen

Onlangs fietste ik naar een afspraak toe en terwijl ik op mijn fiets zat spotte ik plots een schoenenwinkel. Niets bijzonders, want die zijn er zo veel, maar deze winkel had vooral grote maten, zo stond op de gevel. Ik was wat vroeg en besloot even naar binnen te gaan; ik kon wel een extra paar winterschoenen gebruiken. Niet veel later stond ik met deze laarsjes in mijn hand weer buiten. Dit mag echt in de krant, want het is me in de 6 jaar dat ik in China woon nog nooit gelukt om dit soort schoenen te kopen. All Stars, slippers en UGGS willen nog wel, maar dan houdt het echt op.

De tweede unit (van 6) is begonnen en staat in het teken van leefgebieden van dieren. Aan het begin organiseerden mijn collega en ik een zo genaamde ‘tuning in’ activiteit voor de leerlingen waarbij ze van alles konden doen. Filmpjes kijken, foto’s, sorteer activiteiten en boeken lezen. Dit alles met als doen om hun interesse te wekken, voorkennis te activeren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Het was super om te zien hoe ze er mee aan de slag gingen en enthousiast waren.

November

Komende week heb ik twee dagen training op school, daar kijk ik wel naar uit. Later deze maand ik het Thanksgiving, wat Miguel en ik sinds 2013 traditiegetrouw vieren door bij een hotel te eten.
Verder hopen we aan het eind van de maand een lang weekend naar Shanghai te gaan. Daar zijn we al heel lang niet geweest en we willen graag eens terug.

Wat ga jij deze maand zoal doen?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Leven in China Maand #75 – Straalkacheltje, Guido Weijers & PM 2.5”

 1. Ik geloof dat Guido ook niet zo mijn favoriet is… maar ik snap wel dat het helemaal niet aan komt als je niet al het nieuws volgt uit NL. En iedereen is tegenwoordig een BN’er…

  Wat bloggen betreft, doe rustig aan. Het komt wel weer!

 2. Ik vind Guido eigenlijk best heel goed. Al een aantal shows van hem gezien.

  Wat fijn dat je nu ook gewoon heuse laarsjes hebt kunnen kopen in China!

 3. Winterschoenen kopen in China… het is mij nog niet gelukt! Wat fijn. Guido was ook in Shanghai, maar ik heb even overgeslagen. Ik hoorde van vrienden wel dezelfde comments die jij geeft, grappig! Wat leuk dat je misschien naar Shanghai komt. Laat het mij weten als je nog tips nodig hebt. Ik ben er waarschijnlijk niet eind november… anders hadden we iets kunnen afspreken!

  1. Tips zijn welkom! Het is lang geleden dat ik in Shanghai was, dus kom maar op 🙂
   Jammer dat je er niet bent, was leuk geweest om iets af te spreken.

 4. Haha, dus Sporty is al wat snorharen kwijt door het kacheltje 😉 Wat voor temperatuur heb je nu daar? Wij zitten op zo’n 4 graden in NL, ook best koud voor deze periode van ‘t jaar!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares