Azië Laos

Actief in Luang Prabang: fietsen, hiken en raften

grensovergang china laos

In de zomer van 2011 reisden Miguel & ik in 3 weken samen van Kunming (China) naar Bangkok in Thailand. Het grootste deel van de tijd brachten we door in Laos. We namen de bus van Kunming naar Luang Prabang en zakten via Vang Vieng af naar Vientiane alwaar we richting Bangkok reisden. Het mooiste deel van de reis? De dagen in Luang Prabang. We waren enorm actief in Luang Prabang en genoten van de prachtige natuur.

Actief in Luang Prabang ~ een persoonlijke tocht

In Luang Prabang boekten we een hike bij een van de vele reisbureautjes die zich in de hoofdstraat bevinden. We hadden weinig tijd, maar wilden vrij veel. Door het laagseizoen waren er vrij weinig toeristen en kregen we een custom made tour. We wilden namelijk fietsen, hiken en raften. En dat alles in twee dagen! Een beetje veel, maar het kon en we hebben het gedaan!

actief in Luang Prabang

Al voor vertrek begon ik al met het schieten van mooie plaatjes. Ik heb een zwak voor het fotograferen van de lokale bevolking.

actief in luang prabang

Fietsen in de stromende regen

Er moest eerst gefietst worden, zo’n 15-20 kilometer. Ik weet de details niet meer, want twee jaar geleden was ik nog niet zo gestructureerd aan het bloggen en schreef ik eigenlijk alleen maar mijn ervaringen op en niet zozeer de praktische kanten van het reizen.
De fietstocht was behoorlijk zwaar. Vooral Miguel vond het behoorlijk pittig. Ik denk toch dat het voor mij makkelijker te doen was omdat wij als Nederlanders praktisch met een fiets in de hand ter wereld komen.

actief in luang prabang

Is het  niet prachtig?! Zo groen! Wij waren in Laos tijdens het regenseizoen en dat was goed te merken. Het was lastig hiken door de blubber en paden waren amper begaanbaar. Gelukkig zag alles er hierdoor wel prachtig groen uit.

actief in luang prabang

Oh, wat zien we er hier uit! Alhoewel ik er later nog erger uit kwam te zien, haha. Het was geen makkelijke trektocht. De hitte, de hoge luchtvochtigheid en de verregende paden maakten het allemaal wat zwaarder. Gelukkig waren de uitzichten prachtig en dat maakte echt een hoop goed.

Slapen in een bergdorpje

actief in luang prabang

Na een flinke wandeling kwamen we aan in een klein bergdorpje waar we de nacht zouden doorbrengen. Voor het bedtijd was kregen we een goed vullende maaltijd en konden we wat rondlopen. Ik vond het bijzonder om hier rond mogen te lopen, te zien hoe de mensen hier (zonder elektriciteit) leven. De toeristen die er soms komen (met ons waren er slechts 2 anderen), kopen soms bezine voor de aggregaat zodat er televisie gekeken kan worden.
‘s Avonds gingen we met de mannen aan de rijstwhiskey. Een heel apart goedje dat met een rietje uit een grote pot gedronken wordt.

actief in luang prabang

Het dorpje, liggend tussen de bossen, gehuld in een dikke laag mist.

actief in luang prabang

Op de terugweg zag ik de mensen in het veld werken. Helaas moesten we noodgedwongen dezelfde route terug nemen. De andere route was totaal onbegaanbaar geworden door de heftige regenval.

Raften in Luang Prabang

actief in luang prabang

Het raften, haha. Ik moet er weer om lachen als ik er aan terug denk. In eerste instantie stapte ik met Miguel in een boot, maar we waren nog geen minuut onderweg of we lagen al bijna om. We moesten dus nog even wennen. Na een tijdje hebben we gewisseld van boot. Miguel ging solo varen en ik stapte bij onze gids in de boot. Het ging gelijk een stuk beter! 😉
Het raften was echt heel tof om te doen. Op de foto is het water rustig, maar op andere delen van de tocht was het water een stuk ruiger en moest er flink gepeddeld worden om niet om te slaan!

Luang Prabang heeft echt mijn hart weten te stelen in de paar dagen dat ik er was. Ik zou er dan ook graag nog eens weer naar toe willen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Michelle @ The World is a Book
  6 October, 2013 at 1:10 AM

  Wat leuk en wat een mooie foto’s! Heerlijke post! En dankjewel voor je foto’s; je bent de eerstvolgende die online komt met op reis met 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Laura - what about her
  6 October, 2013 at 10:15 AM

  Jaaa, Luang Prabang is zo heerlijk. Wat een leuke foto’s!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares