WIN :: 4x 2 tickets voor ‘China, the Rise of an Empire’ in het Omniversum

Bijna iedereen die een reis naar China plant gaat er naar toe; Xi’an. Een mooie, oude stad waar je veel historie kunt vinden. De oude stadsmuur is nog intact (maak een fietstochtje!), de keuken is door alle invloeden van de Zijderoute geweldig en je vindt er het wereldberoemde Terracottaleger. Niet meer dan terecht dus dat veel mensen deze stad tijdens hun reis naar China bezoeken.

Het terracottaleger in Xi’an

Het terracottaleger is een heel bijzonder leger. Een enorm groot leger ook, want er zijn honderden soldaten die uitmaken van dit leger dat zo’n 40 jaar geleden ontdekt werd.
Het museum bestaat uit 3 hallen waar je doorheen kunt lopen en waar je diverse opgravingen kunt zien. De hallen zijn verschillend in grootte; in sommige hallen vind je veel soldaten die allemaal mooi in een rij staan, in andere hallen vind je een paar soldaten die staan, de rest ligt nog in hoopjes op elkaar. Door de jaren heen is het leger nogal ingestort, maar langzaam wordt het weer opgebouwd.

In één van de hallen vind je kleine groepjes soldaten bij elkaar. Ze zijn niet allemaal af; de meesten missen hun hoofd en sommigen hebben geen handen.

De film ‘China, the Rise of an Empire’ in het Omniversum

De grootbeeldfilm ‘China, the Rise of an Empire’ gaat heen en weer in de tijd tussen het rijk van de eerste grote keizer (Qin) die ruim tweeduizend jaar geleden leefde en de huidige economische supermacht die China is. Het terracottaleger in Xi’an werd in 1974 ontdekt toen lokale boeren aan een put aan het werken waren. Het is het mausoleum van keizer Qin die zich liet omringen door duizenden krijgers met allerlei wapens. Het leger en de ontdekking ervan heeft archeologen en historici veel geleerd over de geschiedenis van China. En dat niet alleen; het speelt ook economisch een rol. Per jaar bezoeken meer dan 1 miljoen mensen dit leger.

Foto via Publicity Company.

Dus waar kun je dan beter een documentaire over maken dan over de ontdekking van dit enorme leger en de economische invloed daarvan?

Zo’n twee weken geleden ging de film in ‘premiere’ in het Omniversum in Den Haag. De film is een visuele belevenis, die met prachtige luchtfotografie en de nieuwste time-lapse technieken de schoonheid en tragiek laat zien bij het ontstaan van een wereldmacht. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een onvergetelijke ervaring.

Foto via Publicity Company.

Helaas is het voor mij niet mogelijk om de documentaire in het Omniversum te kijken; ik kom voorlopig niet naar Nederland. Jammer, want het lijkt me een interessante film!

Win kaarten!

Gelukkig is er voor jou wel een kans om de documentaire te zien! In samenwerking met het Omniversum in Den Haag mag ik namelijk 4x 2 kaarten weggeven!

Meedoen is heel simpel.

 1. Laat in een reactie weten dat je meedoet.
 2. Vertel met wie je de documentaire wilt gaan zien.
 3. En laat me weten wat jij met China hebt (heb je er gereisd, ga je er naar toe, studeer je de taal, etc.).
 4. Laat in het daarvoor bestemde vakje je e-mail adres achter.

Ik zou het leuk vinden wanneer je het bericht op Facebook over deze winactie liket en / of deelt. Het Omniversum zou het ook leuk vinden wanneer je ze op Facebook volgt.

Je kunt meedoen tot en met 5 juni 23:59, Nederlandse tijd.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

23 thoughts on “WIN :: 4x 2 tickets voor ‘China, the Rise of an Empire’ in het Omniversum”

 1. Dag Yvonne, deze film staat natuurlijk op mijn wish list. Onze jongste dochter is geboren in China en in de meivakantie zijn we voor t eerst teruggeweest!
  We hebben echter een beperkt deel kunne zien en Xian zat daar niet bij. De film zou het beeld van haar geboorteland completer kunnen maken. Omniversum volg ik al :-).

 2. Ik ga natuurlijk met mijn drie bloedjes (8,11 en 14) Papa gaat nog wel eens op reis, maar kinderen en ik komen nog niet ver buiten de Benelux… Wel zijn we dol op reisprogramma’s en documentaires over verre vreemde landen en zouden heel graag een keer naar China gaan! Dochter wil de Chinese muur zien en jongste zoon kan er (proberen) Chinees (te) praten! ?

 3. Oh Yvon, dat zou leuk zijn. Ik ga er dan met mijn zoon heen om hem te laten beleven dat dit ook een deel van zijn roos is. Zelf zijn we al 3x in China geweest en hebben wij ook het terracotta leger bewonderd. Voor een volgende reis staat het weer op het programma. De film in het omniversum is een mooie voorbereiding.

 4. Ja natuurlijk doe ik mee, leuk!!
  Ik zou deze film graag met mijn vriendin willen bereiken.
  Zelf ben ik in 2007 een maand lang in China geweest en ja, uiteraard ook in Xi’an. Het Terracotta leger zal ik, net als de rest van de reis overigens, niet snel vergeten.
  Ik hoop met deze film de interesse van mijn vriendin te vergroten en zo ooit weer een keer terug te gaan. Hij staat dus zeker in de planning om heen te gaan.

 5. Ik zou graag met mijn dochters gaan, beiden geboren in China, de oudste in Xianyang, nabij Xian.
  Inmiddels vijf keer in China geweest, waaronder twee keer Xian

 6. Onze dochter komt uit China. We zijn er 2 jaar geleden ook weer teruggeweest. Hebben toen ook het terracottaleger gezien. Zou graag met dochter naar de film gaan.

 7. Hallo Yvonne, ik wil graag naar China, want mijn broer komt er vaak, en wil ons graag er eens een keer alles laten zien. Maar ik heb vlieg angst dus word het reisje naar China moeilijk. Als ik al naar China zou gaan dan wil ik graag naar Xian. Maar dat zit er voorlopig niet in. Daarom maar hier maar naar toe om dit zo te zien. groetjes

 8. Hallo Yvon, ik ga er graag met mijn oudste zoon heen. We hebben het terracottaleger al live mogen bewonderen, maar hij nog niet. Hij komt zelf uit China, en slurpt alle informatie die met China te maken heeft op. Als we over een paar jaar op rootsreis gaan, staat het terracottaleger zeker op de planning (ligt precies tussen de provincies van beide jongens in)! Voor nu zou dit een prachtige voorbereiding zijn.

 9. Hallo Yvon, grappig ik zie allemaal mijn dochter of mijn zoon komt uit China berichtjes. Nou mijn dochter dus ook. Ennnnn ze komt uit Xian en haar Chinese achternaam is Qin zoals de keizer. We zijn toen ze 9.5 maand was bij het museum in Xian geweest in de week dat we haar kregen. Nu weet ze daar zelf dus niks meer van. Ik zou dus graag met haar naar het Omniversum willen gaan en natuurlijk nemen we dan ook de papa mee. groetjes Ilse

 10. Ik zou graag een keer naar China gaan. Ik ben er in een droom geweest. Wil graag de film met mijn vriendin.

 11. Graag zouden we deze documentaire op het grote doek en met de Omniversum beleving willen gaan bekijken samen met mijn man en dan kopen we er een kaartje bij voor zijn zoon. Ik spreek nog geen Chinees, behalve Ni Hou, maar de Cultuur van het land spreekt me erg aan, en wellicht duik in na deze documentaire in de Chinese taal, want deze heeft toekomst! succes met de actie!

 12. Leuk om de film te zien met mijn man Kees. We hebben door China gereisd maar hebben het terracotta leger niet kunnen bewonderen omdat er die dag hoog bezoek was en het dus voor publiek gesloten bleef. Erg jammer, de film naakt een hoop goed.

 13. Graag doe ik mee met de unieke kans om vrijkaartjes te winnen voor deze bijzondere film. Ik zou hem dolgraag willen zien samen met mijn Jan. Ongeveer 15 jaar geleden bezochten wij Peking en waren diep onder de indruk van alles wat deze stad en haar omgeving te bieden heeft. Helaas zat een bezoek aan het Terra Cotta leger er toen niet in en het zou natuurlijk fantastisch zijn om dit hiaat alsnog op te kunnen vullen. Groetjes!

 14. een Nederlandse vriendin van me heeft Chinees gestudeerd en ik wil haar graag mee nemen naar deze film
  bovendien ben ik zelf geinteresseerd in China, omdat ik een chinese vriendin heb die een tijdje in Nederland heeft gestudeerd
  zij kent mijn leven dus zeer goed, maar ik ken haar leven daar nog niet, dus ik hoop dat deze film me een duidelijker idee geeft van China

 15. M’n zoon van 8 leert Chinees via Ni Hao Kids. Het zou dus super zijn om hem deze film te laten zien zodat hij meer weet over het land. Zelf willen we er ooit heen…maar eerst maar goed sparen 😉

 16. Wij willen met de kinderen volgend jaar een rondreis door China plannen. De kleinste binnen ons gezin (Jim 11 jaar) moet nog overtuigd worden dat een vakantie zonder elke dag in het zwembad te springen net zo leuk en juist nog meer bijzonder kan zijn.
  De film is juist een leuke kennismaking met de cultuur ook voor de iets kleinere onder ons.

 17. Wat een leuke film en winactie! Ik heb een tijdje in Den Haag gewoond en was dan regelmatig te vinden in het Omniversum. Een paar jaar terug heb ik een rondreis door China gemaakt, met oa een bezoek aan het terracotta leger vlak bij Xian. Waarschijnlijk zou ik m’n zusje meenemen, die is inmiddels even reislustig en geinteresseerd in andere culturen als ik! ?

 18. Voor ons zou het een virtuele reis naar het Terracotta leger zijn, met me gezin naar het omniversum (favoriet) om deze prachtige film te bekijken.
  Een en al cultuurslag en dat vinden wij: Ik & Man en zoon geweldig, dus dolgraag.

 19. Hoi! Ik doe graag mee met de actie en zou met mijn man Richard erheen willen gaan. Ik heb helaas geen spannende of interessante reden wat ik met China heb….. Het is een land wat k zeker nog eens wil bezoeken als mijn dochter ouder is, gewoon omdat het heel anders is dan Nederland met een rijke historie. ?

 20. Wat ik met China heb??? Tjonge… nou vanalles. Om te beginnen is onze knappe zoon van 10 geboren in dit prachtige land.
  Wij zijn daarom dol op alles wat met China te maken heeft. Omdat we niet zo maar even naar China kunnen om onze zoon met de cultuur kennis te laten maken, zou het mooi zijn als we naar het omniversum kunnen gaan.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares