modern toilet restaurant

Only in China: Modern Toilet Restaurant

Van Japan weten we het allemaal: daar kun je geen straat doorlopen of je komt er wel een themarestaurant tegen. In China lijken dit soort restaurants de laatste jaren aan populariteit te winnen. Zo is er in Beijing een Friends café en heb je in Tianjin sinds kort een restaurant dat er uitziet als een gevangenis. Behalve het Friends café heeft Beijing ook het Modern Toilet Restaurant met als thema …. Juist. Het toilet.

Modern Toilet Restaurant

In dit blogje laat ik vooral de foto’s zien, met niet al te veel tekst, want later zal het filmpje (je kunt je hier abonneren op mijn kanaal, zou ik leuk vinden!) online komen. Of, althans van wat ik aan materiaal heb. Het filmen ging niet helemaal goed namelijk. Er werd verscheidene keren op het knopje gedrukt om een foto te maken waardoor er het een en andere ontbreekt. Ach, we zullen het wel zien.

Over naar belangrijkere zaken, op naar het Modern Toilet Restaurant.
Een tijd geleden zag ik een foto of 2 voorbij komen van een collega die er geweest was en het leek me leuk om dit bijzondere restaurant met eigen ogen te zien. Het is namelijk een behoorlijk bijzonder concept. Want een restaurant waar je op een toiletpot zit en waar je eten in een urinoir geserveerd wordt is nou niet bepaald alledaags.

Modern Toilet Restaurant
Check de details. Toiletontstoppers als lampenkap.
Modern Toilet Restaurant
De stoelen zijn echte toiletpotten met alles erop en eraan.
Modern Toilet Restaurant
In eerste instantie leek het bij binnenkomst een klein restaurant, maar het bleek uiteindelijk best groot te zijn.
Modern Toilet Restaurant
Er zit zelfs poep op de muren! 😉
Modern Toilet Restaurant
Urinoirs aan de muur met verlichting die steeds van kleur verandert.
Modern Toilet Restaurant
Chocolade-ijs

Vooraf had ik online wat reviews gelezen en hoewel ze allemaal enthousiast waren over het concept waren de meningen over het eten nogal verdeeld. We gingen dan ook niet voor het eten maar voor de ervaring. Of moet ik experience zeggen?

Modern Toilet Restaurant
Caramel Macchiato in een toiletpot.

Hoewel deze macchiato er leuk en lekker uit ziet viel hij in werkelijkheid wat tegen. Het schuimlaagje met karamel was lekker, de koffie ansich een stuk minder. Jammer!

Modern Toilet Restaurant  Modern Toilet Restaurant

Modern Toilet Restaurant
Zoals ik al zei: men heeft aan de details gedacht…

Lekker vond ik het toetje dat ik nam, de ‘GIRL’ variant. Een soort dunne yoghurt met kokosnootsmaak en daarin allerlei gelly-achtige dingen. Best lekker en ik zou het een volgende keer zeker weer nemen!

Modern Toilet Restaurant
Hier helaas geen toilet of squat, maar een oersaai bakje.

Al met al is het Modern Toilet Restaurant een leuke plek om eens heen te gaan voor de ervaring. Het is best bizar om je eten uit een urinoir te eten en je koffie uit een toiletpot te drinken. De kwaliteit van het eten is redelijk en de prijzen zijn gemiddeld. Voor het ijs, de koffie en het desert betaalden we bij elkaar 70rmb. Niet heel goedkoop, maar redelijk aangezien je gedeeltelijk voor de ervaring betaalt.

Bekijk de vlog

Waar vind je het Modern Toilet Restaurant?

Het restaurant is gemakkelijk te vinden. Je neemt metrolijn 2 naar Xizhimen waar je uitstapt en de CapitaMall ingaat. Het restaurant vind je op de vijfde verdieping.

modern toilet restaurant

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Only in China: Modern Toilet Restaurant”

  1. Wel raar om te zien ja, hopelijk werden de toiletpotten niet echt gebruikt en kon je gewoon naar een aparte toilet hahaha

  2. Hahaha, geweldig zeg zo’n thema-restaurant 😀 Lijkt me wel apart om niet uit gewone borden en op gewone stoelen te zitten, maar wel een hele belevenis! Grappig dat de verlichting ook uit wc-artikelen bestaat.. en dan dat chocolade ijsje 😉

  3. Nou leuk toch ook om voor de ervaring ergens heen te gaan? Je hebt er iig een leuk blogje aan over gehouden.
    Het toetje ziet er idd wel lekker uit. Het chocolade-ijs dan weer wat minder, maar dat zal wel door de vorm komen 😉
    Die lampen zijn erg leuk…zowel de urinoirs als de ontstoppers boven de tafels!
    Fijn weeked

  4. haha, crazy, maar de foto’s zijn mooi, en je gezicht op de foto met drolkussen is onbetaalbaar 🙂 In Hamburg is geloof ik het meest exotische/thematische restaurant een restaurant waar je eten via een soort achtbaan naar je tafel komt…

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares