liangma flower market

Bloemen & planten op de LiangMa Flower Market in Beijing

In de weekenden proberen Miguel en ik op minstens een van de twee dagen er op uit te gaan en de stad te ontdekken. Meestal is dat zondag omdat ik op zaterdagochtend sinds kort een Nederlands meisje bijles Nederlands geef. Dit weekend gingen we naar de LiangMa Flower Market om wat bloemen en planten te halen.

Onlangs wisten we niet goed waar heen te gaan, maar een lijst met ‘100 dingen dingen om te doen in Beijing’ bood uitkomst. We hadden al eens eerder over een bloemenmarkt gelezen en ook in deze lijst werd een bloemenmarkt genoemd, namelijk de ‘LiangMa Flower Market’. Deze markt heeft een enorme selectie aan bloemen & planten. En dat komt goed uit, want ik ben dol op zowel markten & bloemen.

liangma flower market

Buiten op LiangMa Flower Market

In Beijing heeft men de lente overgeslagen (bijna dan, hij duurde maar een paar weken) en nu het zomer is bevindt zich een deel van de markt ook buiten. Buiten keek ik m’n ogen uit; viooltjes, afrikaantjes, prachtige bloempotten in allerlei maten, veel vaste planten en zelfs verse muntplantjes (en wat was ik daar al láng naar op zoek) en citroenplantjes (?)!

We gingen met een doel heen want eerder had ik al een muntplant gekocht, alleen de pot was wat klein en er zat weinig potgrond in. Gelukkig hadden ze hier een grotere pot en grond.

Binnen in de LiangMa Flower Market

Buiten vond ik de LiangMa Flower Market al zeer de moeite waard om te bezoeken, binnen maakt het helemaal af. Binnen kun je echt alles krijgen wat je maar nodig hebt op het gebied van tuinieren en bloemen & planten. Op de begane grond vind je vooral de verse bloemen; van lelies tot pioenrozen en zelfs tulpen zijn er te koop. Daarnaast zijn er een paar winkeltjes waar men bijzondere lampen en schilderijen verkopen.

liangma flower market

Op de eerste verdieping is nog meer! Ik zou de LiangMa Flower Market bijna een bloemenparadijs willen noemen, zoveel kun je er krijgen! Op de eerste verdieping vind je plastic bloemen, lint (heel veel), kaarsen, schalen, bekers en andere spullen ter decoratie van je woning. In het halve uurtje dat ik er rond liep zag ik er al zoveel leuks! Gelukkig heb ik me kunnen inhouden.

Afdingen

Net als op zoveel markten wordt er ook op deze markt van je verwacht dat je afdingt op dat wat je wilt kopen. Ik vond het in dit geval lastig om af te dingen; alles was al zo goedkoop en de mensen waren erg vriendelijk en geïnteresseerd Het was ook rustig en niet zo idioot druk als je het op de Silk Market ziet.
Koop je veel op de LiangMa Flower Market, dan kun je je spullen eventueel laten bezorgen. Ook hier geldt dat er van je verwacht wordt dat je afdingt.

liangma flower market

Waar vind je de LiangMa Flower Market?

Je vindt de bloemenmarkt vlakbij metrostation LiangMaQiao, bij het Lufthansa Centre. Voor het riviertje dat je over kunt. Het exacte adres is als volgt;

  • South bank of Liangma River, 758 Dongsanhuan Beilu, Chaoyang District
  • 朝阳区东三环北路758号, 燕莎商城南, 亮马河南岸

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Bloemen & planten op de LiangMa Flower Market in Beijing”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares