Off the beathen path in Yangshuo – slapen in Mountain Escape Yangshuo

Yangshuo, een populaire bestemming voor mensen die een reis naar China maken. Begrijpelijk, want Yangshuo en haar omgeving zijn prachtig! De groene bergen. de rivier die tussen de bergen heen haar weg baant en prachtige luchten. De populariteit van het stadje in Guangxi heeft er echter voor gezorgd dat je de omgeving, op sommige plekken, met heel veel andere mensen moet delen. Niet altijd leuk. Gelukkig vind je net buiten Yangshuo een oase van rust en kun je de drukte ontsnappen. Letter en figuurlijk. Waar? Bij Mountain Escape in Yangshuo.

Yangshuo of the beaten path – Slapen in Mountain Escape Yangshuo

Yangshuo is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Zowel westerse als Chinese toeristen vinden hun weg naar dit kleine stadje dat omringd wordt door Karstbergen. Je vindt er genoeg opties om te overnachten; de meeste hotels bevinden zich echter in het centrum en dat is nou niet dé plek waar je wilt zijn als je voor je / de rust naar Yangshuo komt. Voor echte rust ga je naar Yulong Village. Een klein dorpje niet ver van Yangshuo, maar weg van de drukte en massa’s.

wat te doen in Yangshuo
Hier zie je maar 2 vlotjes, maar vaak lag de complete rivier vol.

Beijing heeft enorm veel inwoners, maar is een kleine stad als het om netwerken gaat. Via mijn netwerk maakte ik kennis met Gary, de eigenaar van Mountain Escape, en hij nodigde mij uit om in zijn boetiekhotel te slapen.

Ik ben al even in Yangshuo wanneer ik naar het Mountain Escape ‘verhuis’. Mijn reis was nogal een last minute plan en daardoor had ik weinig keus wat overnachtingen betreft. Na 2 nachten een kamer te hebben moeten delen is het dus erg fijn dat ik kan ‘verhuizen’. Ik word opgehaald en bij aankomst hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje. Daarna brengt de hostess brengt me naar mijn kamer. Het is één van de vier kamers die zich in de ruime courtyard bevinden. Een paar jaar geleden is men met de verbouwing begonnen en inmiddels is de oude courtyard omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die oud lijkt, maar van alle moderne gemakken voorzien is.

Mountain Escape yangshuo guilin
Je hebt een prachtig uitzicht vanaf het dakterras.

Ontspannen in Mountain Escape Yangshuo

Mijn kamer is fantastisch en het voelt aan als een studio waar ik met gemak (in mijn eentje) zou kunnen wonen. Op de begane grond bevindt zicht de badkamer met een ruim bad, toilet en aparte douche. De badkamer is enorm, ik geloof bijna net zo groot als mijn slaapkamer thuis. Verder is er een klein zitje en ruimte voor je bagage. Een oude, houten trap brengt me naar boven waar een heerlijk groot en zacht bed staat. Er is niet alleen een bed, er staat ook een klein tafeltje met stoelen en er is een toilet. Handig voor wie er ‘s nachts wel eens uit moet.

Mountain Escape yangshuo guilin
Een heerlijk bad om in te ontspannen na een dag fietsen (zoals ik deed).
Mountain Escape yangshuo guilin
Het toilet op de eerste verdieping met een klein zithoekje.
Mountain Escape yangshuo guilin
Het zachte bed met aan beide zijdes een boomstam die als nachttafeltje dient.
Mountain Escape yangshuo guilin
Uniek in China; een merk dat niet op dieren test.

Heerlijke gerechten door een thuiskok

Op beide avonden dat ik in Yulong verblijf eet ik met eigenaresse Fiona en wat andere gasten. Voor mijn aankomst had ik aangegeven de eerste avond graag bij hen te willen eten. In Yulong Village zijn niet zo veel restaurantjes en ik was behoorlijk moe van de lange dag. Het diner zit niet inbegrepen bij je boeking, maar voor slechts 45rmb (€5,67) heb je een fantastische maaltijd.
De tweede avond werd ik uitgenodigd om aan te schuiven aan de grote tafel, samen met Fiona en haar dochter, een moeder en dochter (gasten) en een Nederlander die al jaren in Yangshuo woont en Gary & Fiona helpt bij het organiseren van activiteiten voor hun jongste gasten.

Mountain Escape yangshuo guilin
Gefrituurde garnaaltjes met een aarbeiensaus.
Mountain Escape yangshuo guilin
Biervis! Oftewel ‘啤酒魚’ (pijiu yu). Dit is het lokale gerecht in Yangshuo en iedereen die naar Yangshuo gaat eet dit. Uit betrouwbare bronnen heb ik gehoord dat deze vis het lekkerst is wanneer het in een lokaal biertje wordt klaargemaakt.
Mountain Escape yangshuo guilin
Het nagerecht; aardbeienijs met chrysanthemum.

Goed verzorgd

Fiona en Gary zijn ontzettend gastvrij en behulpzaam, wat fantastisch is. Ze zijn servicegericht en dat is niet iets wat ik vaak in China zie of meemaak. Zelf zeiden ze dat het nu eenmaal hun werk is, wat ook wel zo is, maar dan nog 😉 Ik ben dat niet gewend en daarom viel het me extra op.
Fiona regelde vervoer voor me naar de beroemde lichtshow van Sanjie Liu en ook zorgde ze er voor dat ik de ochtend erna op tijd op het station kon zijn om de bus naar Dazhai te pakken. Waarvoor Gary overigens het busticket voor me geregeld had.
Kortom, ik ben enorm in de watten gelegd en er werd goed voor me gezorgd.

Wanneer je met kinderen reist is het Mountain Escape overigens ook een aanrader. Er worden activiteiten georganiseerd voor wie dat wil. Zo ging er, op de avond dat ik naar Sanjie Liu ging, een gezin naar een oude brug bij de rivier en daar speelden ze allerlei waterspelletjes.

Mountain Escape yangshuo guilin

Praktische informatie

  • Je vindt Mountain Escape Yangshuo net buiten Yangshuo, in het dorpje Yulong. Vanaf Yangshuo is het zo’n 20 tot 30 minuten rijden. De keer dat ik zelf vervoer moest regelen kostte een taxi me (na onderhandelen) 45rmb.

  • Je vindt de courtyard op dit adres; 190 Yulongpu village, Baisha Town, Yangshuo, 541901, China.

  • Prijzen liggen rond de €100,- per nacht.

  • Bekijk de aanbiedingen voor Mountain Escape of lees meer over dit boetiekhotel op de website van Mountain Escape.

  • Gary & Fiona kunnen je helpen bij het boeken van allerlei excursies.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Off the beathen path in Yangshuo – slapen in Mountain Escape Yangshuo”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares