feature leven in china

Leven in China Maand #81 – Badkamerellende & Zhangjiajie

Wauw! Mei is echt voorbij gevlogen! De dagen gingen zelfs zo snel voorbij dat ik nauwelijks tijd had om te schrijven. Dat had een reden; de badkamerellende die in de titel staat. Gelukkig had de maand ook hoogtepunten zoals mijn reis naar Zhangjiajie, leuke activiteiten op mijn werk en het sporten wat ik deed.

Badkamerellende, Zhangjiajie & sporten

De maand zat behoorlijk vol én het is me deze maand gelukt voldoende foto’s te maken van de belangrijkste dingen die gebeurden.

zhangjiajie

De maand begon goed! 1 mei is hier in China een vrije dag en door een extra dag vrij te nemen had ik 4 dagen vrij. Precies genoeg voor een reisje naar Zhangjiajie! Ik was er samen met Miguel en vrienden uit Shanghai. De omgeving is er echt práchtig! Binnenkort hoop ik blogs over Zhangjiajie te kunnen schrijven. Mocht je nou niet zo lang kunnen wachten; de vlogs staan al online!

Inmiddels staan er artikelen over mijn bezoek aan Zhangjiajie online. Lees hier de artikelen over Zhangjiajie.

Het einde van deze minivakantie was overigens een behoorlijke domper. Onze vlucht terug naar Beijing was 2 uur vertraagd waardoor we pas om half twaalf vertrokken en om 3 uur (‘s nachts) thuis waren. Maar dat was niets vergeleken bij wat we thuis (niet) aantroffen….

Poes weg

sporty

Terwijl wij in Zhangjiajie waren zou onze Ayi langskomen om voor de poezen te zorgen en om voor haar gebruikelijke schoonmaak. Terwijl ze aan het schoonmaken was, was de voordeur opengegaan door een vlaag wind. Sporty had haar kans gezien en besloot om op avontuur te gaan. De Ayi had geen idee dat Sporty naar buiten was gegaan én had bedacht dat ze dat niet zou doen. Sporty is namelijk vrij bang aangelegd. Dat weerhield haar er echter niet van om toch het trappenhuis in te gaan (ook omdat ik soms met haar wandel, aangelijnd). Lang verhaal kort; toen wij thuiskwamen stond er maar één poes op ons te wachten. Al snel kwamen we tot de conclusie dat ze ontsnapt was. Dat zorgde voor paniek & verdriet. En voor een “Nee, niet wéér!”
Met behulp van mijn klassenassistent maakte ik deze poster. ‘s Avonds waren Miguel en ik buiten te vinden en riepen we al roepend door ons wooncomplex. Nu het zomer is zijn er veel mensen buiten en het was dan ook al heel snel dat heel de buurt van de vermiste poes wist. Op woensdag werd ik gebeld door een buurtbewoner dat ze Sporty had gezien! ‘s Avonds ging ik naar haar toe en liet ze me zien waar Sporty zat. Onder een appartement, verstopt achter een soort tuinhuisje. Met mijn stem én haar favoriete eten wist ik haar te lokken én even later vast te grijpen. We hadden haar weer terug!

Rennen!

sporten in beijing

Een tijd geleden besloot ik dat ik fitter wilde worden. En dat ik, in dat proces, misschien ook wat wilde afvallen. En dus begon ik met rennen en HEYrobics. Dat laatste vind ik echt heel leuk; het is makkelijk en er is geen enkele competitie. Het gaat er om dat je beweegt en plezier maakt. Lees meer over HEYrobics.

Na het rennen sprak ik af met een vriendin die voor een paar dagen in Beijing was. Ze woonde hier ooit, maar inmiddels woont ze elders in China. Gelukkig komt ze regelmatig naar Beijing zodat we gezellig kunnen kletsen! We spraken af bij Wagas, een tentje waar ze heerlijke sapjes en smoothies hebben, maar ook smakelijke salades en omeletten.

Verkoelende drankjes

arizona raspberry

De zomer is gearriveerd (we hebben dagelijks temperaturen tussen de 30 en 35°C) en daarmee zijn koele drankjes een heel fijne afwisseling. De Arizona Raspberry Ice Tea drink zo nu en dan graag en een ijskoffie gaat er ook goed in. Sinds kort hebben we een cafeetje op school waar je verse koffie kunt krijgen en koekjes. Héél verleidelijk!

Spinning

Over sporten gesproken… Deze maand opende er een nieuwe spinning-studio in de buurt en als openingsactie kon je er gratis lessen volgen. Ik ging 2 keer heen en was enthousiast! Het was heel zwaar en de dagen erna kon ik amper lopen, maar ik vond het heerlijk ontspannend. Lekker fietsen op muziek in een koele ruimte, met schone lucht. Helaas verdween mijn enthousiasme toen ik de prijzen van de lessen zag. Per les van 45 minuten zou ik, omgerekend, zo’n €30,- moeten betalen. Dát vind ik toch echt te veel.
Afgelopen week deelde een instructrice een ‘moment’ op WeChat waarin ze schreef op zoek te zijn naar een 10e persoon voor een pakket lessen. Ik reageerde meteen en nu kan ik 10 keer spinnen voor 1000RMB, dat is meer dan de helft goedkoper!

Biertje & pakjes

MacBook

Door de verbouwing van onze badkamer moesten we noodgedwongen ergens ander slapen. Koken konden we ook niet thuis dus aten we een week lang buiten de deur. Op de foto links wachten we, met een biertje van Jing A, op ons eten. Links op de foto zie je mijn nieuwe werk-laptop, een Macbook Air. Erg blij mee! Voornamelijk omdat mijn leerlingen me nu makkelijk hun werk kunnen sturen.

Ik ben dol op Taobao! Je kunt er echt alles krijgen! Mijn xiaomi (fitbit) heb ik er vandaan, ik bestel er altijd kattenvoer en soms ook kleding. Onlangs kocht ik weer een aantal spullen. De unboxing daarvan kun je binnenkort op het YouTube-kanaal van TripBitten zien.

Sportdag

sportdag

Hij werd 2 keer uitgesteld vanwege de slechte lucht, maar uiteindelijk was het dan toch tijd voor de sportdag! Een dag lang speelden we sporten en spellen, maar hadden we vooral plezier. De haarbanden zijn een ding bij ons op school; voor elke grote activiteit krijgen we ze.

PYP Eind van de Unit

Flight by Knight

Nee, deze foto maakte ik niet tijdens een balletles. Ik maakte hem tijdens de presentatie van de 5e unit. De afgelopen maand leerden mijn leerlingen over diverse landvormen en de huizen die mensen daar bouwen. Aan het einde maakten ze zelf een landvorm met een huis en moesten ze hun keuzes verantwoorden. Een paar meiden die samen hadden gewerkt houden van dansen en besloten zo hun werk te presenteren.

Het hotelbed! We sliepen in een hotel niet ver van ons huis dat zich midden in de hutongs bevond. Het hotel zelf was een oude courtyard en had nog alle originele elementen. selfie

Zo af en toe ontbijt ik met baozi, een soort bapaobroodjes. Deze variant is gevuld met rode bonen, maar je hebt ze ook met groenten, vlees of ei.

Onlangs moest ik een dag op zaterdag werken. Er was een evenement (Unity Day) en alle leerkrachten moesten een shift draaien. Aan het eind van mijn shift maakte ik deze selfie met mijn favoriete security guard op school. Hij is altijd vrolijk, groet iedereen bij naam en probeert Engels te leren.

Sporten op de Zweedse ambassade

Swedish embassy beijing

De hele maand ben ik al best goed bezig met sporten, al zeg ik het zelf. Afgelopen woensdag organiseerden de mensen van HEYrobics een les op de Zweedse ambassade. Het was intensief en gevarieerd, precies goed. Na afloop mochten alle deelnemers nog even blijven en kregen we sandwiches en verse sinaasappelsap geserveerd aan het zwembad. zonsondergang

Wat smaakte de eerste slok van dit biertje goed!! Afgelopen vrijdag ging ik na het werk nog wat drinken met collega’s. Nu het schooljaar op het eind loopt is het drukker dan normaal en wanneer het dan ook nog heel erg warm is…. Dan smaakt een ijskoud biertje wel heel goed.

Eerder in de week regende het de hele dag, maar in de avond was het droog en kregen we een heel mooie zonsondergang te zien.

Rennen & lezen

Zaterdagochtend begon ik met een rondje hardlopen. Helaas lukt het me niet om een running APP te installeren, geen idee dus hoe ik gelopen heb. Het ging best lekker. Ik ren trouwens met de running coach van de Atletiek Unie, met Renate Wennemars.

Zondagochtend begon met een poes en boek in bed. Momenteel lees ik Socialism is Great van Lijia Zhang. In dit boek schrijft ze over haar (liefdes)leven en hoe China door de jaren heen verandert. Zodra ik het boek uit heb zal ik er een blog over schrijven.

Wat gaat juni brengen?

Wat had ik graag kunnen zeggen dat ik naar Luang Prabang zou gaan! Begin mei kreeg ik een uitnodiging voor een conferentie voor reisbloggers in Luang Prabang, Laos, maar helaas kan ik geen vrij krijgen van mijn werk. Zo jammer! Het is in korte tijd het tweede reisje dat ik voorbij moeten laten gaan.

In juni ga ik mijn schooljaar afronden. Er komt een optreden aan, een Family Night, de ouders van mijn leerlingen gaan een afscheidsfeestje voor onze klas organiseren, ik moet rapporten schrijven én inpakken voor mijn verhuizing naar de nieuwe campus. Druk dus!

Verder hoop ik door te kunnen gaan met sporten. Ik wil één keer per week spinnen, en 2 keer hardlopen. Hopelijk gaat de lucht meewerken de komende maand!
Tenslotte wordt het tijd om de vakantie naar Cambodja te gaan plannen. Over ruim 5 weken gaan we en behalve vliegtickets hebben we nog niets geregeld! Ik zal binnenkort een blogje schrijven met daarin onze vage plannen.

Geniet van het mooie weer!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Leven in China Maand #81 – Badkamerellende & Zhangjiajie”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares