leven in china

Leven in China Maand #68 Lezing Noord-Korea, Mao-eten & ploegen

Er is gewoon al een kwartaal van dit jaar voorbij, geloven jullie het? De. Tijd. Vliegt. Heel cliché, maar dit jaar is voor 25% voorbij. In Nederland was het een korte week, hier had ik een volle werkweek die voorbij vloog! Het is weer tijd voor je wekelijkse reis naar Beijing.

lezing noord korea

♥ Zondagavond was ik bij een lezing van Hyeonseo Lee aanwezig. Ze is een vluchtelinge uit Noord-Korea. Vlak voor haar 18e verjaardag stak ze ‘even’ de grens over, gewoon omdat het vrij simpel was en ze heel nieuwsgierig was. Ze had niet de intentie om weg te blijven, maar uiteindelijk bleef ze zo lang weg dat ze niet meer terug kon. Haar boek is aangrijpend en heftig, de moeite van het lezen waard. Haar verhaal was niet zo interessant als ik had gehoopt; ze vertelde voornamelijk over haar boek en echt de diepte in ging het niet… ♥ Op 22 april vieren we ‘Earth Day’ op school. Alle klassen doen iets rondom dit thema en op de dag zelf is er een soort markt op school waar iedereen van alles kan doen. Met wat begeleiding van mij en de andere groepsleerkracht besloten mijn leerlingen dat ze een tweedehandsmarkt willen organiseren en de opbrengst aan een goed doel willen geven. Op deze foto maken ze een poster voor in de school om andere leerlingen te informeren over hun plannen. ♥

afwassen met poes

♥ Een unieke gebeurtenis op een doordeweekse avond! Terwijl Miguel en ik de afwas deden sprong Sporty zo op Miguel zijn rug en besloot er eens goed voor te gaan liggen op zijn schouders. Héél fijn afwassen zo! Niet veel later was ze Miguel zat en sprong ze op mijn rug. Gek beest. Ze deed dit regelmatig toen ze een kitten was, maar als ‘grote poes’ had ze dit nog niet eerder gedaan. ♥

restaurant in beijing

♥ Beijing is zo groot dat de stad nooit verveelt en dat ik er nooit uitgekeken raak. Er zijn altijd wel nieuwe restaurants te ontdekken. Zo at ik afgelopen week in een restaurant met communistisch Mao-posters aan de muur. Verder waren de muren behangen met kranten uit 1977 en kreeg ik drinken in een emaillen beker. Het eten was daarbij ook nog eens érg lekker, dus dit restaurant komt zeker op mijn lijstje! ♥

cocktails

♥ Met mijn leerlingen werk ik nog steeds aan het onderwerp ‘machines’. We moesten dan ook écht naar buiten toe toen de boer met een klein ploegje de grond voor onze schooltuin kwam omploegen. Mooi om te zien hoe er allerlei ‘simpele machines’ in de grote machine werden gezien en hoe interessant ze het vonden. Ze waren overigens, net als ik, wat minder enthousiast over de natuurlijke mest die werd gebruikt. ♥ Vrijdagavond luidde ik het weekend in met een vriendin die even in Beijing was. Dat deden we bij MaoMaoChang. Een knusse hutongbar waar ze heerlijke cocktails schenken en smakelijke olijven. ♥ De hele week had ik al last van mijn keel. Er zit een vervelende kriebelhoest in mijn keel die maar niet weg wil. Ik haalde een hoestdrankje en hopelijk werkt dat wat. Zo niet, dan moet ik misschien maar even langs een dokter, want het is nogal lastig lesgeven wanneer je continue moet hoesten. ♥

Nieuwe week – kort en naar Hong Kong

Het is maandagochtend terwijl ik het laatste stukje van deze ‘Leven in China’ type. Gisteren was ik een dagje in de bergen rondom Beijing en zaterdag heb ik helemaal niet aan mijn blog gedacht, vandaar dus dat de blog pas op maandag verschijnt. Overigens ben ik deze maandag vrij; het is hier in China ‘QingMing Festival’, de dag waarop mensen naar de graven van (voor)ouders gaan en deze schoonmaken.

De werkweek duurt deze week maar 4 dagen en vrijdagavond vlieg ik naar Hong Kong voor 3 volle dagen. Het weekend hoef ik niets te doen, maandag moet ik het een en ander regelen voor mijn visum.
Tot nu toe ben ik van plan om naar Lama Island te gaan, bij een restaurant met een Michelin Ster dim sum te eten en te gaan winkelen voor schoenen. Mocht je tips hebben voor Hong Kong, laat ze dan achter in de comments, ik heb behalve deze 3 dingen nog géén idee wat ik ga doen namelijk.

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Leven in China Maand #68 Lezing Noord-Korea, Mao-eten & ploegen”

  1. Hoi Yvonne, leuk overzicht weer! Ik ben wel een beetje jaloers op je Hongkong-trip, het is een van mijn favoriete steden. Al zet je me de hele dag op de Star Ferry, dan vind ik het ook best. Geen betere skyline dan die van Hongkong! Ik heb alleen geen unieke tips die jij nog niet kent. Wil je nog een dagje buiten de stad doorbrengen, dan is Lantau Island ook erg leuk!

    1. Lantau Island ga ik naar kijken! Maar eh, weet je dat wel zeker, dat je geen tips voor me hebt? Ik weet echt maar heel weinig van Hong Kong of wat de leukste buurten zijn.

  2. Toch leuk om af en toe zo’n kijkje in je leven in China te krijgen! Een heel ‘gewoon’ leven, behalve dan helemaal niet zo gewoon natuurlijk, haha. Zo’n knusse hutongbar klinkt heel hip! En veel plezier in Hongkong dit weekend.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares